Και τώρα Champions League, πρωτάθλημα και… Ευρωλίγκα

Και τώρα Champions League, πρωτάθλημα και… Ευρωλίγκα

Οι επόμενοι στόχοι του Μάκη Αγγελόπουλου για την ολική επιστροφή της ΑΕΚ. Οι νίκες επί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ο τίτλος και η συνάντηση με την Ευρωλίγκα.

Η ΑΕΚ είναι εδώ. Εμφατικά, δυναμικά και με τίτλο. Η Ενωση κατάφερε να πάρει το πρώτο της Κύπελλο ύστερα από 17 χρόνια και η χρυσόσκονη από τους πανηγυρισμούς δεν έχει κατακαθίσει ακόμη. Αντιθέτως, αναμένεται να σηκωθεί ακόμη πιο ψηλά στην αποθέωση που περιμένει την ομάδα του Ντούσαν Σάκοτα και από το ποδοσφαιρικό κοινό της, στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της Ενωσης αντιλαμβάνονται ήδη ότι οι πανηγυρισμοί είναι πρόσκαιροι. Και περιττοί. Ειδικά από τη στιγμή που οι στόχοι της χρονιάς δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εκ των πραγμάτων η κατάκτηση ενός τίτλου αυτομάτως βάζει θετικό πρόσημο και κυρίως ικανοποιεί τον Μάκη Αγγελόπουλο. Τον άνθρωπο που μόνος του κατάφερε να βάλει ξανά την Ενωση στην εξίσωση των τροπαίων.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού δεν είναι απλώς δύο «ακόμη» αποτελέσματα. Είναι δύο εμφατικές επιβεβαιώσεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να στρέφει το βλέμμα της ψηλά. Μην ξεχνάμε, άλλωστε ότι η Ενωση είναι η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από τον τελικό και στο μεγάλο παιχνίδι κατέβαλλε τον Ολυμπιακό με το πάθος, αλλά και την ποιότητά της. Διότι πλέον είναι… άλλη ομάδα, πολύ πιο ισχυρή και με παίκτες ικανούς να κερδίζουν παιχνίδια. Μεγάλα παιχνίδια.

Εφεξής, η στόχευση της διοίκησης Αγγελόπουλου είναι συγκεκριμένη. Η οικονομική υπέρβαση έχει ήδη γίνει. Οπότε δεν ζητείται κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που το σύνολο δείχνει να βρίσκει χημεία και να υπάρχουν ισχυρές προσωπικότητες και καλοί χαρακτήρες μέσα στην ομάδα και το ζητούμενο μίας καλής ομάδας είναι πραγματικότητα. Κάτι που σημαίνει ότι οι Κιτρινόμαυροι δικαιούνται να βλέπουν και πιο μακριά.

Κατ’ αρχάς η κλήρωση με την Νίμπουργκ δεν τρομάζει τους Κιτρινόμαυρους. Αντιθέτως, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσουν με τεράστιες αξιώσεις την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League. Με την παρουσία στο Final Four της διοργάνωσης να είναι ένας στόχος ρεαλιστικός, τον οποίο η Ενωση θέλει να επιτύχει. Και… όπου βγει.

Επόμενος στόχος της ΑΕΚ είναι τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Βήμα βήμα. Αρχικά η πρόκριση στους τελικούς της Basket League και από εκεί… ό,τι κάτσει. Το σύνολο του Ντούσαν Σάκοτα, άλλωστε, έχει ήδη αποκτήσει αέρα διεκδικήτριας. Με το μεγάλο αβαντάζ ότι κανείς δεν θα την κατηγορήσει εάν υποκύψει (μαχόμενη) στα «θηρία» του ελληνικού μπάσκετ. Αλλά είναι σαφές ότι ένα τέτοιο βήμα (έστω η παρουσία στους τελικούς), θα ανεβάσει κι άλλο επίπεδο τους κιτρινόμαυρους. Και θα ανοίξει τα καλά μια κουβέντα που έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και καιρό.

Ο λόγος, βεβαίως, για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Ευρωλίγκα. Ενας στόχος που δεν έχει βγει στιγμή από το μυαλό του Μάκη Αγγελόπουλου. Με τον διοικητικό ηγέτη της Ενωσης να βλέπει ότι η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στους κορυφαίους της Ευρώπης. Κάτι διόλου εύκολο, καθώς οι προϋποθέσεις για επιλογή μίας ομάδας από τη Euroleague είναι συγκεκριμένες. Και η εικόνα του ΟΑΚΑ στα παιχνίδια της Ενωσης στο Basketball Champions League, είναι αλήθεια δεν βοηθάει.

Βεβαίως είναι σαφές ότι η Ευρωλίγκα έχει στο μυαλό της την περίπτωση της ΑΕΚ. Εξάλλου η Ενωση δεν είναι αμελητέο μέγεθος στην Ευρώπη. Το αντίθετο. Για αυτό πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ο Μάκης Αγγελόπουλος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τζόρντι Μπερτομέου, για να θέσουν εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα της συμμετοχής της ΑΕΚ στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Κάτι που θα συμβεί, αργά ή γρήγορα. Αλλά οι ιθύνοντες των Κιτρινόμαυρων προτιμούν το ταχύτερο δυνατό. Και θα το παλέψουν.

Η ΑΕΚ θέλει να χτίσει μία συγκεκριμένη συνέχεια στο Κύπελλο που κατέκτησε. Το βάρος έφυγε, τα χέρια λύθηκαν και πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός, ώστε η Ενωση (να διεκδικήσει και) να αποτελέσει τον τρίτο πόλο στο μπάσκετ της Ελλάδας. Ως ισότιμος αντίπαλος Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

ΥΓ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ