Αραχνιασμένο ρεκόρ 50 χρόνων ισοφάρισε ο Γουέστμπρουκ

Αραχνιασμένο ρεκόρ 50 χρόνων ισοφάρισε ο Γουέστμπρουκ

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα, ισοφάρισε ένα ρεκόρ που μόνο δύο ακόμη θρύλοι του μπάσκετ κατέχουν, από ιδρύσεως ΝΒΑ.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έχει ένα παρατσούκλι στο ΝΒΑ, που μόνο άδικα δεν το έχει κερδίσει και είναι το «Mr. Triple Double». Την περασμένη σεζόν, ο γκαρντ των Οκλαχόμα ήταν μια ομάδα μόνος του. Σε μια χρονιά (2016-2017) στην οποία είχε διψήφιους μέσους όρους σε τρεις στατιστικές κατηγορίες (31,6 πόντοι, 10,4 ασίστ και 10,7 ριμπάουντ), κατέρριψε ένα ιστορικό ρεκόρ. Αυτό του Όσκαρ Ρόμπερτσον των 41 triple doubles, όταν με 50 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην νίκη της Οκλαχόμα επί των Νάγκετς (106-105) πέτυχε το 42ο της καριέρας του.

Αυτά… last year. Φέτος πολλά άλλαξαν στην Οκλαχόμα. Ήρθαν άλλοι δύο παίκτες επιπέδου All Star, οι Πολ Τζορτζ και Καρμέλο Άντονι που στις ομάδες τους είχαν μάθει να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Για να λειτουργήσει αυτή η τριπλή συνύπαρξη, ο Γουέστμπρουκ «έχασε» ποσοστό των επιθέσεων που κατέληγαν στα χέρια του, ρίχνοντας… νερό στο κρασί του και βοηθώντας στην ομαλή (όσο αυτό είναι δυνατόν) ένταξη των νέων συμπαικτών. Και πάλι όμως ο «Ρας» βρήκε τον δρόμο του.

Με αξιοθαύμαστη συνέχεια, συνέπεια και προσαρμοστικότητα, η παρουσία του φύσει και θέσει ηγέτη των Θάντερ είναι και πάλι κυριαρχική. Μάλιστα με τη regular season να πλησιάζει στο τέλος της, ο Γουέστμπρουκ κατάφερε κάτι ακόμα πιο δύσκολο από τα 42 περσινά triple doubles. Να επιδείξει αξιοθαύμαστη διάρκεια, αφού έγινε ο πρώτος μετά από τους Όσκαρ Ρόμπερτσον (5 σερί triple doubles από το 1960 μέχρι και το 1965) και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν (1966-1967 και 1967-1968), που καταφέρνει σε δύο σερί σεζόν να έχει περισσότερα από 20 ματς με διψήφιους μέσους όρους σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ