Αυτοί μετάνιωσαν που δεν διάλεξαν τον Γιάννη

Αυτοί μετάνιωσαν που δεν διάλεξαν τον Γιάννη

Ενόψει του ντραφτ του ΝΒΑ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η ηλεκτρονική έκδοση της Milwauakee Journal Sentinel θυμήθηκε το ντραφτ που είχε γίνει πριν από ακριβώς 5 χρόνια. Τότε δηλαδή που οι Μπακς επέλεξαν στο νούμερο 15 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Και διατυπώνει το εξής ερώτημα, που είναι εύλογο δεδομένης […]

Ενόψει του ντραφτ του ΝΒΑ, που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, η ηλεκτρονική έκδοση της Milwauakee Journal Sentinel θυμήθηκε το ντραφτ που είχε γίνει πριν από ακριβώς 5 χρόνια. Τότε δηλαδή που οι Μπακς επέλεξαν στο νούμερο 15 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Και διατυπώνει το εξής ερώτημα, που είναι εύλογο δεδομένης της ραγδαίας εξέλιξης του Έλληνα από έναν άγνωστο νεαρό σε έναν σούπερ σταρ αλλάζοντας την μοίρα των Μπακς: Πόσες από τις ομάδες που δεν επέλεξαν τον Γιάννη, ενώ είχαν τη δυνατότητα, χτυπάνε τώρα το κεφάλι τους στον τοίχο.

Δίνει μόνη της την απάντηση. Και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, είναι πολλές οι ομάδες που το έχουν μετανιώσει πικρά.

1.Κλίβελαντ Καβαλίερς – Άντονι Μπένετ
Πολλοί λένε ότι αυτό είναι το χειρότερο νούμερο 1 στην ιστορία. Και δεν έχουν άδικο. Μέσα σε πέντε χρόνια έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες, έχει καταντήσει να παίζει στη G-League και δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε στη Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Παλτό ολκής. Και οι Καβαλίερς χτυπάνε το κεφάλι τους.

2.Ορλάντο Μάτζικ – Βίκτορ Ολαντίπο
Αυτός εξελίχθηκε σε πραγματικά καλό παίκτη, σε σταρ πραγματικό. Άργησε όμως λίγο και οι Μάτζικ δεν επωφελήθηκαν από αυτόν. Κάποια στιγμή τον έδωσαν στους Θάντερ κι αυτοί μετά στην Ιντιάνα, όπου εν τέλει ο Ολαντίπο έκανε την έκρηξή του. Κι οι τυχεροί της υπόθεσης είναι οι Πέισερς.

3.Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Ότο Πόρτερ
Καλός παίκτης κι αυτός. Μπορεί να μην έχει φτάσει στο επίπεδο του Αντετοκούνμπο, αλλά είναι καλός και χρήσιμος. Χρόνο με το χρόνο παρουσιάζεται όλο και καλύτερος κι έχει φτάσει στο σημείο να σκοράρει σχεδόν 15 πόντους ανά αγώνα. Αποδείχθηκε καλή επιλογή για τους Ουίζαρντς.

4.Σάρλοτ Μπόμπκατς – Κόντι Ζέλερ
Έφτασε τόσο ψηλά μόνο και μόνο επειδή ήταν σέντερ, ωστόσο η Σάρλοτ το έχει ήδη μετανιώσει. Δεν εξελίχθηκε ιδιαίτερα, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και σίγουρα δεν έγινε αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν.

5.Φίνιξ Σανς – Άλεξ Λεν
Ένας ψηλός και αρκετά βαρύς σέντερ, καλός ριμπάουντερ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήταν από αυτούς που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα των Σανς, οι οποίοι θα βλέπουν τώρα τον Γιάννη και θα… κλαίνε.

6.Νιου Ορλίνς Πέλικανς – Νέρλενς Νόελ
Προερχόμενος από τοπ φοβερό και τρομερό Κεντάκι είχε σπουδαίο όνομα και θεωρήθηκε έκπληξη ότι επελέγη τόσο χαμηλά. Παρ’ όλα αυτά δεν δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες. Δόθηκε αμέσως στη Φιλαδέλφεια με ανταλλαγή, αλλά δεν έπιασε και έκτοτε βολοδέρνει.

7.Σακραμέντο Κινγκς – Μπεν ΜακΛίμορ
Ούτε κι αυτός δικαίωσε τις προσδοκίες. Μόνο μια φορά ως τώρα έχει τελειώσει σεζόν με διψήφιο μέσο όρο πόντων κι έχει εξελιχθεί σε ρολίστα πολυτελείας. Την… πάτησε και ο Ντίβατς με τον Γιάννη…

8.Ντιτρόιτ Πίστονς – Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ
Ένας γκαρντ που σκοράρει πάνω από 13 πόντους στην καριέρα του δεν είναι κακός. Μια χαρά τα πήγε την τριετία που έμεινε στο Ντιτρόιτ, καλά τα πήγε και φέτος στους Λέικερς. Αλλά δεν είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Δεν είναι πάντως και ότι οι Πίστονς αστόχησαν απελπιστικά μαζί του.

9.Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Τρέι Μπερκ
Οι Γουλβς τον έστειλαν αμέσως με ανταλλαγή στους Τζαζ και η ομάδα της Γιούτα ήταν αυτή που φόρεσε το… παλτό. Εξέλιξη μηδέν, με αποτέλεσμα να πάει στους Ουίζαρντς.

10.Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Σι Τζέι Μακ Κόλουμ
Είναι ο αδερφός του Έρικ Μακ Κόλουμ, που κάνει καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Σκοράρει πάνω από 20 πόντους στις τρεις τελευταίες σεζόν και σίγουρα δεν το μετάνιωσαν οι Μπλέιζερς που τον πήραν.

11.Φιλαδέλφεια Σίξερς – Μάικλ Κάρτερ Ουίλιαμς
Στην παρθενική του χρονιά τα πήγε καλύτερα από τον Γιάννη, καθώς αναδείχθηκε ρούκι της χρονιάς. Αλλά μετά… ξεφούσκωσε. Δεν είχε ανάλογη συνέχεια και από κάποια στιγμή και μετά εξελίχθηκε σε γυρολόγο.

12.Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Στίβεν Άνταμς
Ένας θηριώδης σέντερ με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ ανά αγώνα και κομβική παρουσία στην πορεία της ομάδας είναι σίγουρα ό,τι περίμεναν οι Θάντερ όταν τον επέλεγαν. Δεν έχει φυσικά την επιρροή του Αντετοκούνμπο στην ομάδα του, είχε όμως μεγάλη εξέλιξη και ασφαλώς οι Θάντερ δεν το μετάνιωσαν που τον πήραν.

13.Ντάλας Μάβερικς – Κέλι Όλινικ
Δόθηκε αμέσως με ανταλλαγή στους Σέλτικς κι εκεί εξελίχθηκε σε έναν καλό ρολίστα ψηλό πριν φύγει πέρυσι για το Μαϊάμι. Χωρίς να θεωρείται αποτυχημένη επιλογή, εντούτοις όταν στο 13 είναι διαθέσιμος ο Γιάννης, έστω κι αν τότε υπήρχαν αμφιβολίες γι’ αυτόν, παίρνεις τον Γιάννη…

14.Γιούτα Τζαζ – Σαμπάζ Μουχάμαντ
Οι Τζαζ πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, που πήραν έναν παίκτη που δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ. Έμεινε ρολίστας, δεν εξελίχθηκε καθόλου και τα τελευταία χρόνια αλλάζει τις ομάδες σαν τα πουκάμισα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ