Mustang: Ρολόγια κειμήλια

Mustang: Ρολόγια κειμήλια

Μπορεί να γίνει το απόλυτο δώρο στις γιορτές για τον «petrolhead» της παρέας. Ένα χειροποίητο ρολόι από εξαρτήματα τα οποία στο παρελθόν ήταν κομμάτια της θρυλικής και κλασικής Ford Mustang. Η ιδέα προήλθε από τους Christian Mygh και Jonathan Kamstrup, που αμφότεροι ψάχνουν περιοχές απορριμάτων σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας για αυτοκίνητα, τα οποία μπορούν […]

Μπορεί να γίνει το απόλυτο δώρο στις γιορτές για τον «petrolhead» της παρέας. Ένα χειροποίητο ρολόι από εξαρτήματα τα οποία στο παρελθόν ήταν κομμάτια της θρυλικής και κλασικής Ford Mustang.

Η ιδέα προήλθε από τους Christian Mygh και Jonathan Kamstrup, που αμφότεροι ψάχνουν περιοχές απορριμάτων σε όλο τον κόσμο, ψάχνοντας για αυτοκίνητα, τα οποία μπορούν να μεταμορφωθούν σε ρολόγια μεγάλης αξίας, $1.495+.

Για τους λάτρεις της Mustang, η REC Watches, που εδρεύει στη Δανία, θα δημιουργήσει ακόμα και ολοκαίνουργια ρολόγια από διάφορα εξαρτήματα που έχουν δωρίσει πελάτες, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής Drift και «fun-haver» Vaughn Gittin Jr. Ο ίδιος, μάλιστα, φοράει ένα ρολόι από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της Ford Mustang RTR (700 hp) που έχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Drift.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έβλεπαν απλά μία μάζα από λαμαρίνες, το φάντασμα μιας Mustang. Εμείς βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό – την ψυχή ενός αυτοκινήτου και μία ιστορία που πρέπει να ειπωθεί», δήλωσε ο Mygh. Και συνέχισε: «Δεν κατακρεουργώ τις Mustang. Ξαναδίνω ζωή στις Mustang για τις οποίες δεν υπάρχει καμία ελπίδα να επισκευαστούν, μεταμορφώνοντάς τις σε ρολόγια».

Προκειμένου να διατηρήσει την ιστορία τους στο πέρασμα των χρόνων, η REC Watches προσπαθεί να ανακαλύψει με ευαισθησία το παρελθόν κάθε αυτοκινήτου. Μιλάει με προηγούμενους ιδιοκτήτες, συλλέγει πληροφορίες και φωτογραφίες από το παρελθόν του οχήματος και τις ενσωματώνει σε ένα μοναδικό βίντεο.

Κάθε σχέδιο περιλαμβάνει τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, το έτος παραγωγής του και κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία Mustang. Οι δείκτες, η ημερομηνία και το καντράν, είναι όλα επηρεασμένα από το ταμπλό του θρυλικού αυτοκινήτου, ενώ μια ένδειξη ισχύος, που μοιάζει με δείκτη καυσίμου, δείχνει την ενέργεια της μπαταρίας που έχει απομείνει. Σε ένα ταξίδι που έγινε στη Σουηδία, η ομάδα βρήκε ένα σπάνιο μοντέλο του 1966 Raven Black, από το οποίο προήλθε η συλλογή P51-04 250 ρολογιών (limited edition).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ