160 Χρόνια Γκάζι

160 Χρόνια Γκάζι

Ήδη από το 1857, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας γεμίζει με ενέργεια όλη την πόλη και κάνει κάπως διαφορετικές τις ζωές μας. Το ιστορικό αυτό μνημείο, έχει μεταμορφωθεί σε έναν ζωντανό και ανοιχτό σε όλους πολυχώρο πολιτισμού. Η Τεχνόπολη συνεχίζει να δημιουργεί, να δίνει χαρά και να προσφέρει, μεταμορφώνοντας το βιομηχανικό της παρελθόν σε πολιτιστικό […]

Ήδη από το 1857, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας γεμίζει με ενέργεια όλη την πόλη και κάνει κάπως διαφορετικές τις ζωές μας. Το ιστορικό αυτό μνημείο, έχει μεταμορφωθεί σε έναν ζωντανό και ανοιχτό σε όλους πολυχώρο πολιτισμού. Η Τεχνόπολη συνεχίζει να δημιουργεί, να δίνει χαρά και να προσφέρει, μεταμορφώνοντας το βιομηχανικό της παρελθόν σε πολιτιστικό παρόν.

Με αφορμή την επέτειο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 160 χρόνια από την κατασκευή του εργοστασίου, θα «ανεβούν» τρεις μοναδικές παραστάσεις. Η μία θα αφορά την ιστορία του ελληνικού κράτους και την Αθήνας μέσα από την Αϊτή, ενώ οι άλλες δύο έχουν εμπνευστεί από το παλιό εργοστάσιο και έχουν ξεχωρίσει στον διαγωνισμό «Το Θέατρο στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»: την… άκρως ακατάλληλη Μαρίκα στο Γκάζι και Μία πόλη στο σκοτάδι, μία περιπέτεια μυστηρίου για τους μικρούς μας φίλους.

Παράλληλα, θα γίνει ξενάγηση για κωφούς και βαρήκοους, όσοι επιθυμούν θα διατηρηθούν σε φόρμα με yoga workshops, με… θέα από το Παρατηρητήριο, ενώ επίσης για όσους το επιθυμούν, θα περάσουν μια νύχτα στο Μουσείο. Από τον εορτασμό, δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και η αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια μικρών και μεγάλων. Όλα αυτά, υπόσχονται μια ξεχωριστή θεματική «Κυριακή στην Τεχνόπολη»!

Το highlight του εορτασμού «160 χρόνια Γκάζι», έρχεται τον Ιανουάριο με την περιοδική έκθεση 160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία και καινοτομία, μέσα από την οποία θα γίνει ένα ιστορικό ταξίδι στη βιομηχανία της χώρας την περίοδο 1860-1970 και στην εξέλιξή της έως τις μέρες μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ