To BMW i4 στην παραγωγή

To BMW i4 στην παραγωγή

Στην αποκάλυψη πως η BMW θα παρουσιάσει φέτος αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάραλντ Κρούγκερ. Πρόκειται για τη νέα iX3, την iNEXT και την i Vision Dynamics, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη ως πρωτότυπο και θα είναι περάσει στην παραγωγή ως BMW i4. Τα δύο τελευταία μοντέλα, θα […]

Στην αποκάλυψη πως η BMW θα παρουσιάσει φέτος αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάραλντ Κρούγκερ. Πρόκειται για τη νέα iX3, την iNEXT και την i Vision Dynamics, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη ως πρωτότυπο και θα είναι περάσει στην παραγωγή ως BMW i4. Τα δύο τελευταία μοντέλα, θα παράγονται στη Γερμανία.

Επιπροσθέτως, η Χ3 θα αποκτήσει ηλεκτρικό «αδερφό» αυτοκίνητο, το iX3, που θα παρουσιαστεί μαζί με την iNEXT, με τον Γερμανό κατασκευαστή να σημειώνει πως θα είναι ανταγωνιστής του Tesla Model 3. Από εκεί και πέρα, το iNEXT και το i4 θα διαθέτουν την πέμπτη γενιά κινητήρων eDrive της BMW, με την αυτονομία τους, με μία και μόνο φόρτιση, να κυμαίνεται από 550-700 χιλιόμετρα.

Λίγα λόγια για το i4

Είναι 4πορτο και έχει πολλές ομοιότητες με το πρωτότυπο Vision Dynamics, που έκανε το ντεμπούτο του το 2016. Το περίγραμμα της μάσκας σε σχήμα «νεφρού» είναι μεγάλο και θα υπογραμμίζεται από τα λεπτά φώτα LED. Η «έξυπνη επιφάνεια» κρύβει τους αισθητήρες αυτόματου πιλότου και πίσω θα ξεχωρίζει από τα οριζόντια φωτιστικά σώματα. Το μεταξόνιό του είναι μεγάλο και οι αποστάσεις από το κέντρο των τροχών έως τα «τελειώματα» του αμαξώματος, μικρές. Όσον αφορά στην οροφή, θα είναι πανοραμική και θα εκτείνεται έως το πίσω παράθυρο. Οι μπαταρίες του οχήματος θα είναι ιόντων-λιθίου και θα βασίζεται σε μια ευέλικτη πλατφόρμα, στην οποία οι Γερμανοί θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, εκτός από ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα και συμβατικά που θα κινούνται με κινητήρες diesel ή βενζίνης.

Τέλος, ο Κρούγκερ αποκάλυψε πως το επόμενο ηλεκτρικό όχημα της BMW, θα είναι το Mini, που θα παραχθεί στην Οξφόρδη και το Μεξικό, την επόμενη χρονιά.

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ