Μείωση εκπομπών ρύπων από τη Ford

Μείωση εκπομπών ρύπων από τη Ford

Στη μείωση των εκπομπών ρύπων, οκτώ χρόνια νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν, προχώρησε η Ford σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής της. Το 2010, είχαν γίνει οι πρώτες ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών και πλέον, στο μισό διάστημα από το αναμενόμενο, οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν πάνω από 3,4 τόνους έως το 2017, με τον αριθμό αυτό […]

Στη μείωση των εκπομπών ρύπων, οκτώ χρόνια νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν, προχώρησε η Ford σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής της. Το 2010, είχαν γίνει οι πρώτες ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών και πλέον, στο μισό διάστημα από το αναμενόμενο, οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν πάνω από 3,4 τόνους έως το 2017, με τον αριθμό αυτό να αντιστοιχεί στην κυκλοφορία 728.000 αυτοκινήτων σε ένα χρόνο.

Η Ford μείωσε τις εκπομπές μέσω μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, όπως είναι η εγκατάσταση πάνω από 100.000 φωτιστικών σωμάτων LED και η ανανέωση του βαφείου. Όσον αφορά στην Ελάχιστη Ποσότητα Λίπανσης (MQL – Minimum Quantity Lubrication), περιορίστηκε και εκεί η κατανάλωση ενέργειας, καθώς για παράδειγμα, ένα εργαλείο λιπαίνεται με λίγη ποσότητα στην άκρη του, αντί της χρήσης ψυκτικού υγρού ή νερού.

Πλέον, η Ford ανεβάζει τον πήχη και σκοπεύει να λανσάρει 40 υβριδικά οχήματα και αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2022, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η ανακοίνωση για τον πετυχημένο στόχο της εταιρείας, έγινε στο πλαίσιο της 19ης Έκθεσης Βιωσιμότητας, στην οποία υπογραμμίστηκε η προσπάθεια του κατασκευαστή να εφαρμόσει επιχειρηματικές πρακτικές, όπως είναι οι παρακάτω:

Λύσεις μετακίνησης

Φέτος, στην Τζέντα της Σαουηδικής Αραβίας, λανσαρίστηκε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Driving Skills for Life ‘For Her’. Μετά την άρση της απαγόρευσης άδειας οδήγησης από το κράτος για τις γυναίκες, πάνω από 250 φοιτήτριες έμαθαν πολλά από ειδικούς για την ασφαλή οδήγηση. Αυτή η πρακτική, παρέχει στις γυναίκες δικαίωμα πρόσβασης σε καλύτερη μετακίνηση.

Εξηλεκτρισμός

Σε συνεργασία με τις BMW, Daimler, VW, Audi και Porsche, η Ford είναι από τους ιδρυτές της Ionity, μιας κοινοπραξίας για την εξέλιξη ενός δικτύου ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Στόχος είναι η κατασκευή 400 σταθμών σε διάφορες βασικές περιοχές της Ευρώπης έως το 2020, με ισχύ φόρτισης 350 kW. Αυτό θα επιτρέψει ταχύτερους χρόνους φόρτισης και όλες αυτές οι προσπάθειες θα έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Προϊόντα και λειτουργίες

Πέραν του στόχου της μείωσης των ρύπων, η Ford κατασκευάζει περίπου 30 εξαρτήματα από ανανεώσιμα υλικά, με οκτώ βιώσιμα υλικά να χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα παραγωγής, όπως είναι τα εξής: σόγια, σιτάρι, ρύζι, το φυτό ricinus communis (castor), κενάφ (ιβίσκος), κυπαρίνη δέντρων, γιούτα και καρύδα. Έτσι, καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, παράγονται λιγότερα απόβλητα και η εταιρεία έχει πετύχει μείωση περίπου 103.000.000 σε CO2, ποσότητα που αντιστοιχεί σε αυτή που θα απορροφούσαν 4.000.000 δέντρα σε έναν χρόνο.

Πηγή: Ford

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ