Ο Ντοβιτσιόζο κέρδισε τον αγώνα στο Κατάρ

Ο Ντοβιτσιόζο κέρδισε τον αγώνα στο Κατάρ

Στην πίστα Λοσάιλ στο Κατάρ δόθηκε η «εκκίνηση» του πρώτου αγώνα για τη νέα χρονιά στο MotoGP. Με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να δίνει μάχη με τον Μαρκ Μάρκεθ της Honda και να τερματίζει πρώτος, μετά από καλή στρατηγική και διαχείριση του αγώνα. Τρίτος ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha. Ο Ντοβιτσιόζο ξεκίνησε τον αγώνα από […]

Στην πίστα Λοσάιλ στο Κατάρ δόθηκε η «εκκίνηση» του πρώτου αγώνα για τη νέα χρονιά στο MotoGP. Με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να δίνει μάχη με τον Μαρκ Μάρκεθ της Honda και να τερματίζει πρώτος, μετά από καλή στρατηγική και διαχείριση του αγώνα. Τρίτος ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha.

Ο Ντοβιτσιόζο ξεκίνησε τον αγώνα από τη δεύτερη σειρά του γκριντ και πιο συγκεκριμένα από την πέμπτη θέση. Για περίπου 18 γύρους, την κούρσα οδηγούσε ο Ζοάν Ζαρκό, αλλά μετά τον προσπέρασαν οι Ντοβιτσιόζο, Μάρκεθ και Ρόσι, με τους δύο πρώτους να ξεφεύγουν από ένα σημείο και μετά και να αφήνουν τον «γιατρό», τρίτο.

Στον τελευταίο γύρο, μερικά χιλιόμετρα δηλαδή πριν το πέσιμο της καρό σημαίας του τερματισμού, ο αναβάτης της Ducati προπορευόταν, αλλά ο Μάρκεθ έκανε την επίθεσή του και πέρασε μπροστά. Ο Ντοβιτζιόζο, πάντως, αντεπιτέθηκε, ανέβηκε εν νέου πρώτος πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και κατέκτησε τη νίκη, με μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά από τον Ισπανό.

Ο έτερος αναβάτης της ιταλικής φίρμας, Χόρχε Λορένθο, στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε να τερματίσει, αφού είχε πτώση στον 10ο γύρο. Ο επόμενος αγώνας γίνεται στην Αργεντινή, στις 8 Απριλίου.

Πηγή: Ducati

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ