To BoxerCup της BMW Motorrad επιστρέφει

To BoxerCup της BMW Motorrad επιστρέφει

Από το 2001 έως το 2004, το BMW Motorrad BoxerCup προσέφερε έντονες συγκινήσεις σε πολλά πρωταθλήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων το MotoGP και αυτό των Superbikes. Πλέον, το BoxerCup επιστρέφει, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο Σάχσενρινγκ το διάστημα 23-24 Ιουνίου 2018, με τους αγωνιζόμενους να έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες μοτοσικλέτες, άρα […]

Από το 2001 έως το 2004, το BMW Motorrad BoxerCup προσέφερε έντονες συγκινήσεις σε πολλά πρωταθλήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων το MotoGP και αυτό των Superbikes. Πλέον, το BoxerCup επιστρέφει, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο Σάχσενρινγκ το διάστημα 23-24 Ιουνίου 2018, με τους αγωνιζόμενους να έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες μοτοσικλέτες, άρα ίσες πιθανότητες νίκης. Οι μοτοσικλέτες που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι οι BMW R nineT Racer, με αερο-ελαιόψυκτο boxer κινητήρα 1.170cc, ισχύος 110 ίππων.

Όλες οι μοτοσικλέτες θα υποβληθούν στις ίδιες «επεμβάσεις», στις οποίες συμπεριλαμβάνεται επανασχεδιασμένο μπροστινό πιρούνι της Wilbers, νέα καπάκια κυλινδροκεφαλών, ποδιά κινητήρα και πίσω καλύμματα της Ilmberger Carbonparts, σπορ αμορτισέρ και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, ABS της BMW Motorrad με αγωνιστικό λογισμικό, Brembo τακάκια φρένων, αμορτισέρ της Muller Prazision και ελαστικά της Metzeler. Η προετοιμασία όλων των μοτοσικλετών γίνεται στα κεντρικά της BMW Μotorrad στο Μόναχο και δεν επιτρέπεται καμία βελτίωση.

Προκειμένου να γίνουν οι μετατροπές, από όλες τις μοτοσικλέτες θα χρειαστεί να αφαιρεθούν το πλευρικό σταντ, οι καθρέπτες, η βάση της πινακίδας, τα φλας και τα φώτα, αλλά μετά το τέλος της σεζόν, οι μοτοσικλέτες θα μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή και να πιστοποιηθούν για χρήση στον δρόμο.

Για τη φετινή σεζόν, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων, είναι 30 (στους αγώνες θα λάβουν μέρος και διάσημοι προσκεκλημένοι με δύο VIP μοτοσικλέτες) και συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 και έχουν στην κατοχή τους εθνική αγωνιστική άδεια Β (και άνω) ή ανάλογη που θα έχει εκδοθεί από άλλο εκπρόσωπο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας FIM. Απαραίτητη προϋπόθεση, η αγορά μιας BMW R nineT Racer στην έκδοση BoxerCup.

Οι συμμετέχοντες, μπορούν να επιλέξουν τα δικά τους χρώματα και αυτοκόλλητα για τις μοτοσικλέτες τους, αλλά και τέσσερα διαφορετικά πακέτα κατά την αγορά τους. Το βασικό πακέτο αφορά μόνο τη μοτοσικλέτα και φτάνει έως το πακέτο VIP, στο οποίο περιλαμβάνονται φύλαξή της, ασφαλιστική κάλυψη, γεύματα τα Σαββατοκύριακα των αγώνων και διάφορες άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, η BMW Motorrad παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης της μοτοσικλέτας για τη φετινή σεζόν, ως εναλλακτική λύση στην αγορά μιας νέας.

Οι συνολικοί αγώνες της χρονιάς είναι έξι και μετά από αυτόν στο Σάχσενρινγκ, θα ακολουθήσουν αυτοί που θα γίνουν στο Τσόλντερ (7-8 Ιουλίου), Σλάιτζ (28-29 Ιουλίου), Λόσιτζρινγκ (25-26 Αυγούστου), Άσεν (8-9 Σεπτεμβρίου) και Χόκενχαϊμ (29-30 Σεπτεμβρίου).

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του International German Motorcycle Championship (IDM).

Πηγή: BMW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ