BMW Vision E³ Way

BMW Vision E³ Way

Με το πρόγραμμα BMW Vision E³ Way, η βαυαρική εταιρεία καταθέτει τη δική της πρόταση στο θέμα των καινοτόμων αστικών μετακινήσεων του μέλλοντος.

Το BMW Vision E³ Way αναφέρεται στη φιλοσοφία υπερυψωμένου δρόμου, ειδικά κατασκευασμένου για να κινούνται τα δίτροχα μηδενικών ρύπων σε μεγαλουπόλεις.

To BMW Vision E³ Way εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tongji στη Σαγκάη. Το πανεπιστήμιο διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία σε πολλούς τομείς σχετικούς με τη φιλοσοφία του υπερυψωμένου δρόμου.

Οι πρώτες μελέτες βιωσιμότητας δείχνουν ότι μία φιλοσοφία όπως το BMW Vision E³ Way μπορεί να μειώσει σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τους ρύπους, το χρόνο ταξιδιού και τον κίνδυνο ατυχημάτων. Η ροή της κυκλοφορίας βελτιστοποιείται συνεχώς μέσω αυτοματοποιημένων βιντεοσυστημάτων επιτήρησης και τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της ενσωμάτωσης έξυπνων οικοσυστημάτων πόλεων. Τα τρία «E», άλλωστε, συμβολίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας «elevated» (υπερυψωμένος), «electric» (ηλεκτρικός) και «efficient» (αποδοτικός).

Η χρήση υπερυψωμένων οδών πάνω από τους υπάρχοντες δρόμους σημαίνει ότι δημιουργείται πρόσθετη κυκλοφοριακή χωρητικότητα. Το BMW Vision E³ Way προορίζεται καθαρά για δίτροχα οχήματα μηδενικών ρύπων (ηλεκτρικών), όπως τα e-bikes, το BMW Motorrad Concept Link και το πρόσφατο BMW Motorrad X2 City – ομοίως προϊόντα εξέλιξης του τμήματος «Έρευνας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομιών».

Ο υπερυψωμένος δρόμος έχει απλή και αρθρωτή σχεδίαση, κατά συνέπεια δεν έχει υψηλό κόστος κατασκευής, ενώ προσφέρει μία ταχεία, άμεση σύνδεση μεταξύ κύριων κυκλοφοριακών κόμβων, που τον καθιστά ιδανική εναλλακτική λύση για καθημερινές μετακινήσεις απόστασης έως 15 χλμ. Έτσι, η χρήση του υπερυψωμένου δρόμου είναι πολύ αποδοτική όχι μόνο από απόψεως κόστους αλλά και χρόνου ταξιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ