Η οικογένεια της C-Class συνεχίζει να μεγαλώνει

Η οικογένεια της C-Class συνεχίζει να μεγαλώνει

Διαθέτοντας ένα κλασικό saloon, estate, coupe ή cabriolet, η σειρά C-Class προσφέρει μεγαλύτερη ποκιλία παρά ποτέ. Με την γκάμα των κινητήρων να είναι 13, τα συνολικά μοντέλα της οικογένειας, ανέρχονται στα 51, κάτι που δείχνει πως τώρα, στην πέμπτη της γενιά, η σειρά είναι η πιο πετυχημένη της Mercedes. Έχουν επανασχεδιαστεί, το εμπρός μέρος του […]

Διαθέτοντας ένα κλασικό saloon, estate, coupe ή cabriolet, η σειρά C-Class προσφέρει μεγαλύτερη ποκιλία παρά ποτέ. Με την γκάμα των κινητήρων να είναι 13, τα συνολικά μοντέλα της οικογένειας, ανέρχονται στα 51, κάτι που δείχνει πως τώρα, στην πέμπτη της γενιά, η σειρά είναι η πιο πετυχημένη της Mercedes. Έχουν επανασχεδιαστεί, το εμπρός μέρος του οχήματος, αλλά και τα φωτιστικά σώματα. Διατίθενται νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με επιπρόσθετο 48βολτο σύστημα και εναλλάκτη που συνδέεται με ιμάντα. Νέα είναι και τα συστήματα ενημερωδιασκέδασης, με καινούργιο πίνακα οργάνων.

Η C-Class διαθέτει επίσης χάρτες και πλοήγηση στις λειτουργίες υποβοήθησης. Για παράδειγμα, το Active Distance Assist Distronic, μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό σε διάφορες καταστάσεις, όπως είναι η αυξομείωση της ταχύτητας, όταν εισέρχεται σε κόμβους, διασταυρώσεις ή πλατείες. Τα Active Lane Change Assist και Active Emergency Stop Assist αποτελούν τις νέες τεχνολογίες του Active Steering Assist.

Η νέα C-Class έρχεται επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό με το Active Brake Assist. Αναλόγως με την περίσταση, μπορεί να μετριάσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης, όταν τα προπορευόμενα οχήματα κινούνται αργά, είναι σταματημένα ή σταθμευμένα. Πέραν αυτών, μπορεί να αποτρέψει ένα ατύχημα/δυστύχημα όταν ανιχνευθεί πεζός ή ποδηλάτης.

Από εκεί και πέρα, οι πιο σημαντικές και βελτιωμένες λειτουργίες, είναι:

-Το σύστημα Dynamic Body Control είναι εξοπλισμένο με τη συνεχή προσαρμοζόμενη ανάρτηση και στους δύο άξονες. Είναι μεταβλητού χρονισμού και ελέγχει τα χαρακτηριστικά του δρόμου για κάθε έναν τροχό ξεχωριστά και αλληλεπιδρά στον κινητήρα, τη μετάδοση και τη διεύθυνση. Αυτό, βοηθάει τον οδηγό τόσο στην ταχύτητα όσο και στις συνθήκες που επικρατούν στο οδόστρωμα. Το σετάρισμα του συστήματος γίνεται μέσω τριών λειτουργιών (Sport, Sport+ και Comfort), μέσω του διακόπτη Dynamic Select.

-Υπάρχουν 84 ανεξάρτητοι ελεγχόμενοι προβολείς LED για κάθε ένα φωτιστικό σώμα εμπρός. Ανήκουν στο σύστημα Multibeam LED και διαθέτουν λειτουργία μεγάλης σκάλας. Είναι ακριβείς και συγκριτικά με το LED Intelligent Light System, περιλαμβάνουν φωτισμό διασταύρωσης, περιφεριακό φως, φως για την πόλη και φως για τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Εφόσον δεν υπάρχει άλλο όχημα στον δρόμο, ακολουθεί ευθεία και η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι άνω των 40 χ.α.ω., η μεγάλη σκάλα Highbeam ενεργοποιείται αυτόματα. Το σύστημα παράγει τη μέγιστη επιτρεπόμενη φωτεινότητα σύμφωνα με τον νόμο και η κύρια δέσμη πέφτει κάτω από την τιμή του 1 lux μετά από απόσταση μεγαλύτερη των 650 μέτρων.

-Ο πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης, 12,3 ιντσών. Τα προφίλ είναι τρία (Classic, Sport και Progressive) και επιλέγονται εύκολα και αναλόγως με τις επιθυμίες του οδηγού.

-Το Energizing comfort control ελέγχει διάφορα συστήματα του οχήματος. Όπως είναι πχ. ο κλιματισμός, η θέρμανση και ο εξαερισμός/θέρμανση των καθισμάτων, όπως επίσης ο φωτισμός εντός της καμπίνας και η μουσική, ώστε το περιβάλλον να ταιριάζει στη διάθεση του χειριστή.

-Η τελευταία γενιά του Comand Online προσφέρει 3D πλοήγηση με τοπογραφικό χάρτη, φωτορεαλιστικά 3D κτίρια και περιστροφικό χάρτη μεταξύ άλλων, 3D κι αυτός. Πέραν των πληροφοριών για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να πληροφορήσει τον οδηγό για τον καιρό, για τα πρατήρια καυσίμων, τις τιμές, αλλά και τους χώρους στάθμευσης.

-Νέο στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι και το ηχοσύστημα εννέα ηχείων, απόδοσης 225 W. Είναι τοποθετημένο ανάμεσα στο στάνταρ ηχοσύστημα και στο περιφερειακό Burmester.

Πηγή: Mercedes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ