McLaren Senna

McLaren Senna

To McLaren Senna αποτελεί το επόμενο big thing της βρετανικής εταιρείας και είναι αφιερωμένο στον οδηγό – ημίθεο της F1, Ayrton Senna. Το πιο εντυπωσιακό, το πιο extreme και το πιο δυνατό αυτοκίνητο πίστας για δρόμο από τη McLaren είναι εδώ. Ονομάζεται McLaren Senna και ο V8 κινητήρας υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και ταχύτητα. Όπως καταλαβαίνετε […]

To McLaren Senna αποτελεί το επόμενο big thing της βρετανικής εταιρείας και είναι αφιερωμένο στον οδηγό – ημίθεο της F1, Ayrton Senna.

Το πιο εντυπωσιακό, το πιο extreme και το πιο δυνατό αυτοκίνητο πίστας για δρόμο από τη McLaren είναι εδώ. Ονομάζεται McLaren Senna και ο V8 κινητήρας υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και ταχύτητα. Όπως καταλαβαίνετε και από το όνομά του, είναι αφιερωμένο στον θρυλικό οδηγό της F1, Άιρτον Σένα.

Επιθετικό, άγριο και προπάντων ελαφρύ για να αναπτύσσει ταχύτητες πέραν των συνηθισμένων ορίων. Η φιλοσοφία της McLaren είναι ξεκάθαρη. Απόλυτη ταχύτητα, απόλυτη αεροδυναμική και απόλυτη δύναμη. Από την κορυφή ως τα νύχια ή καλύτερα από τη μύτη έως το πίσω του μέρος, το McLaren Senna είναι το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης.

Τα στοιχεία του αμαξώματος «κουμπώνουν» όλα μαζί, παρέχοντας την καλύτερη αεροδυναμική επίδοση. Οι σχεδιαστές της McLaren έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν σε αυτόν τον τομέα και συγχρόνως μείωσαν το βάρος με τη χρησιμοποίηση μεταξύ άλλων και ανρθακονημάτων, προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι πιο ελαφρύ και να αναπτύσσει έτσι μεγαλύτερες ταχύτητες, πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Οι πόρτες, εμπνευσμένες από την McLaren F1 ανοίγουν προς τα εμπρός και προς τα πάνω και το σχήμα τους είναι τέτοιο, που όταν κλείνουν, ο οδηγός μπορεί να δει τον ουρανό. Υπάρχει τζάμι δηλαδή τόσο στα πλευρά της πόρτας, όσο και στο πάνω μέρος τους.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας V8 twin turbo κινητήρας 4.000κ.εκ., απόδοσης 800 ίππων και είναι ο πιο ισχυρός που έχει κατασκευάσει η αγγλική εταιρεία για αυτοκίνητο δρόμου. Η σχέση δύναμη-βάρους ανέρχεται στους 668 ίππους ανά τόνο, με την ροπή του μοτέρ να είναι 800Nm.

Ο κινητήρας και η μετάδοση συνδέονται με το Active Dynamics, το οποίο παρέχει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει λειτουργίες Comfort, Sport ή Track, με τις ανάλογες αλλαγές που επιφέρουν αυτές στον κινητήρα, στο σύστημα διεύθυνσης, στη μετάδοση και στην ανάρτηση. Φέρει ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα διεύθυνσης, όπως και κεραμικά φρένα. Τα ελαστικά έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με την, Pirelli και είναι τα Pirelli P Zero Trofeo R.

Το McLaren Senna είναι το τρίτο μοντέλο που εισήχθη στο πλαίσιο του επιχειρηματικού πλάνου της McLaren Track22, θα συναρμολογείται στο χέρι στην Αγγλία στο Κέντρο Παραγωγής της McLaren. Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 500 οχήματα και το κάθε ένα από αυτά, θα κοστίζει £750,000 (851.000 ευρώ) συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Όλα αυτά, στο τρίτο τρίμηνο του 2018. Με τη McLaren να ακολουθεί πιστά τις αρχές του μεγάλου Άιρτον Σένα, που έλεγε. «Να δεσμεύετε τον εαυτό σας σε τέτοιο επίπεδο όπου δεν υπάρχει συμβιβασμός. Δίνεις ό,τι έχεις. Τα πάντα, απολύτως τα πάντα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ