Ford Performance προϊόντα

Πρόκειται για μια νέα σειρά ειδικών προϊόντων, εγκεκριμένων από τη Ford και με τα οποία οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον ήχο, την εμφάνιση, αλλά και την οδική συμπεριφορά των Ford Performance μοντέλων τους. Η πρώτη «παρτίδα» των περίπου 70 αξεσουάρ παρουσιάστηκε από την εταιρεία στον Έκθεση Αυτοκινήτου στο Essen της Γερμανίας […]

Ford Performance προϊόντα | to10.gr

Πρόκειται για μια νέα σειρά ειδικών προϊόντων, εγκεκριμένων από τη Ford και με τα οποία οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τον ήχο, την εμφάνιση, αλλά και την οδική συμπεριφορά των Ford Performance μοντέλων τους.

Η πρώτη «παρτίδα» των περίπου 70 αξεσουάρ παρουσιάστηκε από την εταιρεία στον Έκθεση Αυτοκινήτου στο Essen της Γερμανίας και διατίθενται ήδη στην Ευρώπη μέσω του δικτύου εμπόρων της Ford από την 1η Δεκεμβρίου. Την τοποθέτησή τους αναλαμβάνουν ειδικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί.

Η γκάμα θα επεκταθεί το 2018 και θα καλύψει περισσότερα μοντέλα, όπως τα νέα Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Ford Mustang και το Ford GT supercar, περιλαμβάνοντας νέα προϊόντα συν τοις άλλοις.

«Τα μοντέλα Ford είναι συνώνυμα των επιδόσεων. Τα Ford Performance Parts θα αυξήσουν την απόλαυση της οδηγικής εμπειρίας», δήλωσε ο Fabio Carafa, υπεύθυνος εξατομίκευσης οχημάτων, Ford Ευρώπης. «Οι πελάτες της Ford Performance – από τους ικανότερους και πιο ενημερωμένους οδηγούς – μας λένε ότι θέλουν να εξατομικεύσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική συμπεριφορά, τις επιδόσεις και το στυλ των οχημάτων τους. Δημιουργήσαμε ειδικά τη σειρά Ford Performance Parts για να ικανοποιήσουμε αυτή την επιθυμία τους».

Το Ford Performance δημιουργήθηκε το 2014 και σκοπός του είναι να λειτουργεί ως εργαστήριο καινοτομίας και πλατφόρμα δοκιμών για τη δημιουργία εξαιρετικών οχημάτων, εξαρτημάτων και εμπειριών υψηλών επιδόσεων για τους πελάτες. Και προκειμένου να δεσμευτεί η Ford στη Ford Performance στην ήπειρό μας, η εταιρεία διόρισε νωρίτερα μέσα στο 2017 τον Leo Roeks στη θέση του Διευθυντή.

Εξαρτήματα υψηλών επιδόσεων

Η νέα σειρά Ford Performance Parts περιλαμβάνει ρυθμιζόμενα γόνατα ανάρτησης, συστήματα εξάτμισης, βελτιώσεις μοτέρ, αλλά και στιλιστική αναβάθμιση. Οι συνεργαζόμενες εξειδικευμένες εταιρείες είναι οι Roush, Borla, KW και Remus και τα προϊόντα τους έχουν αποδείξει την αντοχή και τις επιδόσεις τους στην πίστα δοκιμών Lommel Proving Ground της Ford στο Βέλγιο και στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife, στη Γερμανία.

Μεταξύ των νέων Ford Performance Parts περιλαμβάνονται:

• Ρυθμιζόμενα γόνατα ελατηρίων-αμορτισέρ Ford Performance που πετυχαίνουν μέχρι 40 mm μείωση ύψους και είναι προ-συναρμολογημένα για βελτιστοποιημένη δυναμική συμπεριφορά. Για τα μοντέλα Ford Mustang και Focus ST, οι αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς μπορούν να ρυθμίζονται σε μάξιμουμ 16 στάδια.

• Ζάντες αλουμινίου Ford Performance Premium, διαμορφωμένες μέσω ροϊκής επεξεργασίας αντί χύτευσης για να επιτυγχάνεται μέχρι και 15% μείωση της μη αναρτώμενης μάζας. Επίσης είναι ειδικά σχεδιασμένες σε συνάρτηση με τα κιτ ρυθμιζόμενων γονάτων ελατηρίων Ford Performance. Έχοντας βαφή τριών στρωμάτων Magnetite και λογότυπο Ford Performance, οι 10άκτινες ζάντες προσφέρονται για τα Fiesta, Fiesta ST, Focus και Focus ST, σε διαστάσεις από 17” έως 19”, ανάλογα με το μοντέλο.

• Συστήματα εξάτμισης Ford Performance από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, που κατασκευάζονται από τη Borla. Προσφέρονται σε εκδόσεις για νόμιμη χρήση στο δρόμο ή αποκλειστικά για πίστα και διατίθενται με επιχρωμιωμένα ή high-gloss μαύρες απολήξεις, για τις Ford Mustang 2.3L EcoBoost και 5.0L V8.

• Επιλογείς ταχυτήτων Ford Performance για όλη τη σειρά Ford Performance, από premium υλικό τύπου suede και ανθρακονήματα και ένα μοναδικό μοχλικό κοντών διαδρομών επιλογέα (short-shift) για τις εξατάχυττες Ford Mustang που μειώνει τη διαδρομή κατά 20% για πιο σπορ αίσθηση.

• Mustang GT Performance Calibration Power Packs, προσφέρονται σε τρία στάδια για τη Mustang 5.0L V8 και αυξάνουν το όριο στροφών του κινητήρα (κόκκινο) μέχρι τα 7.500 rpm.

• Κιτ υπερσυμπιεστή Ford Performance για τη Mustang 5.0L V8, που εξελίχθηκε με τη Roush Performance για αύξηση της ισχύος πάνω από 600 ίππους, και είναι συμβατό με εξατάχυτα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια.

«Τα Ford Performance Parts σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις βέλτιστες επιδόσεις αλλά και την ταχεία και εύκολη τοποθέτηση» σχολίασε ο Carafa. «Τα κιτ γονάτων ελατηρίων είναι προ-συναρμολογημένα για πανεύκολη τοποθέτηση από τους εκπαιδευμένους τεχνικούς μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μία άμεση αναβάθμιση επιδόσεων χωρίς χρονοβόρα διαδικασία tuning».

Από εκεί και πέρα, η Ford Performance προχώρησε και στην αποκάλυψη, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, του Ford Performance Drift Stick concept, του πρώτου, εμπνευσμένου από αγώνες ράλι χειρόφρενο που σχεδιάστηκε για το Focus RS και εγκρίθηκε από τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ken Block.

Το Drift Stick είναι ένας μοχλός από αλουμίνιο ανάμεσα στο κάθισμα και το κιβώτιο και χρησιμοποιεί το Focus RS Drift Mode (πρωτιά στη βιομηχανία) για να εκτελεί drift μέσω του χειρόφρενου. Η εμπειρία είναι τέτοια, που χαρακτηρίζεται ανάλογη ενός αυτοκινήτου ράλι, με το προϊόν να είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

Το Drift Stick ανοίγει τους συμπλέκτες πίσω κίνησης του All Wheel Drive της Ford και εφαρμόζει υδραυλική πίεση, μπλοκάροντας τους τροχούς, απλά τραβώντας έναν μοχλό. Επιτυγχάνεται άμεση απόκριση, καθώς συνδέεται απευθείας με τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος.

«Οι μηχανικοί της Ford Performance είναι επίσης άτομα γεμάτα πάθος και ενθουσιασμό», δήλωσε ο Carafa και κατέληξε. «Όλοι εδώ ενθαρρύνονται να σκέφτονται αντισυμβατικά, έτσι γεννήθηκε το project Wicked Stick».