Nissan NAVARA: Στο Ράλι Ντακάρ

Nissan NAVARA: Στο Ράλι Ντακάρ

Αφού ο εν λόγω οδηγός αγόρασε το pick up, βρήκε χορηγούς για να το τροποποιήσει και να το μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να λάβει μέρος στο περίφημο Ράλι Ντακάρ, που ξεκίνησε από τη Λίμα του Περού, στις 6 Ιανουαρίου. Ακολουθώντας τη διαδρομή των υπόλοιπων αγωνιζόμενων, ο Μιντάουγκας θα στέλνει φωτογραφίες, άρθρα και […]

Αφού ο εν λόγω οδηγός αγόρασε το pick up, βρήκε χορηγούς για να το τροποποιήσει και να το μεταφέρει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να λάβει μέρος στο περίφημο Ράλι Ντακάρ, που ξεκίνησε από τη Λίμα του Περού, στις 6 Ιανουαρίου. Ακολουθώντας τη διαδρομή των υπόλοιπων αγωνιζόμενων, ο Μιντάουγκας θα στέλνει φωτογραφίες, άρθρα και βίντεο στα ΜΜΕ.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως το Ράλι Ντακάρ συμπληρώνει αισίως 40 χρόνια, όσα και ο Μιντάουγκας φέτος, με τον ίδιο να εξηγεί. «Υπάρχει κάτι στο Ράλι Ντακάρ που πάντα με ενέπνεε. Σχεδιάζω αυτή την περιπέτεια πέντε χρόνια και πάντα έλεγα ότι θα το έκανα πριν από τα 40ά μου γενέθλια. Επομένως ο πρωταρχικός στόχος μου ήταν να φτάσω στη Νότια Αμερική τον Ιανουάριο του 2018».

Ο οδηγός ζει στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, στο Βίλνιους και εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας της Nissan στη Βαλτική. Το Navara το αγόρασε τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε συνεργάζεται με προμηθευτές εξαρτημάτων για την αναβάθμισή του. Στόχος του, να ολοκληρώσει με επιτυχία έναν αγώνα που θεωρείται από πολλούς, ως ο δυσκολότερος που υπάρχει.

Το Navara είναι ένα Double Cab, 6τάχυτο και κινείται από τον 2,3 λίτρων κινητήρα diesel, ισχύος 160PS. Βαμμένο σε χρώμα Flame Red, η απόστασή του από το έδαφος αυξήθηκε κατά 4 εκ. χάρη στο σύστημα ανάρτησης Old Man Emu. Το στιλ και η ανθεκτικότητά του αναβαθμίστηκαν με γνήσια αξεσουάρ της Nissan, όπως είναι οι πλευρικές μπάρες και η πίσω μπάρα του προφυλακτήρα, ενώ στα συν συγκαταλέγεται και η προστατευτική ποδιά της Rival. Τις νύχτες του ράλι θα τις… φωτίζει μια ράβδος με προβολείς LED της Hella, ενώ όσον αφορά στον χώρο φόρτωσης, η πλαστική του επένδυση με το κάλυμμα αλουμινίου, θα παρέχουν την προβλεπόμενη ασφάλεια για τη μεταφορά φορτίων και διάφορων αντικειμένων. Στην οροφή υπάρχουν cross bars της Thule και σχάρα, καθώς και μπάρα LED Lazer Triple R 16 για επιπλέον φωτισμό. Τέλος, την εξωτερική εμφάνιση πλαισιώνουν οι μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Εντός του οχήματος, υπάρχει ένας μετατροπέας ισχύος 220V, συν τέσσερις υποδοχές USB.

Ο οδηγός, που συνοδεύεται από τον φωτογράφο Άντριους Λαούσιους, εκκίνησε τον αγώνα, όπως όλοι οι συμμετέχοντες, στις 6 Ιανουαρίου και στόχος είναι μετά από δύο εβδομάδες, 14 ειδικές διαδρομές και 9.000 χιλιόμετρα, να φτάσει στον τερματισμό, στην Κόρδοβα της Αργεντινής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ