Ολυμπιακός: Οι τρεις μπαλαντέρ του Γκαρθία

Ολυμπιακός: Οι τρεις μπαλαντέρ του Γκαρθία

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανακατεύει την τράπουλα φέρνοντας πίσω το… καλοκαίρι! Τι αλλαγές (αλλά και δυνατότητες) φέρνει η επιστροφή του Οτζίτζα

Τον περιμένει, όπως μας είπε στη συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι, τον Οτζίτζα Οφόε, ο Όσκαρ Γκαρθία. Απολύτως λογικό, καθώς ο Βέλγος μας έδωσε στο ξεκίνημά του με την ερυθρόλευκη καλό δείγμα, όμως η αλήθεια είναι ότι λείπει αρκετό χρονικό διάστημα από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού!

Κι αν καταλάβαμε καλά από τις δηλώσεις του Καταλανού μπορεί και να τον χρησιμοποιήσει και σε άλλη θέση, πέρα από αυτή δίπλα στον Ρομαό. Αν μάλιστα  «κολλήσουμε» σε αυτό και την ατάκα «έχουμε παίκτες για πολλά σχήματα», τότε είναι σαφές ότι ο Γκαρθία δεν βάζει… περιορισμούς στις σκέψεις του.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στην πρεμιέρα του με τον Πλατανιά, στο ματς του κυπέλλου ξεκίνησε με το 4-4-2 και ακολούθως επέστρεψε στο «κλασικό» 4-2-3-1, στον αγώνα με τη Λαμία. Μάλλον έχει αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός είχε γίνει ιδιαίτερα προβλέψιμος για αυτό και αντιμετώπισε δυσκολίες στο ξεκίνημα της διαδρομής!

Τώρα όμως αποκτά τη δυνατότητα να ανακατέψει την τράπουλα.  Διαθέτει άλλωστε αρκετούς «μπαλαντέρ», όπως ο Μιραλάς για την επίθεση, ο Μάριν (άσχετα αν δεν υπολογίζεται για το ματς με την Ξάνθη) για τις πτέρυγες, ο Οτζίτζα για τον άξονα και τη θέση πίσω από τον επιθετικό.  Κάποιοι μπορεί  να… στριμωχτούν όμως το σίγουρο είναι κανείς δεν μπορεί πλέον να μείνει… ατάραχος.

Ο ερχομός του νέου προπονητή σε κάθε ομάδα λειτουργεί ως «συναγερμός» για τους παίκτες και για αυτό και οι παράγοντες παίρνουν συχνά την απόφαση για την αλλαγή στον πάγκο κι ας φαίνεται σε όλους εμάς, ως η λάθος κίνηση ή τουλάχιστον η επιπόλαιη. Ο Ολυμπιακός δεν πήγε καλύτερα μετά την αντικατάσταση του Χάσι; Το ίδιο δεν έγινε και στον ΠΑΟΚ με τον ερχομό του Λουτσέσκου;

Μπορεί να είναι σκληρό και αρκετές φορές άδικο, όμως ο πρωταθλητισμός δεν σου δίνει και πολύ χρόνο στη διάθεσή σου. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους προπονητές, αλλά αφορά και τους παίκτες.  Για παράδειγμα, ο Φιγκέιρας ήταν (και είναι) για να φύγει, αλλά τελικά παραμένει μέχρι νεοτέρας, ενώ ο Καρσελά επιστρέφει από το… αεροδρόμιο και κάποιοι θα ακολουθήσουν αντίστροφα το δρομολόγιο.

Ο Ολυμπιακός έχει τώρα μπροστά του άλλη μία «πρόβα» στο παιχνίδι με την Ξάνθη και μετά θα… βαρεθεί να παίζει με την ΑΕΚ, σε αγώνες που έχουν ξεχωριστή ιδιαιτερότητα, πέρα από τρεις βαθμούς ή μία πρόκριση.  Η… χρονιά τώρα ξεκινάει για τους ερυθρόλευκους, καθώς όπως φαίνεται το… καλοκαίρι έχει επιστρέψει για τα καλά στο Ρέντη, με τη διαφορά ότι η περίοδος της προετοιμασίας θα είναι πολύ πιο σύντομη. Κι όποιος από τους παίκτες δεν το έχει συνειδητοποιήσει , τότε μάλλον θα πρέπει να ετοιμάζεται για «βαρύ χειμώνα»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ