Πάει στην άκρη το rotation!

Πάει στην άκρη το rotation!

Σε ματς όπως αυτό με την ΑΕΚ η πόρτα μένει κλειστή για τους παίκτες από το 12-28!

Ότι καλύτερο είχε στη διάθεσή του ο Όσκαρ Γκαρθία το έβαλε στην αποστολή για το πρώτο ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ. Άφησε έξω μόνον τον ανέτοιμο Οτζίτζα Οφόε (μάλλον θα προλάβει τον αγώνα στην Τρίπολη με τον Αστέρα), τον τραυματία Ελαμπντελαουί και τον Καρσελά που μπορεί να πήρε «προαγωγή», όμως θέλει χρόνο για να επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα.

Μέχρι τώρα τα ματς του συγκεκριμένου θεσμού ήταν η «πόρτα» της ενδεκάδας για τους παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και βρίσκονταν από το… 12 έως το 28 στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η σπουδαιότητα όμως της αναμέτρησης λόγω του ονόματος του αντιπάλου κατεβάζει τα… ρολά και δεν αφήνει ανοιχτό ούτε … παράθυρο.

Οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν τους παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν παρουσία σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ώστε και αυτοί να κέρδιζαν παραστάσεις και οι συμπαίκτες τους χρόνο για ανάσες. Σε κάτι τέτοιες στιγμές όμως το rotation πάει περίπατο και αυτό το καταλαβαίνει πρώτος από όλους ο Γκαρθία.

Ίσως αν ο Καταλανός δεν ήταν τόσο «φρέσκος» στον πάγκο του Ολυμπιακού να είχε τη δυνατότητα να το διαχειριστεί αλλιώς το ματς, όμως ο τελευταίος που το έκανε τα είχε δει όλα. Ο Βίτορ Περέιρα είχε επιμείνει στις «ευκαιρίες» όταν ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην ίδια διοργάνωση την ΑΕΚ, τον Φλεβάρη του ΄15, τότε μάλιστα που οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν στη δεύτερη κατηγορία και κατέληξε να φάει και… φυλακή!

Με 1-1 στο πρώτο ματς του Καραϊσκάκη, οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει την πρόκριση με το γκολ του Χάρα στο ΟΑΚΑ, στο φινάλε της δεύτερης αναμέτρησης και ο προπονητής του Ολυμπιακού (όπως και ο Κασάμι) είχαν μηνυθεί για τον τρόπο που πανηγύρισαν από οπαδό των γηπεδούχων. Αληθινές ιστορίες…

Γενικώς έχει να διδάξει αρκετά το πρόσφατο παρελθόν, καθώς οι κόκκινοι δέχονται γκολ στο πρώτο ματς, κάτι που αυξάνει κατά πολύ το βαθμό δυσκολίας στην αποστολή τους. Πέρυσι για παράδειγμα είχαν γνωρίσει την ήττα με 2-1 στο Φάληρο και έμειναν έξω από το κύπελλο, παρά το γεγονός ότι επικράτησαν με 1-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά η κεφαλιά του Καρντόσο βρήκε δοκάρι.

Συνεπώς, το ζητούμενο σε αυτό το παιχνίδι είναι το πως θα προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα. Θα διαφυλάξει, εκτός από το γήπεδό του μετά τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, και την άμυνά του ή θα πάρει το ρίσκο και θα βγει ψηλά για να επιδιώξει να πετύχει σκορ ασφαλείας;  Την απάντηση θα μας τη δώσει το βράδυ της Τετάρτης ο Όσκαρ Γκαρθία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ