Τρεις ομάδες και τρεις αστυνομίες

Η αστυνομία στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΕΛ την εποχή της «εξυγίανσης»… αποφασίζει για τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Τρεις ομάδες και τρεις αστυνομίες | to10.gr

Ήταν μια από τις βασικές… αρχές της «εξυγίανσης». Το ζητούσε επιτακτικά από την πρώτη στιγμή που το «σύστημα» ανέλαβε δράση κατά του Ολυμπιακού. Ο στόχος ήταν διπλός. Να «γκρεμίσουν» τον Ολυμπιακό από την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «κλείσουν» το Καραΐσκάκη βρίσκοντας αφορμή για να τον τιμωρήσουν με αφαίρεση βαθμών. Η λογική των υπερασπιστών του συστήματος του ποδοσφαίρου αυθαίρετη, όπως σε όλα έως τώρα.

«Αφού τιμωρούνται οι άλλες ομάδες, πρέπει να τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός» ήταν το αφήγημα τους και ας μην είχε δώσει την παραμικρή αφορμή όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός. Οι άλλοι; Ντέρμπι στη Λεωφόρο δεν τελείωνε χωρίς επεισόδια. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβαινε για… τσαμπουκά στην ρεβάνς του Κυπέλλου και οι οπαδοί του διέκοπταν με ντου τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο γήπεδο για να κυνηγήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και στον περιβόητο τελικό του «Μπερνα-Μπέου» οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ τα έκαναν γης μαδιάμ στο γήπεδο, έξω από αυτό και στην περίφημη πεζογέφυρα.

Ουδεμία σύγκριση υπήρχε, αλλά η… εξυγίανση έψαχνε πάντα επιτακτικά τον τρόπο να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε αφαίρεση βαθμών. Θυμηθείτε πέρσι το… πρωτάθλημα των δικαστηρίων και τις περιβόητες «κορώνες» για… υποβιβασμό με την απαίτηση του «χαλίφη» να γίνεται διαταγή για το «σύστημα». Το έχασαν και αυτό βεβαίως στην εποχή της εξομάλυνσης-εξυγίανσης.

Τώρα έχουν ένα πολύ πιο ισχυρό «όπλο». Το Κράτος δεν το κερδίζεις. Τώρα που η εξυγίανση ελέγχει τα πάντα, που μέλος και μάλιστα το πιο δυνατό αυτής είναι η ίδια η Κυβέρνηση, ήταν εύκολο να πετύχουν τον στόχο που χρόνια πάλευαν.

Το -3 που ήρθε για τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη έρχεται απλά να αποδείξει πως όλα όσα καταγγέλλει ο Ολυμπιακός δεν είναι στην σφαίρα της φαντασίας του. Είναι πραγματικά.

Θα πει κάποιος. Ωραία μας τα λες, αλλά βάση του νέου κανονισμού που ισχύει δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός; Πάγια τακτική μου είναι να δέχομαι όλα όσα αποφασίζει η δικαιοσύνη, ακόμη και αν οι αποφάσεις της δεν μου αρέσουν. Ο δικαστής λοιπόν αποφάσισε -3 ακολουθώντας κατά γράμμα τα όσα έγραφε στην έκθεση της η αστυνομία. Όχι -3, -113 να φάει ο Ολυμπιακός από την στιγμή που όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη οδηγούν σε αυτή την τιμωρία.

Το δικαίωμα άλλωστε για να εγκλωβίσουν τον Ολυμπιακό το έδωσαν οι οπαδοί που μπήκαν στο γήπεδο. Δεν είχαν καμιά δουλειά να το κάνουν, σε μια χρονιά άλλωστε που άπαντες ξέρουν και βλέπουν πως απλά μια ελάχιστη αφορμή αρκεί για να οδηγήσει σε εξόντωση του Ολυμπιακού.

Συνέβη λοιπόν και ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε. Καλώς λοιπόν τιμωρήθηκε θα πω εγώ, δεν θα επιδιώξω να κάνω το «άσπρο μαύρο» επειδή η τιμωρία αυτή έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και όχι με κάποια άλλη ομάδα.

Αλλά πως οδηγήθηκε ο δικαστής στην απόφαση να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό; Τι ήταν αυτό το καθοριστικό στοιχείο που τον οδήγησε στο -3 του Ολυμπιακού; Η έκθεση της αστυνομίας.

Τα όσα αναφέρει η αστυνομία οδήγησαν στην τιμωρία του Ολυμπιακού. Η ίδια αστυνομία που στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για επεισόδια που είδαμε στην εξέδρα με την έκθεση της «αθώωσε» την ΑΕΚ που πήγε με το ίδιο άρθρο στην απολογία της αλλά τελικά τιμωρήθηκε με πρόστιμο.
Και άντε να πεις, ok, δεν έγιναν τα ίδια με όσα έγιναν στο Καραΐσκάκη. Να το δεχθούμε για την ευκολία της κουβέντας.

Και στα Γιάννινα ήταν άλλη αστυνομία; Εκεί τι έγινε; Δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες και φθορές; Δεν συνέβη απολύτως τίποτα; Δεν λέω ότι σώνει και καλά ο ΠΑΟΚ για όσα έκαναν οι οπαδοί και τα οποία παραδέχεται και η ίδια η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης όπως δια στόματος Χριστοβασίλη τονίστηκε στην πρόσφατη συνέντευξή του λέγοντας πως θα πληρώσει τις ζημιές στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.

Γιατί όμως η αστυνομία δεν κατέγραψε όσα συνέβησαν και είδαμε άλλωστε σε βίντεο και φωτογραφίες ώστε να αποφασίσει η δικαιοσύνη για το αν πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ; Που είναι η έκθεση της αστυνομίας; Της αστυνομίας που άφησε να ανοίξει με ντου η πόρτα της Θύρας του γηπέδου για να μπουν ανενόχλητοι μέσα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Γιατί η αστυνομία, το Κράτος δηλαδή, η Κυβέρνηση δηλαδή έκανε τα «στραβά μάτια» ώστε να μην μπει σε περιπέτειες ο ΠΑΟΚ;

Αλήθεια η ΔΕΑΒ που έχει καταγεγραμμένα όλα όσα συνέβησαν δεν έχει ενημερώσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού; Αποκλείεται να μην τον έχει ενημερώσει, άρα ο κ. Βασιλείαδης που έχει την δυνατότητα να επέμβει δεν είδε τίποτα μεμπτό στην έκθεση της ΔΕΑΒ; Ο Υπουργός της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που όπου βρεθεί και όπου σταθεί επισήμως επιτίθεται στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη.

Τρία περιστατικά φέτος που μπλέκουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ίδιο ουσιαστικά άρθρο, με τρεις διαφορετικές εντελώς προσεγγίσεις από την αστυνομία. Ο Ολυμπιακός σε μια κόλλα χαρτί και -3, η ΑΕΚ πρόστιμο και ο ΠΑΟΚ ούτε καν κλήθηκε σε απολογία. Η αστυνομία λοιπόν στην εποχή της εξυγίανσης θα αποφασίσει ποιος θα τιμωρείται, ο Ολυμπιακός δηλαδή, και ποιοι δεν θα τιμωρούνται, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δηλαδή. Η αστυνομία δηλαδή θα… αποφασίζει για τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ. Η αστυνομία που ανήκει στο Κράτος, στην Κυβέρνηση δηλαδή…