ΑΕΚ : Ένα «ξεροκέφαλο» όραμα!

ΑΕΚ : Ένα «ξεροκέφαλο» όραμα!

Η ΑΕΚ έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, του δικού της πρωταθλήματος, μια και ξέρει πως είναι δύσκολο να μπει ανάμεσα στους δυο «αιωνίους». Η μήπως όχι;

«Για να γίνεις πρώτος πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους» λένε και η ΑΕΚ το κατάφερε. Έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου, του δικού της πρωταθλήματος, μια και ξέρει πως είναι δύσκολο να μπει ανάμεσα στους δυο «αιωνίους». Η μήπως όχι;

Το πείσμα, η επιμονή, η «ξεροκεφαλιά» για πολλούς, του Μάκη Αγγελόπουλου, αναγκάζει τους πάντες να αμφιβάλουν.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ ήταν εκείνος που παρά τις απογοητεύσεις, τις ήττες στην Α1, τον παραλίγο αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, επέμεινε. Πείσμωσε και έψαξε να βρει τον τρόπο για να κάνει καλύτερη την ομάδα του, ώστε να κατακτήσει το Κύπελλο.

Και το πέτυχε κερδίζοντας τους καλύτερους. Η ΑΕΚ απέκτησε τους Βασιλόπουλο, Πάντερ, Καββαδά και Χάντερ ενόψει του τελικού, δούλεψε στις μεταγραφικές κινήσεις και την προπόνησή της έχοντας «κυκλώσει» την 17η Φεβρουαρίου. Την ημέρα του τελικού στα «Δυο Αοράκια».

Διότι τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό, χωρίς αυτούς τους τέσσερις τον είχε αποκλείσει και είχε στείλει το πρώτο μήνυμα πως έρχεται αποφασισμένη και πεισμωμένη να κατακτήσει τον τίτλο.

Η επιμονή αυτή αποτέλεσε και την έμπνευση για όλους, το «καύσιμο» για προπονητές και παίκτες να δουλέψουν σκληρά και μεθοδικά για να διεκδικήσουν τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Και εμφανίστηκε στο παρκέ μια ομάδα άψογα προετοιμασμένη. Αγωνιστικά και πνευματικά. Ακόμα και η προβολή της ταινίας «1968» την παραμονή του αγώνα όπως παραδέχθηκε και ο Ντλερόι Τζέιμς έπαιξε το ρόλο της.

Έδειξε ακόμα και τους Αμερικανούς παίκτες της ομάδας πως ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία, που έρχεται τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω και για την οποία αξίζει κανείς να ρίξει μια βουτιά παραπάνω στο παρκέ.

Οσο για το κομμάτι της τακτικής ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε σαφές πλάνο, ήταν έτοιμος για κάθε πρόβλημα που θα συναντούσε στην παρτίδα σκάκι που είχε ανοίξει με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Οι παίκτες του πανέτοιμοι τον δικαίωσαν παίζοντας σωστά και με συγκέντρωση μέχρι το τέλος.

Ασφαλώς αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για την προσπάθεια όλων όσοι πάλεψαν για να επιστρέψει η ομάδα από τα γήπεδα της Β’ Εθνικής, από τις εσχατιές της Ελλάδας.

Για τον αγώνα που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» να κερδίσουν το χαμένο έδαφος, να μην διαλυθεί η ομάδα, να μην κατρακυλήσει στις κατηγορίες, να μην χαθεί στο παρελθόν. Για εκείνους που έτρεχαν στο Λαγκαδά, στη Δράμα, στην Καστοριά, στην Πτολεμαϊδα και όπου αλλού, γιατί η ομάδα έπρεπε να επιστρέψει αμέσως στην Α1.

Η ΑΕΚ είναι εδώ, με πείσμα, «ξεροκεφαλιά», όραμα και έμπνευση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ