Αδικημένοι οι μπασκετικοί οπαδοί της ΑΕΚ!

Αδικημένοι οι μπασκετικοί οπαδοί της ΑΕΚ!

Τo πιο σοβαρό αίτιο, που η άλλοτε (κυρίως κατά τις δεκαετίες΄60, ΄70) ΑΕΚ υπήρξε η μία από τις δύο τρεις ελληνικές δυνάμεις, με αμιγώς μπασκετογενές κοινό , άρχισε να μετράει στα δάκτυλα των χεριών της τους παρόντες, ήταν με τον υποβιβασμό της!

Μέσα από ένα σημαντικό γεγονός, αν είναι ευχάριστο, βρίσκεται πάντοτε κάτι αρνητικό για να το επικαλούνται. Και το αντίστροφο. Στην περίπτωση της κατάκτησης του Κυπέλλου μπάσκετ, από την ΑΕΚ, ορισμένοι επώνυμοι «Ενωσίτες» θεώρησαν κατάλληλη την ευκαιρία για να παραπονεθούν, ότι οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί δεν πηγαίνουν στο κλειστό ΟΑΚΑ, για παρακολούθηση της ομάδας τους. Ακόμη και ο σκηνοθέτης της ταινίας «1968» τοποθετήθηκε σχετικά.

ΒΕΒΑΙΑ από τον κ.Τάσο Μπουλμέτη δεν υπάρχει η απαίτηση να γνωρίζει τους λόγους, που οι οπαδοί της «βασίλισσας» έχουν αφήσει στο μακρινό παρελθόν τις πυκνές συγκεντρώσεις τους στις εξέδρες των μπασκετικών γηπέδων. Η γνώμη του είναι υπεύθυνη και έγκυρη για τους παρόντες στις αίθουσες των κινηματογράφων. Για εκεί είναι αυθεντία και του βγάζουμε το καπέλο. Όμως, ο κόσμος των γηπέδων είναι κάτι πολύ διαφορετικό, λαβυρινθώδες, εξαρτώμενο από διάφορες αιτίες- που δεν χωράνε (σε νόημα) ούτε σε πομπίνες με χιλιόμετρα φιλμ…

ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί έχουν ένα πρόσφατο εύσημο, με το οποίο αντικρούεται, πως «αδιαφορούν για την ομάδα τους». Έχουν την πυκνή προσέλευση τους στο ΟΑΚΑ, κατά τη νικηφόρα αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο Τσάβι Πασκουάλ παραδέχτηκε στο τέλος, ότι για το αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά ήταν έκπληξη, έπαιξαν ρόλο, οι «εξέδρες». Αναγνώριση από τον Καταλανό κόουτς, για την συμβολή των «Ενωσιτών» οπαδών στην πρόκριση, από την οποία θεμελιώθηκε η πίστη, για «κοίταγμα στα μάτια» και τον Ολυμπιακό, στον Τελικό του Ηρακλείου.

ΗΤΑΝ, πράγματι, η εξαίρεση, εκείνη η πυκνή «κιτρινόμαυρη» παρουσία στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο κανόνας είναι αυτός, που έθιξε και στις επινίκιες δηλώσεις του ο κ.Μάκης Αγγελόπουλος, μετά τη λήξη του Τελικού. Ότι επιθυμία του είναι να δει το ΟΑΚΑ γεμάτο από φίλους της ΑΕΚ. Εκείνη την στιγμή, που ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ μιλούσε στον τηλερεπόρτερ «θα είχε στα μάτια του» το ΟΑΚΑ, στις βραδιές, που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός- ο πρώτος στα εισιτήρια ,κατά την εφετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκας. «Θα είχε» και το ανοικτό ΟΑΚΑ, όταν αγωνίστηκε η ποδοσφαιρική ομάδα π.χ. στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακόμη και στο πολύ νωπό, παρά την κακοκαιρία, στην ισόπαλη σύγκρουση με τη Ντινάμο Κιέβου.

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ κοινό του δικέφαλου αετού δεν έχει βρει την χημεία του στο αμαρουσιώτικο στάδιο, το οποίο περισσότερο λογίζεται «σαν έδρα» του Εξάστερου και σ΄ αυτό βοηθάνε οι λαμπερές βραδιές στην Ευρωλίγκα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εκδηλώνεται με νοοτροπία «ιδιοκτήτη». Γιατί η ΑΕΚ αποσυνδέθηκε από το ΟΑΚΑ, λόγω Φιλίππου – Γρανίτσα, που για λόγους οικονομίας, αλλά και για «να εκδικηθούν» τους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι ουδέποτε τους αισθάνθηκαν «από το δικό τους αίμα (προπάντων τον απρόσιτο Γιάννη Φιλίππου), πήραν την ομάδα από το σαλόνι του Αμαρουσίου και άρχισαν να τη περιφέρουν στα αλώνια της Αττικής.

ΤΟ ΠΙΟ σοβαρό αίτιο, που η άλλοτε (κυρίως κατά τις δεκαετίες΄60, ΄70) ΑΕΚ υπήρξε η μία από τις δύο τρεις ελληνικές δυνάμεις, με αμιγώς μπασκετογενές κοινό , άρχισε να μετράει στα δάκτυλα των χεριών της τους παρόντες, ήταν με τον υποβιβασμό της! Στα τέλη της πρώτης δεκαετίες του 2000, συνέβη το απίθανο, το αδιανόητο. Με τον Γιώργο Αμερικάνο να δίνει δίχρονη και πλέον μάχη, σε νοσοκομεία (το τελευταίο ήταν στο «Υγείας», στον 8ο όροφο…), για να κρατηθεί στην ζωή κι ενώ είχε χάσει την επαφή του με το εξωτερικό περιβάλλον. Τραγική ειρωνεία, ότι τότε η ΑΕΚ έπεσε από την μεγάλη κατηγορία, αφού η νίκη της επί του Πανιωνίου, στα Άνω Λιόσια δεν είχε αντίκρισμα, γιατί ο Ηλυσιακός (με αρχηγό-παίκτη το Νίκο Χατζή ) κέρδισε τον Κολοσσό, στη Ρόδο…

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της Κυβέρνησης του (φίλαθλου) Κώστα Καραμανλή «έσκασε η βόμβα» του πρωτοφανούς υποβιβασμού της ΑΕΚ… Στην ΚΑΕ της οποίας πρόεδρος ήταν ο Μπάμπης Καραμανλής, υγιές (αλλά με άγνοια κινδύνου ή τάση αυτοκτονίας) στέλεχος από το «κιτρινόμαυρο» οπαδικό Κίνημα. Οι επιπτώσεις φοβερές.

Η ΟΜΑΔΑ βασανίστηκε δύο σεζόν στις κατώτερες κατηγορίες, με έδρα της άλλοτε τα άβολα Άνω Λιόσια, άλλοτε το πεπαλαιωμένο γήπεδο Σπόρτιγκ. Οι πιο μεγάλοι, σε ηλικία, οπαδοί καλομαθημένοι από τα μεγαλεία της πρωταθληματικής κι Ευρωπαίας ΑΕΚ, δεν δέχτηκαν το τρομερό γεγονός, δεν το άντεξαν, δεν συμβιβάστηκαν και προτίμησαν να βολευτούν «στην πολυθρόνα», μπροστά στην τηλεόραση, από την οποία προβαλλόταν ήδη με πλήρη έμφαση «η δυναστεία των δύο», Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

ΝΤΟΜΙΝΟ για τους «Ενωσίτες» μπασκετόφιλους οπαδούς. Οι παλιές σειρές, οι πατεράδες, στην πλειονότητα τους δεν συμπεριέλαβαν στην φίλαθλη κληρονομιά, προς τα παιδιά τους, το «Παρόντες και στο μπάσκετ»… Για να μη φαρμακώνονται από την πραγματικότητα, κατά το πλείστον δραματική από πλευράς διοικητικής, αγωνιστικής .Και με «πύον στο κακό σπυρί» την έλλειψη του «Γιώργος Μόσχος» ή κάποιου άλλου γηπέδου, αντίστοιχου με το Αλεξάνδρειο για τον Άρη, το Πυλαίας για τον ΠΑΟΚ και ούτω καθ΄ εξής. Στέρεψαν οι πηγές παραγωγής μπασκετόφιλων οπαδών της ΑΕΚ.

«ΜΟΪΚΑΝΟΙ», είτε δημοσιογράφοι, είτε παλαίμαχοι παίκτες, είτε παράγοντες και κάποιοι Σύνδεσμοι οπαδών, που παρέμειναν ρομαντικοί και μέσα στις παλάμες τους διατήρησαν σε …80χιλιοστί σμίκρυνση την φωτογραφία του Καλλιμάρμαρου, απέτρεψαν την απόλυτη μηδενοποίηση. Με το τωρινό επακόλουθο, που η ομάδα της ΑΕΚ πρωταθληματικά και κυπελλικά άτιτλη από τις αρχές του 2000 και όμως με το πρώτο, που άστραψαν οι ανταύγειες από το «Τρόπαιο 2018», οι νέοι πρωταγωνιστές- δημιουργοί της να οραματίζονται και να εύχονται και το «Ξανά με τόσους παρόντες οπαδούς, όσους και τότε»! Μαγιά υπάρχει. Με ενυπόγραφη διαβεβαίωση, προς το μοδάτο σκηνοθέτη και απόλυτα συμπαθή Τάσο Μπουλμέτη, τον πανταχού παρόντα: «αχτένιστο» σενάριο υπάρχει και δεν πρέπει κανένας να υποτιμάει τους δήθεν «400-500 παρόντες στο ΟΑΚΑ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ