Τελικός στο χάντμπολ γυναικών για φίλημα!

Τελικός στο χάντμπολ γυναικών για φίλημα!

Ο τελικός έγινε στην Κοζάνη, με …κανονικές συνθήκες στις εξέδρες. Δηλαδή με αυθεντικούς φιλάθλους και όχι τους «δήθεν», κατά το «έτσι θέλω» του διδύμου Βασιλακόπουλο-Τσαγκρώνη, στον Τελικό της ΕΟΚ.

Απίθανη παρένθεση, Σαββατιάτικα, στις σκέψεις, με τις οποίες προετοιμαζόμασταν, για το αγωνιστικό διήμερο, που ίσως κρίνει πάρα πολλά για τον τίτλο του πρωταθλήματος της  Σούπερ Λίγκας. Όπως όλοι, έτσι κι εμείς  είχαμε αφοσιωθεί, κατά το πλείστον,  προς το  «Τι θα γίνει την Κυριακή, με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό;» και το «Ο Ατρόμητος, την Δευτέρα, μ΄ επικεφαλής τους τρεις δανεικούς ,από τον ΠΑΟΚ, θα ρίξει νοκ ντάουν την ΑΕΚ;»!

ΤΥΧΕΡΟΙ, όπως προέκυψε  κατά το ζάπινγκ στα δύο κρατικά κανάλια, που μετέδιδαν αγώνες του ΠΑΟΚ, επειδή αποφασίσαμε  να σταματήσουμε στην ΕΡΤ3. Γιατί εκεί κρινόταν ένα τρόπαιο. Το Κύπελλο Ελλάδος , ανάμεσα στις δύο ασυναγώνιστα κορυφαίες ομάδες  του χάντμπολ γυναικών, στη Νέα Ιωνία και στον ΠΑΟΚ. Μας μαγνήτισε και μια πληροφορία, που  κάπου γράφτηκε, ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα ήταν κοντά στην ομάδα. Δεν φάνηκε πουθενά.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ έγινε στην Κοζάνη, με …κανονικές συνθήκες στις εξέδρες. Δηλαδή με αυθεντικούς φιλάθλους και όχι τους «δήθεν», κατά το «έτσι θέλω» του διδύμου Βασιλακόπουλο-Τσαγκρώνη, στον Τελικό της ΕΟΚ, όπου  στις μισοάδειες εξέδρες του  γηπέδου Δύο Αοράκια Ηρακλείου ήταν παιδάκια-με τις πιπίλες και φυσικά χωρίς να καταλαβαίνουν περί τίνος επρόκειτο, στο ΑΕΚ- Ολυμπιακός  88-83. Βλέπετε η Ομοσπονδία της  Χειροσφαίρισης  διοικείται από ανοικτά μυαλά, με κινητήριο μοχλό τον Ανδρέα Σταματιάδη, τον μικρότερο από τους δύο γιούς του Ανδρέα- παλαίμαχου με πλούσια συγκομιδή ποδοσφαιρικής δόξας.

ΗΜΑΣΤΑΝ πολύ τυχεροί, γιατί προτιμήσαμε τον Τελικό Νέας Ιωνίας- ΠΑΟΚ 21-20, από το βόλεϊ ανδρών ΠΑΟΚ- Φοίνικα Σύρου 2-3 σετ, για την 18ης αγωνιστική του πρωταθλήματος. Γιατί είδαμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ  και «αδυναμία» για πρόβλεψη σχετικά  με το αποτέλεσμα. Θα ήταν ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται υπό γενική  άνθιση και χαρακτηριστικό, ότι απέκτησε εννέα καταξιωμένες αθλήτριες, στην εφετινή σεζόν, γι΄αυτό  και πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη; Θα ήταν ο ΟΦΝΙ, που έχει παράδοση κατακτήσεων, στο ενεργητικό του, με πέντε πλέον, έναντι δύο της ομάδας της Θεσσαλονίκης;

ΤΙΠΟΤΕ δεν είχε κριθεί, ως την τελευταία, στην  κυριολεξία, φάση! Κι εδώ η δόξα του Τελικού. Δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη (59΄58΄΄), με το σκορ 20-20, η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σεραφίμοβα  επέλεξε να κάνει μακρινή μπαλιά, για αντεπίθεση ,μήπως και σημειωνόταν το νικητήριο γκολ, προς αποφυγή της παράτασης.

Η ΜΠΑΛΙΑ κάτω από το κέντρο, προ της αντίπαλη περιοχή. Ποτέ δεν έγινε κάτοχος  παίκτρια  του ΠΑΟΚ, γιατί ξεπετάχτηκε , με ταχύτητα και ορμή, πριν από την αντίπαλο της, η Χρύσα  Στουγιαννίδου!  Απέσπασε τη μπάλα και… «η αθεόφοβη» επιχείρησε αυτό, που μπορεί να ονομαστεί «τρελό σουτ» ή «έμπνευση του θεού»!

Η «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ» κοπελιά  είδε την τερματοφύλακα, πως ήταν έξω από την εστία της, γιατί είχε βγει, ώστε να κέρδιζε  μέτρα και χρόνο, στην δημιουργία της ύστατης αντεπίθεσης. Η Χρύσα  από απόσταση 15-20 μέτρων έκανε το Βuzzer Beater  σουτ, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι μπασκετικοί! Και η μπάλα πήγε μέσα στην εστία. ΄Εγινε, από την Χρύσα, «το χρυσό γκολ»  (21-20), που απέφερε το Κύπελλο , το πρώτο τρόπαιο της σεζόν!

ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ, που ακολούθησαν, ήταν εμπειρία ακόμη και για μας, που τόσα χρόνια έχουμε δει  του κόσμου  τους πανηγυρισμούς. ΄Όλα τα κορίτσια  της Κυπελλούχου, μαζί με την προπονήτρια Σοφία Ναϊσίδου και τους συνεργάτες της, όπως την  Σάσα Ζιβούλοβιτς,  μέσα στην ξέφρενη χαρά τους, έκαναν σαν… τέσσερις-πέντε μαζί ανδρικές ομάδες! «Θα έριχναν το γήπεδο»!

ΕΚΕΙΝΗ, όμως, που πρωταγωνίστησε  στο τρικούβερτο  γλέντι, ήταν η Μάρθα Κεπεσίδου!  Ο θηλυκός «Παναγιώτης Κελεσίδης»!  Τερματοφύλακας κλάσεως. Καταμετρήθηκαν 24 επεμβάσεις της σε 53 λεπτά!  Απέκρουσε πέναλτι, σουτ «εξ επαφής», κατά την έκφραση «έπιασε και τις κάλτσες της»!  Φυσικά αναδείχθηκε «Μ.V.P.» του Τελικού και παιχνιδιάρα, τσαχπίνα, όπως ήταν, μόλις παρέλαβε το βραβείο… απαίτησε από όλα τα μέλη της ομάδας να  παραταχθούν σε οριζόντια γραμμή κι εκείνη να περάσει μπροστά τους, για τα  συγχαρητήρια «χέρι με χέρι»!

ΟΣΟ για την χρυσή σκόρερ  δεν βρήκε λόγια για την «αποκρυπτογράφηση» του εκπληκτικού σουτ σχεδόν κάτω από τη σέντρα. Τρισχαριτωμένη  στην πλήρη αμηχανία της, για να περιγράψει …τον μηχανισμό του «μπάζερ μπίτερ»! Του σουτ, που ο καταλυπημένος, αλλά ψύχραιμος, κόουτς του ΠΑΟΚ, ο Χρήστος Τζουβάρας , πρώτα μίλησε για «αυτοκτονία» και μετά  για  «κάτι το σπάνιο».

ΕΠΤΑ γκολ  πέτυχε η Μάρθα Πάπα, ενώ από τις Κυπελλούχες θαυμάσια απόδοση είχε και η Αγνή  Ζυγούρα. Αλλά …παρασυρθήκαμε και  ξεχωρίζουμε  τα κορίτσια, αφού για να νικήσουν το φαβορί ΠΑΟΚ, έπρεπε όλες να  είχαν δώσει  τον καλύτερο εαυτό τους  και να ξεπερνούσαν την  κακή ψυχολογία, από τις δύο ήττες, που έχουν προηγηθεί. Αντιμετώπισαν επιτυχώς και  την  σιγουριά, με την οποία εκφραζόντουσαν οι «ασπρόμαυροι», ότι «το νταμπλ  2018 είναι δικό μας». Το ίδιο με  ό,τι προβάλλεται και από τους «αδελφούς» τους, από την ποδοσφαιρική Τούμπα.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, πάντως, να μη αδικηθούν κατ΄ ελάχιστο, οι ηττημένες  και όσες τις περιστοίχιζαν, προπονητικά και διοικητικά. ΄Ηταν άψογες. Ναι μεν είχαν σκύψει το κεφάλι και  δεν έκρυβαν τη μεγάλη στενοχώρια τους, γιατί θεωρούσαν βέβαιη την κατάκτηση του Κυπέλλου  και σε φίλιο περιβάλλον,  λόγω Κοζάνης,  όμως δεν έβγαλαν «ούτε ένα φωνήεν ή σύμφωνο» αρνητικό για τη  Νέα Ιωνία. ΄Όπως και οι Κυπελλούχες μόνο ύμνους έπλεξαν  για τις μεγάλες ηττημένες.

  • Υ.Γ.: Για τους προληπτικούς. Σάββατο με ήττες του ΠΑΟΚ σε δύο στρατόπεδα. Στο βόλεϊ  κι εντός έδρας, από τον Φοίνικα Σύρου . Στο χάντμπολ, όπως περιγράψαμε. Η Κυριακή, στην ποδοσφαιρική μάχη με τον Ολυμπιακό, πως θα είναι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ