Ολυμπιακός : Έξι «στροφές» πριν τα πλέι οφ

Ολυμπιακός : Έξι «στροφές» πριν τα πλέι οφ

Η Μπάμπεργκ είναι από τα σύνολα που δημιουργούν θέματα διαρκώς στους «ερυθρόλευκους». Δεν θα τους έλεγα κακό δαίμονα. Περισσότερο ένα… αγκάθι στην πορεία των Πειραιωτών που τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει στο να χάνουν από κατώτερος αντιπάλους και σε ματς που δεν τα περιμένει κανείς.

Χαζός τίτλος. Το ξέρω. Όμως αυτό είναι στο μυαλό όλων στον Ολυμπιακό. Ετσι σκέφτονται τόσο καιρό. Κάθε ματς ξεχωριστά και στο προσκήνιο απόψε στο ΣΕΦ έρχεται η αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ. Οι Γερμανοί είναι από τα σύνολα που δημιουργούν θέματα διαρκώς στους «ερυθρόλευκους». Δεν θα τους έλεγα κακό δαίμονα. Περισσότερο ένα… αγκάθι στην πορεία των Πειραιωτών που τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει στο να χάνουν από κατώτερος αντιπάλους και σε ματς που δεν τα περιμένει κανείς.

Όπως είχα λοιπόν έναν φόβο με την Βαλένθια στο ΣΕΦ, έτσι έχω ένα κακό προαίσθημα και με την Μπάμπεργκ σήμερα.

Και θα σας το εξηγήσω με τον παρακάτω πίνακα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΓΩΝΑΣΣΚΟΡ
14/12/17Μπάμπεργκ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ67 – 65
27/01/17ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάμπεργκ83 – 77
22/12/16Μπάμπεργκ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ82 – 68
10/03/16Μπάμπεργκ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ72 – 71
15/01/16ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάμπεργκ72 – 77
02/12/10ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μπάμπεργκ86 – 69
27/10/10Μπάμπεργκ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ73-61

Το 5-2 των Γερμανών λέει πολλά, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είναι ψηλά στη βαθμολογία και καλούνται να μην ζαλιστούν από τον αέρα που έχει εκεί πάνω. Το ματς με την Μπάμπεργκ απόψε είναι ακόμα ένας τελικός. Όπως λέει και ο τίτλος στην τελική. Έξι «στροφές» πριν από τα πλέι οφ και ο Ολυμπιακός αναζητά το 1/1 στο δρόμο προς το καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Στο Φάληρο θα βρεθεί μία ομάδα που για πρώτη φορά θα έχει στον πάγκο της τον Λούκα Μπάνκι. Ο συνεχιστής του έργου του Αντρέα Τρινκέρι είναι διαφορετικής σχολής από τον προκάτοχό του. Ταυτόχρονα πάντως, οι παίκτες του έχουν όρεξη να αποδείξουν πράγματα, βλέπουν την Ευρωλίγκα πλέον ως τον τρόπο για να αποκτήσουν ρυθμό ενόψει του γερμανικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπάμπεργκ από πρωταθλήτρια έχει πέσει στη 10η θέση της BBL και απειλείται σοβαρά με τον αποκλεισμό της από τα πλέι οφ της Γερμανίας και ότι μπορεί να συνεπάγεται από αυτήν την αποτυχία.

Η νίκη είναι επιβεβλημένη, είναι η ευκαιρία να παραμείνει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να δει ο Ολυμπιακός ποιος θα την πατήσει νωρίτερα στο Ζαλγκίρις-Φενέρμπαχτσε. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν όπως πάντα στο ΣΕΦ, θα κατακτήσουν το 18ο φύλλο αγώνα τους για φέτος στη διοργάνωση. Όπως καιρό λέμε, τα πάντα είναι αριθμοί. Αυτοί μετρούν στο τέλος. Ετσι αυτόματα ξεχνιούνται ήττες όπως στη Μόσχα και στην Βιτόρια, αλλά και νίκες σαν της Μαδρίτης και του Αμαρουσίου.

ΥΓ. Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Στο ίντερνετ έχουν απομείνει περίπου 3500 εισιτήρια. Σε αυτά προσθέστε και τις θέσεις που καλύπτουν τα διαρκείας που δεν έρχονται πάντα στο ΣΕΦ αλλά κρατούν τη θέση για τα μεγάλα παιχνίδια. Κατανοητό ότι δεν είναι εμπορικός αντίπαλος η Μπάμπεργκ. Αλλά ρε παιδιά; Τι παραπάνω να κάνουν και αυτά τα παιδιά; Η 2η ομάδα της Ευρωλίγκας αυτήν την περίοδο και με ελπίδες ακόμα και για κορυφή, εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, θα παίξει σε μισογεμάτο ΣΕΦ. Κρίμα..

ΥΓ2. Χειροκροτήστε με την ψυχή σας τον Ντάνιελ Χάκετ. Μην ξεχνάτε όμως ότι εκεί μέσα, είναι… εχθρός. Απέναντι στην ομάδα σας και όπως και όλοι οι αθλητές, θέλουν να κερδίσουν. Για λίγα λεπτά αποθέωση και μετά στήριξη στην ομάδα σας.

ΥΓ3. Εχει ενδιαφέρον να δούμε τι παραπάνω θα προσθέσει ο Μπάνκι στην καλοδουλεμένη μηχανή της Μπάμπεργκ. Δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων ετών, έχει και αυτή πληγωθεί από τραυματισμούς αλλά και από αστοχίες παικτών, όμως παραμένει ένας αξιόμαχος αντίπαλος, που δεν χαρίζεται σε κανέναν και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον καθένα

ΥΓ4. Χτες όλοι κατάλαβαν πόσο τεράστιο ήταν το διπλό στη Μαδρίτη. Όπως και πόσο ασόβαρη ομάδα είναι η Κίμκι. Που να μην είχε χάσει δηλαδή και κάτι τέτοια παιχνίδια δηλαδή ο Ολυμπιακός. Σας επιστρέφω και πάλι στο πρώτο υστερόγραφο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ