Παναθηναϊκός : Μια ομάδα σε περιδίνηση

Παναθηναϊκός : Μια ομάδα σε περιδίνηση

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο, νοοτροπία, τρόπο λειτουργίας και το κυριότερο να μην πανικοβληθεί. Είναι εύκολο να αρχίσουν οι «κραυγές», τα αναθέματα και οι προγραφές προσώπων και η χρονιά να πάει στράφι...

Για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων ήταν κακός, με πολλά προβλήματα στην άμυνα και μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» ήξεραν πως από το αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης θα κρινόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Άντεξαν ένα ημίχρονο κυρίως επειδή οι Ισπανοί ήταν άστοχοι στα σουτ τριών πόντων, αλλά στη συνέχεια, όταν ο Καμπάτσο και ο Ρέγιες «χτύπησαν» στο κέντρο της ρακέτας τους, τα πράγματα έγιναν εφιαλτικά.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός είναι σε αγωνιστική κρίση, ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ευρωλίγκας και η κατάσταση ολοένα και και χειροτερεύει.

Το μπέρδεμα μάλιστα γίνεται ολοένα και περισσότερο με την βίαιη προσθήκη του Μαϊκ Τζέιμς στη «χημεία» της ομάδας με τον Αμερικανό να επιβάλει ουσιαστικά το δικό του τρόπο παιχνιδιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Ρεάλ ο Τζέιμς μονοπώλησε τις επιθέσεις παίζοντας «ένας εναντίον ενός» με τους υπόλοιπους ουσιαστικά αμέτοχους και φυσικά έγινε «εύκολη λεία» από την άμυνα των Ισπανών.

Καμία σχέση με το μπάσκετ συνεργασιών, με το σαφές πλάνο των εμφανίσεων του Ιανουαρίου. Ο Παναθηναϊκός έχει καταφύγει να παίζει κάτι ξένο προς τη φιλοσοφία του προπονητή του, προς τη νοοτροπία με την οποία έχει «χτιστεί» η ομάδα με συνέπεια αυτό να επιδρά σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι ίσως εξηγείται και η εικόνα διάλυσης στην άμυνα. Διότι η άμυνα είναι πάνω από όλα θέμα θέλησης. Όταν σου έχουν πει όλη την εβδομάδα ότι ο Κοζέρ πάει ΜΟΝΟ αριστερά και είναι βασικό να κλείσεις τον αριστερό του διάδρομο οδηγώντας τον έξω από την άμυνα, για να «χαλάσεις» την επίθεση και να βρουν χρόνο οι υπόλοιποι να κάνουν τις αλληλοκαλύψεις, οφείλεις να το ακολουθείς.

Όταν σου έχουν πει να ΜΗΝ πηγαίνεις κοντά στον Ταβάρες, αλλά να τον τραβήξεις έξω και να τον «χτυπήσεις» στα πόδια, οφείλεις να το κάνεις και να μην πηγαίνεις να «σκας» πάνω του.

Σε άλλη περίπτωση είναι πρόβλημα κατ αρχήν δικό σου και φυσικά του προπονητή σου που τον αγνοείς.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ για τον Παναθηναϊκό, καθώς πλέον θα πρέπει να παλέψει για να προκριθεί στα πλέι όφ. Το πρόγραμμά του είναι απαιτητικό με 3 εκτός έδρας παιχνίδια και δυο στο ΟΑΚΑ.

Με δεδομένη την αδυναμία των «πρασίνων» μακριά από την Αθήνα η αποστολή του έχει αρκετές «λακούβες», που μπορεί να τον βγάλουν ακόμα και έξω από το δρόμο τους.

Έτσι λοιπόν έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη εβδομάδα τη Μάλαγα στην Ισπανία, υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα, πηγαίνουν στο Τελ Αβίβ για να παίξουν με τη Μακάμπι, φιλοξενούν τη Βαλένθια και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν με την Αρμάνι Μιλάνο.

Αν δεν γίνουν «σημεία και τέρατα» στα άλλα παιχνίδια και πάρουν τα δυο εντός έδρας παιχνίδια, τότε περνάνε στα πλέι όφ και ανάλογα με τις ισοβαθμίες θα πλασαριστούν και στην ανάλογη θέση.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο, νοοτροπία, τρόπο λειτουργίας και το κυριότερο να μην πανικοβληθεί. Είναι εύκολο να αρχίσουν οι «κραυγές», τα αναθέματα και οι προγραφές προσώπων και η χρονιά να πάει στράφι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ