Τι ακριβώς συζητάμε;

Τι ακριβώς συζητάμε;

Από πού να τα πιάσεις τα όσα έγιναν και είδαμε χθες στην Τούμπα και που να τα αφήσεις. Δυστυχώς, παρότι υπάρχουν πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που αξίζουν κουβέντας και ανάλυσης, για αυτά τα 90 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ίσως και τρίτη. Το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ αρχίζει πλέον και […]

Από πού να τα πιάσεις τα όσα έγιναν και είδαμε χθες στην Τούμπα και που να τα αφήσεις. Δυστυχώς, παρότι υπάρχουν πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που αξίζουν κουβέντας και ανάλυσης, για αυτά τα 90 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο, περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ίσως και τρίτη. Το ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ αρχίζει πλέον και σταματά, στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο με το περίστροφο στη ζώνη, στο «ντου» του Λούμπος Μίχελ σε παράγοντες της ΑΕΚ και στην διαιτητική τριάδα, στις απειλές προς τους Κιτρινόμαυρους αλλά και συγκεκριμένους συναδέλφους που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, στο σουλατσάρισμα των μπράβων στον αγωνιστικό χώρο.

Και όλα αυτά γιατί ο Κομίνης, έπειτα από την ορθή υπόδειξη του βοηθού, αποφάσισε να ακυρώσει το οφσάιντ γκολ του Βαρέλα! Φαίνεται πως τέτοιες αποφάσεις είναι ανεπίτρεπτες για την ζούγκλα της Τούμπας. Στο γήπεδο που δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι δεν ολοκληρώνεται, το να μην κερδίζει ο ΠΑΟΚ ετσιθελικά είναι κάτι που δεν αντέχεται. Κυρίως από τη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, γιατί πρέπει να αναφέρουμε, πως από μεριάς του κόσμου του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε το παραμικρό.

Δυστυχώς όμως η διοίκηση του συλλόγου και οι… παρατρεχάμενοί της, αμαύρωσαν για πάντα την ιστορία αυτής της ομάδας, χαρίζοντας εικόνες που θα μείνουν στην ιστορία. Για πάντα! Αυτά που έγιναν χθες στην Τούμπα δεν έχουν προηγούμενο. Και δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που πραγματικά, προκαλεί τεράστια απορία το πώς κάποιοι επιχειρούν να ανοίξουν… συζήτηση.

Να συζητήσουμε τι ακριβώς ρε παιδιά; Το ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εισέβαλε με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο; Το ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες (παίκτες) και επιβεβαιώνεται από την ΑΕΚ, είπε στον διαιτητή της αναμέτρησης «είσαι νεκρός»; Το ότι επιχείρησε να κάνει «ντου» στον πάγκο της Ένωσης, τραμπουκίζοντας στέλεχος της ΑΕΚ (τον Βασίλη Δημητριάδη); Το ότι όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε τι ακολούθησε στα αποδυτήρια για να αποφασίσει από το… καμαράκι των διαιτητών να μετρήσει το γκολ ο Κομίνης; Απίστευτες καταστάσεις που θυμίζουν… Μεντεγίν και σε καμία περίπτωση Θεσσαλονίκη!

Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος που φαίνεται πως είναι αυτή στην οποία καταλήγουν οι Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Βασιλειάδης μπορεί να έχει νόημα, μόνο εφόσον σε αυτή περιλαμβάνεται και η απόφαση που πρέπει για τον ΠΑΟΚ. Η οποία δεν γίνεται να μην είναι καταδικαστική! Δεν γίνεται να γίνει ξανά ματς σε αυτή την Τούμπα και αυτή η ομάδα, να συνεχίσει να διεκδικεί το φετινό πρωτάθλημα! Η ποινή που πρέπει να επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα χθεσινά έκτροπα πρέπει να είναι αντίστοιχη της έκτασης και της σοβαρότητας των χθεσινών γεγονότων. Με την δικαιοσύνη να κάνει ότι δεν έκανε ο… Σκουτέρης τα ξημερώματα της Κυριακής, τελειώνοντας μια για πάντα αυτή την παρωδία.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ, οι άνθρωποι που τον εκπροσωπούν έφεραν τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Στο σημείο μηδέν. Και αυτό θα είναι κάτι με το οποίο πρέπει να πορευτεί στην πλάτη της η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΚ φυσικά και θα κυνηγήσει αυτά που της αναλογούν στις δικαστικές αίθουσες, κερδίζοντας και τους τρεις βαθμούς από το ματς. Όχι μόνο τον έναν που δικαιούταν χθες, με το ματς στο 0-0 στο 90’. Γιατί γκολ δεν υπήρξε ποτέ, με απόφαση διαιτητή και επόπτη. Τουλάχιστον στο γήπεδο. Διότι στα αποδυτήρια η φάση… αξιολογήθηκε καλύτερα. Προφανώς εν μέσω ηρεμίας και ψύχραιμων συζητήσεων. Απίστευτα πράγματα.

Ότι πρέπει να γίνει λοιπόν θα γίνει και σε αυτό δεν νομίζω πως χωρά πολλή κουβέντα. Η ΑΕΚ θα πάρει το ματς στα χαρτιά, ο ΠΑΟΚ δεδομένα θα υποστεί βαριές κυρώσεις και από εκεί και πέρα, μένει να φανεί το πότε θα συζητήσουμε ξανά για ποδόσφαιρο, βλέποντας ξανά μπάλα την Κυριακή. Εκτιμώ πως δεν θα γίνει σύντομα, αλλά θα γίνει.

Μιας και επέστρεψα στην μπάλα και στο ποδόσφαιρο, να κλείσω με το εξής: στα 90 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο η ΑΕΚ απειλήθηκε μόνο μέσω… κόρνερ. Με τον ΠΑΟΚ να κάνει κάποιες «ψευτο-φάσεις» και το ματς να είναι απόλυτα στα μέτρα της Ένωσης. Παίζοντας στην Τούμπα ως πρωταθλήτρια. Όπως θα την βρει και το φινάλε αυτής της ποδοσφαιρικής σεζόν, όποτε κι αν έρθει αυτό. Άξια και παλικαρίσια. Γιατί είναι η καλύτερη και το απέδειξε και χθες, στο διάστημα που η διοίκηση του ΠΑΟΚ είχε την ευγενή καλοσύνη να επιτρέψει να παιχτεί ποδόσφαιρο.

ΥΓ: Πώς να αισθάνονται άραγε σήμερα οι Σκουτέρης, Δεμέστιχας και Γεωργούλια για την «γενναία» απόφασή τους να αθωώσουν τον ΠΑΟΚ για τα αίσχη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ανακαλύπτοντας νέους νόμους και κανόνες εν μια νυκτί;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ