Έπρεπε να ρίξει, δύο τρεις στον αέρα

Έπρεπε να ρίξει, δύο τρεις στον αέρα

Ουδεμία έκπληξη προκάλεσε στον Κώστα Καίσαρη, η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το κουμπούρι στη Τούμπα. Όταν με τον ίδιο περίπου τρόπο, έχει μπουκάρει στη χώρα.

ΕΙΔΑΜΕ το ρολό της ταμειακής μηχανής, να χτυπάει στο πρόσωπο τον Όσκαρ Γκαρθία. Και τον προπονητή του Ολυμπιακού να φεύγει αιμόφυρτος από το γήπεδο της Τούμπας.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ από τον ΠΑΟΚ, ότι επρόκειτο περί ψευδαίσθησης. Κι αυτό θα επαναλάβουν στο Διαιτητικό της ΕΠΟ, όπου προσέφυγαν ζητώντας τον μηδενισμό του Ολυμπιακού. Η, στη εσχάτη, τη διεξαγωγή του ματς.

ΕΙΔΑΜΕ τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδος (και μάλιστα και του κυβερνώντος κόμματος) να σκίζουν τα ρούχα τους για τον (κατ’ αρχήν) μηδενισμό του ΠΑΟΚ. Χαρακτηρίζοντας την απόφαση από σκανδαλώδη, έως στημένη. Οι λόγοι προφανείς. Κάποια στιγμή, θα γίνουν εκλογές. Πέραν της ψηφοθηρίας, να έχουν τη πόρτα του Ιβάν ανοιχτή, αν χρειαστούν κάτι, για τον προεκλογικό τους αγώνα.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον Υφυπουργό Αθλητισμού να λέει, ότι «είναι κρίμα να χάσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα στα χαρτιά». Και τι τον νοιάζει αυτόν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Λες και η δουλειά του είναι ν ασχολείται με το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

ΕΙΔΑΜΕ τους δικαστές, να συνεδριάζουνε για δέκα και πλέον ώρες, μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Ούτε για κανένα σινεμαδάκι, πήγαν το Σάββατο το βράδυ, με την οικογένειά τους, ούτε για τίποτα παϊδάκια. Κι όσοι δεν συνηθίζουν να βγαίνουν έξω, έχασαν τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Για να προλάβει ο ΠΑΟΚ να παίξει με κόσμο το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΕΙΧΑΜΕ διαβάσει τον Κώστα Καίσαρη, να γράφει από τη Τετάρτη 7 Μαρτίου εδώ στο to10.gr ότι η Έφεση του ΠΑΟΚ θα γίνει δεκτή και θα πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς. Κι έτσι ακριβώς έγινε ύστερα από τρεις μέρες. Και δεν είναι, ότι διαθέτω, το κληρονομικό χάρισμα, ή έχω άκρη με τον Πητ Παπαδάκο. Είναι ότι, πρώτοι και καλύτεροι, ήξεραν την απόφαση οι ενδιαφερόμενοι. Και δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους.

ΕΙΧΑΜΕ ακούσει νωρίτερα, τον Γιωργάκη Σαββίδη, να αναπαράγει το γνωστό σύνθημα της Θύρας 4, «η εμείς, η κανείς». Και δεν ίδρωσε κανένα αυτί.

ΕΙΔΑΜΕ τον Ιβάν τον Τρομερό, να μπουκάρει ζωσμένος με το περίστροφο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Και γιατί όχι; Η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων ήταν αυτή. Ότι θέλησε μέχρι τώρα , σ αυτή τη χώρα το πήρε. Θα κόλωνε για ένα κωλοπαίχνιδο; Και τα κατάφερε. Αυτό που ήθελε το πήρε. Το γκολ που είχε ακυρωθεί στον αγωνιστικό χώρο μέτρησε κανονικά στα αποδυτήρια. Και που ξέρεις; Μπορεί να πάρει και το ματς. Ο Κυριάκος Κυριάκος θα υποστηρίξει στην εκδίκαση της υπόθεσης, ότι επρόκειτο περί ψευδαίσθησης. Η, ότι ήταν νεροπίστολο που κάνουνε αστεία με τον Γιωργάκη.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τη Κυβερνητική διαρροή, για διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον. Η απόλυτη δειλία. Επειδή στουκάρισε ο γιός του Τζάμπο με τη Πόρσε, απαγορεύουμε τη κυκλοφορία στην Αθηνών- Λαμίας. Επειδή φοβόμαστε να τιμωρήσουμε τον έναν κι ούτε καν να τον πιάσουμε στο στόμα μας, κάνουμε γενικό τσουβάλιασμα.

ΑΚΟΥΣΑΜΕ τον γενειοφόρο αρμόδιο επί του Αθλητισμού, Υπουργό, να πιπιλάει για μία ακόμα φορά τη καραμέλα, περί του «πλέον συναρπαστικού και δικαίου πρωταθλήματος» . Αφού είναι έτσι, να βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον Βάτσιο και τον Κούλα Χασάν.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τον Κυριάκο Κυριάκο, να καταγγείλει τους υβριστές και τους συκοφάντες του μεγάλου επενδυτή. Δεδομένου, ότι το πιστόλι ήταν αποκριάτικο κι αντί για σφαίρες είχε καψούλια.

ΕΙΝΑΙ απορίας άξιον πως ο Ιβάν ο Τρομερός, δεν το έβγαλε να ρίξει δυο-τρεις στον αέρα. Θα του κάνανε τίποτα; Στο γήπεδό του, ήτανε. Στη χώρα που βάζει τα λεφτά του. Και κάνει ότι γουστάρει. Στη χώρα, που η πρώτη φορά Αριστερά, του χαρίζει τα πρόστιμα του ΠΑΟΚ και η δεύτερη, τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ. Εκεί, που οι Υπουργοί και οι Βουλευτάδες, σπρώχνονται ποιος θα μπει στη σουίτα του προέδρου στην Τούμπα για να του κάνει τεμενάδες και να τον προσκυνήσει.

ΜΟΝΟ τους αφελείς αιφνιδίασε ο Ιβάν. Αφρενάριστος πάει μέχρι τώρα. Ότι γουστάρει, πληρώνει και το παίρνει. Εύλογο ήταν να εκνευριστεί και να μπουκάρει για το γκολ που ακυρώθηκε. Πως τόλμησαν διαιτητής και βοηθός να το κάνουν αυτό; Πως θα έπαιρνε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αν δεν μέτραγε το γκολ. Η, εμείς, η κανείς λοιπόν και μπούκαρε μέσα. Και κακώς έκανε, ξαναλέω, που δεν το έβγαλε να ρίξει δυο-τρεις, να το ευχαριστηθεί.

ΚΑΙ δεν ήταν το πιστόλι που χάλασε τη σούπα. Η εικόνα και μόνο των τεσσάρων φουσκωτών φτάνει και περισσεύει. Ας μην απειλούν κι ας μην αγγίζουν κανέναν. Και μόνο που τους βλέπεις, στον αγωνιστικό χώρο φεύγεις. Δεν παίζεις ποδόσφαιρο κάτω απ αυτές τις συνθήκες. Τα μαζεύεις, αν είσαι διαιτητής και φεύγεις. Δεν το συνεχίζεις το παιχνίδι. Κι ας βγει μετά ο κ.Σκουτέρης της Εφέσεων να πει ότι θέλει. Ότι το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί. Εγώ σαν διαιτητής, αν είμαι κανονικός διαιτητής βέβαια, φεύγω. Κι αν δεν φύγει ο διαιτητής, (όπως και δεν έφυγε ο Κομίνης) φεύγω εγώ, σαν αντίπαλη ομάδα. Κι ας με μηδενίσει ο Σκουτέρης.

ΔΕΝ λέω, ότι βρήκε ένα σωστό ποδόσφαιρο ο Ιβάν κι ήρθε αυτός και το χάλασε. Δεν είμαι υποκριτής. Υποκριτές είναι αυτοί που πούλησαν το παραμύθι της κάθαρσης. Με οποιαδήποτε ιδιότητα. Υποκριτής είναι αυτός που τρώει σε ημιτελικό και τελικό τους Συμμάχους του. Λέω, ότι το ποδόσφαιρο με τον Σαββίδη έγινε χειρότερο. Αν ήθελε καθαρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον ο Σαββίδης, θα πήγαινε στη Γερμανία. Θα πήγαινε στην Αγγλία. Ήξερε σε ποια χώρα ήρθε. Και γι αυτό ήρθε. Στην Αγγλία, ποτέ δεν θα μπορούσε να βάλει πρόεδρο στην Ομοσπονδία τον δικό του τον Γραμμένο. Στην Ελλάδα ήταν εύκολο. Όλα ήταν εύκολα για τον Ιβάν.

Στη μουσική επιλογή, Beatles- Penny Lane.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ