Όταν δεν έχεις λύση, τότε το διακόπτεις…

Όταν δεν έχεις λύση, τότε το διακόπτεις…

Έως πότε θα βλέπουμε το έργο «από την κωμωδία στο δράμα»; Πάλι με πρωταγωνιστές ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Κυβέρνηση;

Θα την πάρουμε και πάλι από την αρχή την ιστορία; Πόσες φορές είχε διακοπεί το πρωτάθλημα επί Κοντονή στο υπουργείο αθλητισμού; Χάσαμε το μέτρημα, αλλά είχε συμβεί αρκετές. Μέχρι που έγινε τελικός κυπέλλου στο άδειο ΟΑΚΑ (ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό) και μετά μας προέκυψε ένας άλλος (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ), στο… κατάμεστο Πανθεσσαλικό χωρίς κανένας να προνοήσει για να μπει μία διμοιρία ΜΑΤ στην πεζογέφυρα ώστε να μην επιτραπεί το «ραντεβού» ανάμεσα στους οπαδούς των δύο φιναλίστ που κατέληξε σε μαχαιρώματα…

Και αυστηροί νόμοι έγιναν στην προηγούμενη απόπειρα και  ηλεκτρονικά εισιτήρια με ΑΜΚΑ και όλες τις επισημότητες, όμως να που γυρίσαμε στα ίδια. Και χειρότερα αυτή τη φορά αφού την αφορμή δεν την έδωσαν οι οπαδοί, αλλά ο οπλισμένος Σαββίδης που έκανε ντου στον αγωνιστικό χώρο και σταμάτησε το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Δίνει τη λύση όμως η διακοπή; Όχι, είναι η απάντηση και μας δόθηκε και πρόσφατα. Αντιθέτως, φαίνεται ότι αποτελεί την επιλογή όταν ακριβώς δεν μπορεί να δοθεί κάποια λύση. Γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται να δοθεί λύση, από τη στιγμή που οι διαιτητές  δεν θα ανταποκριθούν στις «απαιτήσεις» αυτών που τους ορίζουν.

Αυτή δεν είναι η πραγματικότητα; Τι μπορεί να διορθωθεί δηλαδή στην παρούσα φάση; Θα αλλάξει η ΕΠΟ του Γραμμένου; Σε καμία περίπτωση. Θα γίνει καμία διαφοροποίηση στην ΚΕΔ που ορίζει τους ρέφερι και τους ξαναβάζει παρά το γεγονός ότι δίνουν πέναλτι έξω από την περιοχή; Και πάλι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο όσες προσπάθειες και συζητήσεις κι αν κάνει ο αρμόδιος υπουργός με όλους τους εμπλεκόμενους.

Άρα τι θα γίνει; Τίποτα απολύτως. Απλά το βράδυ της Κυριακής παίχθηκε στην Τούμπα η τελευταία πράξη της υποτιθέμενης συμμαχίας και τώρα πια ο καθένας θα πορευτεί το δικό του, μοναχικό, δρόμο και με τα δικά του… όπλα. Το ποδόσφαιρο έτσι κι αλλιώς διατηρεί το αυτοδιοίκητο και κακώς ενεπλάκη η πολιτική σε αυτό το παιχνίδι-τώρα το καταλαβαίνει ότι οδηγείται σε αδιέξοδο.

Κι αυτό το «παραμυθένιο» που λένε όλοι ότι θα πρέπει να κάτσουν όλοι οι πρόεδροι σε ένα τραπέζι και να τα βρούνε μεταξύ τους πώς μπορεί να γίνει αφού στην πρώτη αμφισβητούμενη φάση θα πάνε όλα περίπατο; Προφανώς και όσοι επενδύουν στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με περισσότερη υπευθυνότητα, όμως από τη στιγμή που φτάσαμε στο σημείο να προκαλούν οι ίδιοι το μπάχαλο, τότε απλά κάπου εδώ τελειώνει και το ματς.

Συνεπώς, θα ακολουθήσει ένας ακόμη κύκλος «διαβουλεύσεων», θα μας πούνε κάποια στιγμή ότι «τώρα είναι όλα εντάξει» μέχρι την επόμενη φορά που θα προκύψει ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ οπότε θα πέσει ξανά η ταμπέλα «μας συγχωρείτε, διακοπή»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ