Βασιλειάδης : Δεν χρειάζεται να πει, να πράξει χρειάζεται

Βασιλειάδης : Δεν χρειάζεται να πει, να πράξει χρειάζεται

Η εξαιρετική τοποθέτηση του Γιώργου Βασιλειάδη για τον «πιτσιρικά και την μπούκα του προέδρου Σαββίδη» ως… αρθρογράφου και όχι ως Υφυπουργού Αθλητισμού, το «τσουβάλιασμα» της Κυβέρνησης που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και η θλιβερή «σταυροφορία» υπεράσπισης του Ιβάν Σαββίδη.

Τα είπε ωραία ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Αφού επανέλαβε τα κλασικά, με το τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία (αυτά δηλαδή που υποτίθεται ότι έχει κάνει από το περασμένο καλοκαίρι) αφού τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει αν έχουμε Grexit, αν δηλαδή τιμωρηθούν όλες οι ελληνικές ομάδες για την «μπούκα» του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, είπε: «Τι να πω στον πιτσιρικά, όταν ο πρόεδρος του κάνει την μπούκα;».

Αν ο κ. Βασιλειάδης ήταν δημοσιογράφος, αν το άρθρο του περιείχε αυτή την φράση θα είχε απόλυτο δίκιο.

Η… μικρή βεβαίως διαφορά είναι πως ο κ. Βασιλειάδης είναι Υφυπουργός Αθλητισμού! Είναι δηλαδή ο αρμόδιος για να πράττει και όχι για να θέτει ερωτήματα! Είναι αυτός που απαντάει στο ερώτημα που έθεσε! Και ο πιτσιρικάς που είπε δεν περιμένει να ακούσει ερωτήματα αλλά να δει πράξεις. Να δει με πράξεις δηλαδή τι θα υποστεί και ο ίδιος αν αύριο θελήσει να μπουκάρει στο γήπεδο.

Αυτό που έχει «απαντήσει» στον πιτσιρικά έως τώρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού είναι πως επειδή ο πρόεδρος του, ο Ιβάν Σαββίδης, έκανε την «μπούκα» οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, η Κυβέρνηση αποφάσισε να τιμωρήσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο σταματώντας το πρωτάθλημα και οδηγώντας όλες τις ομάδες σε ένα πολύ πιθανό Grexit!

Ο κ. Βασιλειάδης ως Υφυπουργός Αθλητισμού, ως μέλος της Κυβέρνησης οφείλει με βάση την δύναμη που έχει από την θέση που κατέχει να εφαρμόζει τους νόμους που ήδη υπάρχουν. Γιατί νόμοι υπάρχουν και μάλιστα αυστηροί.

Άρα καλές οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα μεγάλα λόγια όμως που είναι οι πράξεις που έχει την δυνατότητα να κάνει; Δυο μέρες μετά από το ντου του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο και τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας τον διαιτητή ο Υφυπουργός και η Κυβέρνηση το μόνο που αποφάσισαν να κάνουν είναι να τιμωρήσουν το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έχει εφαρμόσει ο κ. Βασιλείαδης τους νόμους που ήδη υπάρχουν; Ακόμη όχι, αρκείται σε ερωτήματα που προφανώς δεν μπορεί να του απαντήσει ο «πιτσιρικάς»…

Την ίδια ώρα γίνονται όλο και περισσότερο γνωστές οι ατάκες του διαιτητή Κομίνη στα αποδυτήρια της Τούμπας, στις 2,5 ώρες του τρόμου που πέρασε. To10.gr από τα ξημερώματα της Κυριακής είχε αποκαλύψει την πιο ανατριχιαστική ατάκα του Κομίνη.

«Φοβάμαι για την οικογένεια μου» είχε πει ο Κομίνης και από χθες είναι γνωστές και άλλες όπως «εγώ τελείωσα από την διαιτησία» ερμηνεύοντας προφανώς τις απειλές που δέχθηκε από τον Μίχελ (τουλάχιστον) που καταγράφονται και στο φύλλο αγώνα.

Ο κ. Βασιλειάδης ως Υφυπουργός Αθλητισμού τα ξέρει αυτά; Θα βγει αύριο στον Χ τηλεοπτικό σταθμό να μας πει «τι να πω εγώ στον Κομίνη που φοβάται για την οικογένεια του»;

Δεν οφείλει να πάρει μέτρα με πράξεις και όχι με λόγια για να μην φοβάται ο εκάστοτε διαιτητής για την καριέρα του και την οικογένεια του σε όποιο γήπεδο και αν σφυρίζει; Δεν υπάρχει χώρος για να πράξει, και όχι να πει απλά ωραία λόγια, ο κ. Βασιλειάδης;

Πριν παρθεί η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχα γράψει πως με αυτή την κίνηση επιδιώκει να «τσουβαλιάσει» και να αποπροσανατολίσει βάζοντας στην άκρη το βασικό πρόβλημα που υπάρχει και δεν ήταν άλλο από την εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο με το όπλο στη ζώνη.

Στην παράνοια του «ή εμείς ή κανείς» η Κυβέρνηση έχει προφανώς επιλέξει το «κανείς»! Εξ ου και τα «δεν με ενδιαφέρει αν έχουμε Grexit» του κ. Βασιλειάδη! Γιατί αν το πρωτάθλημα δεν τελειώσει τότε δεν θα έχουμε και συμμετοχή των ομάδων μας στην Ευρώπη, τότε το πρωτάθλημα που δεν μπορεί με τα τωρινά δεδομένα να πάρει ο ΠΑΟΚ δεν θα το πάρει κανείς. Τα συνεχόμενα «ή εμείς ή κανείς» του Γιώργου Σαββίδη θα επιβεβαιωθούν με Κυβερνητική «σφραγίδα»!

Μια ακόμη απόδειξη των στενών σχέσεων της Κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη. Αντί να επιδιώξει άμεσα η Κυβέρνηση να τιμωρηθεί βάση των αυστηρών νόμων που ήδη υπάρχουν αυτόν που παρανόμησε και έκανε με τις πράξεις του όλο τον κόσμο να ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποφάσισε το «στρίβειν δια του αρραβώνος» «τσουβαλιάζοντας» τα πάντα.

Μια τακτική που ως «εκ θαύματος» ακολουθούν και όλα τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Σαββίδη ή τα φιλοκυβερνητικά!

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως το βράδυ της Κυριακής όσο συνέβαιναν τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα τα… αντανακλαστικά των ΜΜΕ της… εξυγίανσης ήταν πολύ αργά. Το ντου του Σαββίδη καταγράφηκε μια ώρα μετά ενώ το ότι οπλοφορούσε υπήρχε ως… καταγγελία της ΑΕΚ!

Χρειάστηκε να ξημερώσει η Δευτέρα για να ανακαλυφθεί και στο… ανεπίσημο σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το περίστροφο που είχε στη ζώνη του ο Ιβάν Σαββίδης μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο.

Και όλα αυτά βεβαίως όχι γιατί ξαφνικά άλλαξε ρότα, αλλά γιατί είδαν πως αυτά που καταγράφουν όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως δεν μπορούσαν πλέον να «κουκουλωθούν» στο βωμό της «αλήθειας»!

Βεβαίως ο αγώνας πάντα δικαιώνεται, για αυτό όπως και η Κυβέρνηση έτσι και σε αυτά η προσπάθεια να πάει σε δεύτερη μοίρα η ρίζα του προβλήματος είναι εμφανέστατη!

Μας λένε πως δεν… απείλησε κανέναν ο Ιβάν Σαββίδης μπαίνοντας με το όπλο του στον αγωνιστικό χώρο. Για να απειλήσει δηλαδή έπρεπε να κρατά το όπλο στα χέρια του, ίσως να έριχνε και δύο-τρεις στον αέρα όπως έγραψε χθες και ο Καίσαρης!

Δεν καθιστά δηλαδή απειλή σύμφωνα με τους κατά τα άλλα υποστηρικτές του δικαίου και του καλού του ποδοσφαίρου η εισβολή ενός προέδρου, ξεχάστε ότι ήταν ο Σαββίδης, στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στην ζώνη του το οποίο αρχικά δεν φαίνεται γιατί φοράει μπουφάν, αλλά μετά βγάζει το μπουφάν του, συνοδευόμενος από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Δεν καθιστά δηλαδή απειλή για τον διαιτητή που βλέπει αυτό το σκηνικό την ώρα που ο Μίχελ του λέει αρχικά στο αυτί του και μετά ωρύεται μπροστά του, «τελείωσες», με τον Ιβάν Σαββίδη και τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας στα πέντε μέτρα! Δεν καθιστά απειλή δηλαδή για την ΑΕΚ και την όποια ΑΕΚ (πριν δύο εβδομάδες ήταν στην θέση της ο Ολυμπιακός) το ντου του Σαββίδη στον Δημητριάδη!

Άλλη γραμμή «υπεράσπισης», ότι έχει βάλει ο Ιβάν Σαββίδης ένα «σκασμό» εκατομμύρια και για αυτό κρίνοντας ο ίδιος πως αδικείται δεν κρατήθηκε! Δηλαδή όσοι κάνουν επενδύσεις, όπως όντως ο Ιβάν Σαββίδης, έχουν ασυλία; Μπορούν να ξεφύγουν και μετά όλα καλά;

Τι να πεις και τι να σχολιάσεις! Όπως συνάμα και η προσπάθεια δικαιολόγησης αυτής της εισβολής του Σαββίδη στο ότι αισθάνθηκε αδικημένος! Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπου παραδοσιακά όλοι οι παράγοντες αισθάνονται αδικημένοι αν δεν κερδίσουν θα έχουν, σύμφωνα με την λογική των υποστηρικτών του Σαββίδη, το δικαίωμα να τα «πάρουν στο κρανίο», και να μπουκάρουν στον αγωνιστικό χώρο για να την «πέσουν» στον διαιτητή, στον αντίπαλο και σε όποιον άλλο γουστάρουν! Και να έχουν και το περίστροφό τους στην ζώνη τους σε κοινή θέα!

Πραγματικά τα πιστεύουν όλα αυτά; Ρητορική ερώτηση καθώς είναι γνωστή η απάντηση. Όπως και τα περί «εξυγίανσης», «καλύτερου πρωταθλήματος της 20ετιας», «Κυριακών που επέστρεψαν» που χρόνια πλέον υποστήριζαν με συγκεκριμένη στόχευση.

Και τώρα ξαφνικά, λίγες εβδομάδες μετά… ανακάλυψαν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πάντα «μπουρδέλο»! Και φέτος!

Ουάου που έλεγε και ο Βαρουφάκης!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ