Δεν έχει τίποτε να χάσει

Δεν έχει τίποτε να χάσει

Αν ο Παναθηναϊκός αρχίσει να παίζει με το ένα αυτί στην εξέδρα, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν και η Βαλένθια δεν έχει απολύτως τίποτε να χάσει…

Απομένουν δυο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στην Ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός απόψε θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του φιλοξενώντας τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ.

Οι πράσινοι έχουν ακόμα στο μυαλό τους το σενάριο της τέταρτης θέσης, που δίνει το πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να τελειώσουν με δυο νίκες την κανονική περίοδο εξαντλώντας τις (λίγες) πιθανότητες που υπάρχουν. Μάλιστα μπορούν να είναι ακόμα και τρίτοι, αλλά μάλλον μόνο θεωρητικά.

Οι πράσινοι μπορούν να είναι τρίτοι μόνο αν κερδίσουν απόψε και στο Μιλάνο την επόμενη εβδομάδα και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός χάσει από Μάλαγα και Ζαλγκίρις, αλλά και η Ρεάλ κερδίσει είτε απόψε τον Ερυθρό Αστέρα είτε την επόμενη Παρασκευή την Μπάμπεργκ παίρνοντας δηλαδή μόνο μια νίκη στα επόμενα δυο ματς.

Τέταρτος ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι με δύο νίκες δικές του και ταυτόχρονα α) από μία νίκη του Ολυμπιακού και της Ρεάλ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ή β) δύο νίκες της Ρεάλ και δύο ήττες του Ολυμπιακού.

Επίσης τέταρτος μπορεί να τερματίσει ο εξάστερος με μία νίκη στα δύο τελευταία ματς εφόσον κάνει δύο ήττες η Ρεάλ.

Σε όλα τα υπόλοιπα σενάρια θα είναι πέμπτος, με εξαίρεση δύο πολύ δύσκολα σενάρια που τον φέρνουν έκτο.

Πάνω από όλα όμως θα πρέπει να κερδίσει αυτός θα δυο παιχνίδια που έχει ως το τέλος της κανονικής περιόδου και απόψε έχει απέναντί του μια ομάδα που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο μια και έχει αποκλειστεί από τα πλέι όφ, αλλά παραμένει ανταγωνιστική και με αθλητικό εγωϊσμό.

Μάλιστα έδειξαν πως δεν χαρίζονται σε κανέναν κερδίζοντας την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στο Μιλάνο, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης την «πάτησε», καθώς έχασε στη Βαλένθια με τον Ερικ Γκριν και την παρέα του να στέλνουν το μήνυμα.

Ο Αμερικανός έχει ένα έξτρα κίνητρο για να παίξει καλά και μέσα στο ΟΑΚΑ για να δείξει στους «πράσινους» πως έκαναν λάθος να μην τον επιλέξουν το καλοκαίρι. Εξάλλου το «φώναξε» με την απόδοσή του και στο πρώτο ματς, όπου «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι», που θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα του Ερυθρού Αστέρα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (παίζουν στις 8μμ) είναι ξεκάθαρο πως θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από την άμυνα.

Εκεί «κρύβεται» η άκρη του νήματος στο αποψινό παιχνίδι. Δυνατή άμυνα, πίεση στον Γκριν με τον Αντετοκούνμπο, ριμπάουντ, κλεψίματα και αιφνιδιασμοί με τους Καλάθη, Τζέιμς είναι η «συνταγή».

Αν όμως οι «πράσινοι» αρχίσουν να παίζουν με το ένα αυτί στην εξέδρα, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να δυσκολεύουν και η Βαλένθια δεν έχει απολύτως τίποτε να χάσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ