Basket League : Η μητέρα των μαχών

Basket League : Η μητέρα των μαχών

Σε δύο γήπεδα παίζεται η «επιβίωση» τριών ομάδων, αν θεωρήσουμε ότι τα Τρίκαλα είναι… καταδικασμένα

Είναι λογικό το μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος μας/σας να πέφτει στα… ψηλά πατώματα, στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου εντοπίζονται οι κορυφαίοι παίκτες της ηπείρου, οι πιο πλούσιες ομάδες, εκείνες που έχουν τον περισσότερο κόσμο. Δεν είναι, όμως, μόνο η Ευρωλίγκα μπάσκετ και δεν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για τον πρωταθλητή. Για τις ομάδες που παλεύουν να κρατηθούν στην Α1 κατηγορία, η σωτηρία είναι ισοδύναμη (ίσως και σημαντικότερη) με την κατάκτηση του τίτλου.

Φάρος, Κόροιβος, Πανιώνιος και στο… βάθος Τρίκαλα παίζουν αύριο τη… ζωή τους! Στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις ενδέχεται να καθοριστεί ποιος μένει και ποιος πέφτει, με τους Θεσσαλούς να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο, καθώς όποιον κερδίσουν δεν αποκλείεται να τον πάρουν μαζί τους στην Α2 κατηγορία.

Η μητέρα των μαχών είναι… μοιρασμένη. Αν η μισή μας καρδιά βρίσκεται στην Αμαλιάδα, η άλλη μισή στα Τρίκαλα βρίσκεται. Δύο γήπεδα, τέσσερις ομάδες, ένας που θα βιώσει τη… Μεγάλη Εβδομάδα σαν τη μέρα της μαρμότας. Ξανά και ξανά.

Ο Κόροιβος υποδέχεται τον Φάρο Λάρισας, γνωρίζοντας πως αν χάσει χάνεται. Με εξαίρεση αυτό το ματς έχει άλλο ένα βατό παιχνίδι (υποδέχεται τα Τρίκαλα την τελευταία αγωνιστική) και σε όλα τα υπόλοιπα αν πετύχει νίκη θα είναι έκπληξη και μάλιστα μεγάλη. Ως εκ τούτου ενδεχόμενη ήττα ισοδυναμεί με υποβιβασμό.

Ο Φάρος θέλει από την πλευρά του τη νίκη για να «κλειδώσει» οριστικά την κατηγορία. Δεν έχει εύκολο πρόγραμμα και το μαξιλαράκι ασφαλείας (η διαφορά επί του Πανιωνίου) δεν είναι αρκετή για να… κοιμίσει τους Θεσσαλούς. Με νίκη, ακόμα κι αν δεν ξανακερδίσει ως το τέλος του πρωταθλήματος, εξασφαλίσει την παραμονή.

Στα Τρίκαλα, μπορεί η τοπική ομάδα να έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας, όμως ο Πανιώνιος παίζει τα… ρέστα του. Η νίκη επί των Τρικάλων είναι μονόδρομος, για να μπορεί να ελπίζει. Οι «κυανέρυθροι» έχουν το καλύτερο πρόγραμμα, έχουν όμως και την ήττα της πρεμιέρας από τη Λάρισα να τους κυνηγά και να είναι το αποτέλεσμα που τους κρατά χαμηλά.

Πρόκειται για δύο αναμετρήσεις που περιμένει ο κόσμος με κομμένη την ανάσα. Ο μπασκετόκοσμος, αυτός που παρακολουθεί το σπορ και δεν ανεβαίνει στα… κεραμίδια μετά από κάθε νίκη ενός εκ των «μεγάλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ