Καλή η… τρελίτσα, αλλά υπάρχει και ένα όριο

Καλή η… τρελίτσα, αλλά υπάρχει και ένα όριο

Το νέο αυτογκόλ του ΠΑΟΚ, η… ευθιξία του Σκουτέρη, η απόφαση που δεν πρέπει να απασχολήσει περισσότερο την Ένωση και η εβδομάδα γιορτής που ξεκινά.

Μπορεί η εκδίκαση της έφεσης να κράτησε περίπου οκτώ ώρες και να φτάσαμε μετά τα μεσάνυχτα για να ολοκληρωθεί, όμως η απόφαση θα έρθει σε νορμάλ ώρα. Χαλώντας έτσι τη… συνήθεια του Δημήτρη Σκουτέρη. Που δεν καταλαβαίνει τίποτα και αφού σιγουρεύτηκε πως ο… ΠΑΟΚ δεν έχει κάποιο ζήτημα εμπιστοσύνης στην κρίση του, αποφάσισε να προεδρεύσει της διαδικασίας. Άσχετα αν η θέση και το αξίωμά του περιλαμβάνουν και κάτι που λέγεται ευθιξία, που προφανώς στερείται ο συγκεκριμένος δικαστής.

Το παραπάνω ζήτημα δεν είναι τυπικό και έχει μπόλικη ουσία, ωστόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν μπορεί να διαφοροποιήσει και πολλά. Άλλωστε έπειτα και από τα βίντεο που επέμεινε ο ΠΑΟΚ να ενταχθούν στον φάκελο, είδαν και οι… τυφλοί. Με την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη να κυνηγάει στα αποδυτήρια τον Κομίνη να μην χρειάζεται περισσότερης ανάλυσης. Ξεκάθαρο είναι το τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο για να διακοπεί το ματς, ακόμα πιο σαφές το τι ακολούθησε και κατέστησε απαγορευτική τη συνέχισή του.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει χθες ακόμα ένα αυτογκόλ, στην προσπάθεια να κάνει το άσπρο-μαύρο. Διότι μόνο ως τέτοιο μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια του να παρουσιαστεί πως οι παίκτες της ΑΕΚ… διασκέδαζαν στα αποδυτήρια, με το κλίμα να είναι ιδανικό για την διεξαγωγή του αγώνα. Αστεία επιχειρήματα που δεν έχουν την παραμικρή τύχη, ούτε καν σε έναν οργανισμό όπως αυτός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης για την έφεση του ΠΑΟΚ όπως φυσικά και το αποτέλεσμά της, όμως κυρίως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και την προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Κάτι άλλο δεν μπορεί να προκύψει όσο αγώνα κι αν κάνουν κάποιοι μπροστά και πίσω από το παρασκήνιο. Καλή η… τρελίτσα, αλλά παιδιά υπάρχει και ένα όριο. Μάτια έχουμε όλοι μας και βλέπουμε. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να βιάσουμε τη λογική και την αλήθεια, απλά επειδή δεν μας βολεύει και μας χαλάει το όνειρο.

Η ΑΕΚ στάθηκε χθες σε γεγονότα και στοιχεία που δεν χρήζουν αμφισβήτησης. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε ακολούθησε έναν συγκεκριμένο δρόμο γύρω από την εν λόγω υπόθεση και αυτό όχι για να δημιουργήσει κάποια ευνοϊκή συνθήκη για την ίδια, αλλά γιατί δεν γινόταν να κάνει αλλιώς. Δηλαδή τι θα έπρεπε να υποστηρίξει η Ένωση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι; Ότι η είσοδος του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη ήταν ένα… στιγμιαίο γεγονός, που πέρασε, δεν έγινε και τίποτα και το ματς πρέπει να συνεχιστεί; Μην τρελαθούμε εντελώς.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να «καίγεται» αυτή τη στιγμή για το αν θα μείνει στην κατηγορία. Αν του χρόνου θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ, πότε θα μπορέσει να δει ξανά τον κόσμο του στο γήπεδό του και φυσικά, το αν ποτέ θα ήταν δυνατό να βρεθεί ξανά στα επίσημα της Τούμπας ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Στην Ελλάδα βέβαια το ζητούμενο είναι αν θα του αφαιρεθούν οι μόλις τρεις βαθμοί που του επιβλήθηκαν ως ποινή και αν θα καταφέρει να διεκδικήσει ένα καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τρομερά πράγματα που δυστυχώς μας φαίνονται και… λογικά.

Η ΑΕΚ πρέπει πλέον να αφήσει πίσω της αυτή την διαδικασία, που θα ολοκληρωθεί και τυπικά τη Δευτέρα. Η σεζόν είναι σε εξέλιξη και σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Το πρωτάθλημα μπορεί να έχει πάρει τον δρόμο προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως στο κάδρο υπάρχει και το κύπελλο. Που θα επιμείνω πως αν είναι να διεκδικηθεί σε έναν τελικό με τον ΠΑΟΚ, θα έχει τεράστια σημασία. Και μόνο σε δεύτερο πλάνο δεν πρέπει να περάσει. Νίκη επί του Πλατανιά, πρόκριση επί της Λάρισας και φιέστα με τον Λεβαδειακό. Τα υπόλοιπα απασχολούν άλλους, όχι την ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ