Το video «όπλο» του ΠΑΟΚ για την αλήθεια

Το video «όπλο» του ΠΑΟΚ για την αλήθεια

Ο ΠΑΟΚ ευθύνεται για την προσωρινή διακοπή του ματς, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που αρνήθηκε να βγει για να συνεχίσει τον αγώνα και ευθύνεται τελικά για την οριστική του διακοπή. Και αυτό προσπαθεί να αποδείξει ο ΠΑΟΚ με το video των αποδυτηρίων.

Ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα (14/4) με τον Πανιώνιο (στις 19:30) στην Τούμπα και οφείλει να νικήσει, όπως και τα άλλα τρία ματς που θα του μείνουν ως το φινάλε του πρωταθλήματος για να έχει κερδίσει ως το τέλος της σεζόν τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ενός πρωταθλήματος όμως που τελικά θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες, γι’ αυτό και ο κόσμος του Δικέφαλου θα βγει πάλι στους δρόμους σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Καμάρα (14/4 στις 15:00), ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης στην έφεση για την άδικη τιμωρία μετά την πρωτόδικη απόφαση για το ματς με την ΑΕΚ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να «γυρίσει» και να ανατραπεί η πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ. Και στον Δικέφαλο θεωρούν ότι τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή εφέσεων είναι σημαντικά για την ανατροπή της ποινής!

Αλήθεια, γιατί εφόσον θεωρούν κάποιοι ότι έχουν απόλυτο δίκαιο στην υπόθεση, να φοβούνται τόσο πολύ ένα video που μπορεί να βοηθήσει στην αλήθεια;

Αν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν καθαρή τη συνείδησή τους για τη στάση που επέλεξαν να κρατήσουν στην Τούμπα, τότε θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητούν την προβολή του video από τα αποδυτήρια του γηπέδου και όχι να προσπαθούν να μην εξεταστεί από την επιτροπή εφέσεων.

Όμως τελικά φαίνεται, ότι όσο περισσότερο φως πέφτει στην υπόθεση και όσο περισσότερα στοιχεία (και εικόνες) βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, τόσο περισσότερο εκτίθενται οι σκηνοθέτες της υποτιθέμενης τρομοκράτησης των παικτών της Ένωσης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μετά την προσωρινή διακοπή λόγω της εισόδου του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ευθύνεται για την προσωρινή διακοπή του ματς, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που αρνήθηκε να βγει για να συνεχίσει τον αγώνα και ευθύνεται τελικά για την οριστική του διακοπή. Και αυτό προσπαθεί να αποδείξει ο ΠΑΟΚ με το video των αποδυτηρίων, στο οποίο οι παίκτες της ΑΕΚ δε φαίνονται σε καμία περίπτωση τρομοκρατημένοι.

Η είσοδος του Σαββίδη είναι ένα γεγονός, όπως και ότι φάνηκε σε φωτογραφίες ότι είχε στη ζώνη του σε θήκη ένα όπλο, το οποίο όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε την ώρα της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο.

Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο ίδιος ο Σαββίδης αρνήθηκαν την ύπαρξη όπλου, αλλά όσο κι αν σοκαρίστηκαν κάποιοι από την εικόνα (επειδή ξεχάστηκε και έβγαλε το μπουφάν του, το οποίο έκρυβε το όπλο, για το οποίο έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας), σε καμιά περίπτωση δεν το χρησιμοποίησε, ούτε απείλησε κάποιον με αυτό.

Ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε να βρει ψεύτικες δικαιολογίες, αλλά προσπάθησε εξ αρχής να αντικρούσει των επικοινωνιακό πόλεμο εντυπώσεων που στήθηκε και το κλίμα της υποτιθέμενης τρομοκρατίας που ντεμέκ δημιουργήθηκε.

Η είσοδος του Σαββίδη οδήγησε σε προσωρινή διακοπή. Γι’ αυτήν πρωτόδικα ο ίδιος ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα και 100.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο ΠΑΟΚ με 63.000 ευρώ πρόστιμο και 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Κι αυτά χωρίς να υπάρξει απόδειξη απειλής του Σαββίδη προς κάποιον αξιωματούχο αγώνα, γι’ αυτό και ασκήθηκε έφεση και προς αυτήν την ποινή.

Τα πρώτα ΑΕΚτσήδικα ρεπορτάζ από την Τούμπα ανέφεραν ότι ο Σαββίδης απειλούσε τον Κομίνη και του δήθεν του είπε «είσαι νεκρός». Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα.

Μετά έλεγαν ότι έλεγε άλλες απειλές (σε ποια γλώσσα δε μας είπαν…), αλλά και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα.

Όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας το video των αποδυτηρίων άρχισαν να διαδίδουν ότι ο Σαββίδη κυνήγησε (;) τον Κομίνη μέχρι τα αποδυτήρια, το οποίο είναι επίσης ψέμα.

Στο κομμάτι που έδωσε προς τα έξω η ΑΕΚ φαίνεται ότι ο Κομίνης, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο πάει στο γραφείο των αποδυτηρίων με τους βοηθούς του περπατώντας, από έξω υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί και λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Σαββίδης αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο (περπατώντας κι αυτός) περνάει έξω από το γραφείο των διαιτητών (ο διάδρομος της εξόδου είναι ένας), κάνει μια κίνηση για να τον προλάβει να του μιλήσει, αλλά καθώς κλείνει η πόρτα αποχωρεί κι αυτός χωρίς να έρθουν σε επαφή.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Κομίνης (παρά τα όσα ψέματα και ανακρίβειες έχει γράψει στο φύλλο αγώνος) δεν αναφέρει καμιά απειλή ή στιχομυθία του με τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε εντός αγωνιστικού χώρου, ούτε στα αποδυτήρια.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν από το video των αποδυτηρίων μπορεί να αλλάξει η τιμωρία του ΠΑΟΚ στον οποίο χρεώθηκε και η οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς στις εικόνες οι παίκτες της ΑΕΚ δε φαίνονται σε καμία περίπτωση τρομοκρατημένοι.

Ο Κομίνης είναι ο ηθικός αυτουργός όλης της ιστορίας, ο οποίος δημιούργησε όλο αυτό το μπάχαλο και συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να παραστεί στις εκδικάσεις της υπόθεσης (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) για να δώσει κατατοπιστικές απαντήσεις και να ρίξει φως στην υπόθεση.

Του είπε κάτι ή όχι ο Σαββίδης; Σφύριξε για να βγουν οι ομάδες μετά να συνεχίσουν το ματς ή όχι; Αυτά και άλλα πολλά θα μπορούσε να απαντήσει αν είχε το σθένος και την ευθιξία να αποδεχθεί τα καλέσματα που του έγιναν να καταθέσει ως σημαντικός μάρτυρας της υπόθεσης.

Όπως και να έχει πάντως το video των αποδυτηρίων εκθέτει την ΑΕΚ και την επιλογή της να στήσει την ιστορία με την υποτιθέμενη τρομοκράτηση των παικτών της. Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης φαίνεται στα αποδυτήρια χαλαροί και ήρεμοι. Δεν έχουν καμιά ενόχληση, ενώ κάποιοι γελάνε και άλλοι πανηγυρίζουν! Μετά φαίνεται και ο Μπάγεβιτς χαμογελαστός να κάνει πηγαδάκι με τον Κλωναρίδη και τον Τζανακόπουλο! Κοντά τους είναι και ο Μαουρίσιο που συζητά με τους παίκτες της ΑΕΚ, μετά φαίνεται και ο Μαλεζάς, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος βγαίνει φωτογραφίες!

Προς το τέλος του video εμφανίζονται και ο Κομίνης με τον Ποντίκη, οι οποίοι φαίνεται ότι καλούν τις δύο ομάδες να βγουν για να συνεχίσουν το παιχνίδι, ενώ την ίδια ώρα ο Στυλιαράς έχει βγει για να ελέγξει τον αγωνιστικό χώρο (με την Τούμπα να έχει αδειάσει σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο).

Από το video δεν προκύπτει καμιά τρομοκρατία και τρομοκράτηση της αποστολής της ΑΕΚ, αλλά στην εκδίκαση της έφεσης ήταν προφανής η πρεμούρα των ανθρώπων της Ένωσης να μην προβληθεί το βίντεο των αποδυτηρίων στην επιτροπή εφέσεων, διότι θα έβλεπαν όλοι ότι η τρομοκράτηση των παικτών τους ήταν απλά ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο είχε όμως πολλά κενά. Διότι τελικά η αλήθεια είναι ότι οι ιθύνοντες της ΑΕΚ δεν άφησαν τους παίκτες τους να βγουν να παίξουν όταν τους κάλεσε ο Κομίνης και σφύριξε στα αποδυτήρια για την επανέναρξη του αγώνα και συνεπώς η οριστική διακοπή πρέπει να χρεωθεί στην Ένωση καθώς ο ΠΑΟΚ (λόγω της εισόδου του Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο) ήταν υπεύθυνος μόνο για την προσωρινή διακοπή του ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ