Αντε τώρα να πείσει ο πρωθυπουργός τον Ιβάν…

Αντε τώρα να πείσει ο πρωθυπουργός τον Ιβάν…

Μόνη λύση λοιπόν να «ρίξει τα μούτρα του» ο πρωθυπουργός και να ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να βάλει νερό στο κρασί του, να δώσει τόπο στην οργή και να αφήσει την Κέρκυρα να σώσει τον Παναθηναϊκό.

Για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό πρέπει να «ξεκλειδώσει» κάποια από τις ομάδες που τον ακολουθούν ο ΠΑΟΚ. Φαίνεται κάπως κυνικό αλλά είναι απολύτως αληθινό. Ο Γιάννης Αλαφούζος πηγαίνοντας για την κρίσιμη ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης νόμιζε πως είχε «κλειδωμένη» την ομάδα της Κέρκυρας.

Το «κλείδωμα» πρόκυπτε από την συμμετοχή της Κέρκυρας στις ΠΑΕ που είχαν υποβάλει την πρόταση για συζήτηση και ψηφοφορία επί του θέματος. Την τελευταία στιγμή οι νησιώτες έκαναν πίσω αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στα κρύα του λουτρού. Οποιος θέλει μπορεί να πιστέψει πως ξαφνικά στην ΠΑΕ Κέρκυρα «είδαν το φως το αληθινό» και άλλαξαν άποψη.

Οσοι δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες αντιλήφθηκαν πως ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που … φρόντισε να υπάρξει αλλαγή πλεύσης. Εφόσον οι ομάδες που κινούνται στον αστερισμό του ΠΑΟΚ δεν μετακινηθούν είναι από δύσκολο ως απίθανο να την γλιτώσουν οι πράσινοι. Να αλλάξει απόφαση ο Σαββίδης διότι θα λυπηθεί τον πρώην σύμμαχο είναι κι αυτό κομματάκι απίθανο.

Κι όμως στον Παναθηναϊκό ελπίζουν ότι μπορεί να βρεθεί λύση έστω και την ύστατη ώρα για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός. Και μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Δεν πρόκειται να βρεθούν μετρητά για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. Η λύση που περιμένουν αφορά κάποιον που ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μόνιμα στο στόχαστρο από τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό ΣΚΑΙ. Τον πρωθυπουργό.

Κι ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε να δει τον Αλαφούζο στα πατώματα αλλά έχει την στοιχειώδη φρόνηση να ξεχωρίζει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που πολύ θα κακοκαρδιστεί αν δει την ομάδα να υποβιβάζεται ατιμωτικά. Μόνη λύση λοιπόν να «ρίξει τα μούτρα του» ο πρωθυπουργός και να ζητήσει από τον Ιβάν Σαββίδη να ρίξει νερό στο κρασί του και να δώσει τόπο στην οργή.

Να το κάνει για το καλό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα κακοπάθει με την εξαφάνιση του Παναθηναϊκού. Να το κάνει γιατί υπάρχει σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν σε τρεις και τέσσερεις γύρους μόλις δέκα ομάδες. Να το κάνει γιατί όσες υπερβάσεις του ζητήσει για τη νέα Τούμπα θα γίνουν ασμένως δεκτές. Να το κάνει γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

Στον Παναθηναϊκό δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τον Ιβάν να «απελευθερώσει» την Κέρκυρα και τον Πλατανιά από τα δεσμά τους. Αν θα πείσει τον κ. Σαββίδη αμφιβάλλουν. Διότι μέρες που είναι ο Ιβάν μπορεί να ζητήσει μια αβάντα στο θέμα της έφεσης για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Κι άντε πάλι να βρεις άκρη με τον κ. Σκουτέρη. Νομίζω, έγινα σαφής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ