Ρυθμιστής ο ΠΑΟΚ

Ρυθμιστής ο ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος» μπορεί να… αποφασίσει για το ποιος θα πέσει και ποιος θα μείνει στην κατηγορία

Η ήττα του Φάρου από την ΑΕΚ «πόνεσε» εξίσου τον Πανιώνιο και σκόρπισε χαμόγελα στην Αμαλιάδα. Βλέπετε, η μοίρα των τριών μοιάζει να είναι… δεμένη. Εμείς επιμένουμε να βγάζουμε από την εξίσωση το Ρέθυμνο, το οποίο δεν έχει περισσότερες νίκες, αλλά έχει μπροστά του παιχνίδια που μπορεί να κερδίσει, οπότε θα ξεπεράσει με άνεση τις οκτώ νίκες, οι οποίες μοιάζουν να είναι ορόσημο.

Το Ρέθυμνο υποδέχεται τα Τρίκαλα (και λογικά πάει στις εννέα), έχει να παίξει στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τον Πανιώνιο. Είναι απίθανο να μπλέξει σε περιπέτειες. Μπορεί χαλαρά να τελειώσει με 10, ακόμα και με 11 νίκες, αλλά δεδομένα οι εννέα του φτάνουν.

Ο Άρης με τη νίκη επί των Τρικάλων έφτασε στις οκτώ και τώρα υποδέχεται τον Πανιώνιο. Με νίκη ουσιαστικά «καθαρίζει», καθώς όχι μόνο θα έχει το μαξιλαράκι των εννέα, αλλά θα μετρά και 2-0 επί του Πανιωνίου. Αφήστε που έχει και τον αγώνα με το Ρέθυμνο για να πάει και πιο μακριά.

Αν και όλα είναι ανοιχτά, πιστεύω ότι η ομάδα που θα υποβιβαστεί θα είναι στις οκτώ νίκες. Αν κάποιος εκ των Κοροίβου / Πανιωνίου μείνει στις επτά, αντίο ζωή, αλλά ας υποθέσουμε ότι οι δύο θα πάνε στις οκτώ, όσες έχει κι η Λάρισα. Κάπου εδώ εμφανίζεται ως «ρυθμιστής» ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον «Ιστορικό» και θα φιλοξενήσει στην Πυλαία τον Φάρο στην τελευταία αγωνιστική.

Αν χάσει από κάποιον, ο άλλος θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση. Αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα και με τους δύο (είτε νικήσει, είτε χάσει) τότε μπλέκει άσχημα ο Πανιώνιος, που αυτή τη στιγμή είναι στη χειρότερη θέση, παρότι η λογική λέει πως ο Φάρος δεν έχει άλλη νίκη ως το τέλος του πρωταθλήματος. Κι εδώ είναι όλο το κόλπο…

Αν η ομάδα της Λάρισας κέρδιζε την ΑΕΚ θα πήγαινε στις εννέα νίκες και θα έβγαινε από την ισοβαθμία των «οκτώ». Σε αυτές τις νίκες θα φτάσει (λογικά) ο Κόροιβος, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τα Τρίκαλα. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα κάνει κόντρα σε Προμηθέα και Κύμη (εκτός), αλλά και Παναθηναϊκό (εντός), όμως η λογική λέει πως θα φτάσει -με τη νίκη επί των Τρικάλων- στις οκτώ και… μέχρι εκεί.

Με υπόθεση εργασίας ότι ο Φάρος δεν νικά (παίζει εκτός με Λαύριο και ΠΑΟΚ κι εντός με Ολυμπιακό), τότε μένει στις οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πανιώνιος πρέπει να κάνει 2/3 (με Άρη εκτός, ΠΑΟΚ εντός και Ρέθυμνο εκτός). Αν, μάλιστα, ηττηθεί από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο (είπαμε ο «Αυτοκράτορας» με νίκη επί του Πανιωνίου «κλειδώνει») θα θέλει 2/2.

Αντιλαμβάνεστε ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει από τις ομάδες της ζώνης του λυκόφωτος, οι Νεοσμυρνιώτες πολύ δύσκολα θα κρατηθούν στην κατηγορία. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν η Λάρισα είχε νικήσει τον άλλο «δικέφαλο» (την ΑΕΚ), γιατί θα είχε βγει από την εξίσωση…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ