Παναθηναϊκός : Θα φανεί αν έχουν άλλες αντοχές

Παναθηναϊκός : Θα φανεί αν έχουν άλλες αντοχές

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα δείξει πόσα ψυχικά αποθέματα διαθέτουν ακόμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του.

Διακοπή του πρωταθλήματος κι επανέναρξη με ήττα 3-0 από την ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό. Με μετριότατη εικόνα και κακή αντιμετώπιση από τη διαιτησία. Νέα διακοπή δύο εβδομάδων, διάστημα στο οποίο οι παίκτες δεν προπονήθηκαν όλοι μαζί για έξι μέρες.

Οι τρεις εξ αυτών (άσχετα αν η Μεγάλη Πέμπτη… προστέθηκε τεχνηέντως στο τριήμερο της άδειας που είχε προγραμματίσει ο 50χρονος τεχνικός) ήταν αποχή, λόγω των οφειλών της διοίκησης. Λίγο μετά το Πάσχα ήρθε και η οριστική αφαίρεση τριών βαθμών στον Παναθηναϊκό για το χρέος στον Γενς Βέμερ. Χρονικά περιθώρια για να πάρει πίσω τους βαθμούς το «τριφύλλι» υπάρχουν. Λεφτά δεν υπάρχουν. Εκτός κι αν η ΕΠΟ ξαφνικά τους κάνει τη χάρη και τονίσει ότι είναι απαραίτητο να πληρωθεί μόνο η ληξιπρόθεσμη δόση.

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός είναι επτά βαθμούς πίσω από τον πέμπτο αυτή τη στιγμή Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ηττήθηκε στη Βοιωτία. Ουσιαστικά είναι οκτώ, βέβαια, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τους Αρκάδες. Και υποδέχεται τον πολύ δυνατό φέτος Ατρόμητο. Τι κίνητρο μπορούν να βρουν οι παίκτες για να δώσουν το 100%; Πληρωμένοι δεν είναι. Βαθμολογικό στόχο θεωρητικά δεν έχουν. Πρακτικά, όμως, αν νικήσουν τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο και πάρουν πίσω και τους τρεις βαθμούς από τον Βέμερ, τότε μειώνουν τη διαφορά από την Τρίπολη στον έναν βαθμό (αλλά δύο τυπικά γιατί υπάρχει το μειονέκτημα στην ισοβαθμία).

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα δείξει πόσα ψυχικά αποθέματα έχουν απομείνει στον Ουζουνίδη και τους παίκτες του. Μην περιμένει κανείς αυτό να φανεί από το πόσο καλά θα παίξουν οι «πράσινοι». Με τόσα προβλήματα, με την έλλειψη ποιότητας που υπάρχει, τις συνεχόμενες διακοπές στο πρωτάθλημα, την αποχή, δεν υπάρχει κάποιος που να τρέφει αυταπάτες ότι θα δει μπαλάρα σήμερα. Απλώς, θα δει τη διάθεση των παιδιών. Υπάρχουν κι άλλες αντοχές ή περιμένουν να φύγει η σεζόν; Τέσσερα ματς απέμειναν άλλωστε. Είναι καλό, πάντως, που μέσα σε αυτή την κατάσταση ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ατρόμητο κι ακολουθούν εξίσου δύσκολα παιχνίδια με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Ξάνθη. Είναι αγώνες που μπορούν στο μέτρο του εφικτού να κρατήσουν συγκεντρωμένους και συσπειρωμένους τους παίκτες.

Το σωστό είναι να παλέψουν οι «πράσινοι». Για την ιστορία του Παναθηναϊκού, το δικό τους καλό, αφού οι τελευταίες εντυπώσεις ορισμένες φορές μετρούν για τον επόμενο εργοδότη τους και φυσικά και για τον κόσμο. Οι οργανωμένοι στην επίσκεψή τους στο κλειστό του ΟΑΚΑ είπαν ότι θα πρέπει να δώσουν δυναμικό παρών στο ματς με τον Ατρόμητο. Μία ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο. Εννοείται ότι βαθμολογικά μόνο με νίκη σήμερα θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για την πέμπτη θέση. Αν δεν τα καταφέρουν οι παίκτες του Ουζουνίδη, ακόμα κι αν επιστραφούν οι τρεις βαθμοί λόγω Βέμερ, ο στόχος ουσιαστικά χάνεται. Και μετά όλοι θα μετρούν αντίστροφα για το τέλος του φετινού μαρτυρίου.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία που μπορούμε να δούμε στο σημερινό ματς. Ο Λουτσιάνο θα είναι, εκτός απροόπτου, βασικός και παρά την έλλειψη του ρυθμού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πόσο έλειψε όλους αυτούς τους μήνες (αν και σε περίπτωση που ήταν υγιής μάλλον θα είχε αποχωρήσει από τον Γενάρη…). Ο Οικονόμου επίσης εξαιτίας της απουσίας του Ινσούα θα παίξει αριστερά και είναι ευκαιρία να δείξει πόσο μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή τη θέση. Και φυσικά κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους περιμένεις καλά παιχνίδια κι από παίκτες όπως οι Μουνιέ, Λουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ