Ο Μανόλο Τσίπρας και η θεσμοθέτηση αλκοτέστ για προπονητές

Ο Μανόλο Τσίπρας και η θεσμοθέτηση αλκοτέστ για προπονητές

Ο Χιμένεθ είδε την ταινία «η ΑΕΚ νικάει μέσα στο γήπεδο, κανείς δε μας χάρισε τίποτα», ουδείς αναρωτήθηκε όμως αν είχε πυρετό, δεδομένου πως ήταν Σαββατόβραδο...

Κάπου στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, έγραψα ένα κείμενο για να καταδείξω μεταξύ άλλων την ανθρώπινη υποκρισία που χρεώνει στο Θεό, θανάτους παιδιών από πείνα, ασθένειες που θερίζουν κλπ. Εξήγησα λοιπόν πως όλα αυτά τα δεινά είναι δικό μας δημιούργημα, τα ανθρώπινα πάθη και η απληστία προκαλούν πείνα, δυστυχία, ασθένειες, μέσω της καταστροφής του πλανήτη, των πολέμων, των μεταλλαγμένων τροφίμων κλπ.

Ο Θεός μας παρέδωσε έναν πεντακάθαρο και λειτουργικό πλανήτη, όπου η έννοια της ανακύκλωσης η οποία θεωρείται «κατάκτηση» του ανθρώπινου γένους και της «επιστήμης», αποτελούσε βασικό συστατικό εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια ώστε να παραμείνει πάντα κατοικήσιμος.

Ταυτόχρονα μας έδωσε το αυτεξούσιο, που σημαίνει πως κάθε άνθρωπος μπορεί να κουμαντάρει τα θέλω, τις επιθυμίες και το τρόπο που επιλέγει να ζει, στο χέρι του είναι να κάνει είτε το καλό, είτε το καλό.

Με το αυτεξούσιο λοιπόν να αποτελεί Θείο δώρο, κανένας άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει από κάποιον συνάνθρωπό του. Όπως έχω το δικαίωμα να ορίζω τον τρόπο που ζω, τις σκέψεις και τα πιστεύω μου, έτσι μπορεί κι ο καθένας. Αυτό δε σημαίνει πως τα όρια του αυτεξούσιου είναι υπεράνω κριτικής, ακόμα και από τους συνανθρώπους του – το «μην κρίνετε ίνα μην κριθείτε» δεν έχει να κάνει με την ερμηνεία που ορισμένοι αποδίδουν, αν η κριτική ήταν κάτι αποκλειστικά κακό, δε θα είχαμε τέτοια δυνατότητα-.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο Χιμένεθ, υποστήριξε πως «η ΑΕΚ νικάει μέσα στο γήπεδο, κανείς δε μας χάρισε τίποτα»!!!

Έπειτα από τόσες ρηξικέλευθες παρεμβάσεις του Βασιλειάδη στο χώρο του ποδοσφαίρου -διακοπή πρωταθλήματος επ΄ αόριστον…τριών εβδομάδων, διεξαγωγή τελικών με μαθητές, προσκόπους, ιεροψάλτες κλπ- θαρρώ πως ήρθε η στιγμή για το πιο ουσιαστικό βήμα, με στόχο την απογείωση του αθλήματος:

Την υποχρεωτική υποβολή των προπονητών -και όχι μόνο- σε αλκοτέστ, όποτε υπάρχουν ενδείξεις πως οι δηλώσεις τους αποτελούν προϊόν ουζοκατάνυξης.

Όπως δηλαδή πέφτεις σε μεταμεσονύκτιο μπλόκο της τροχαίας και ακούς από το όργανο «άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια και φυσήξτε εδώ παρακαλώ», κάτι παρόμοιο να γίνεται και με τους προπονητές μετά από περίεργες δηλώσεις. Να τους την πέφτει το ειδικό τμήμα πρόληψης εγκλημάτων κατά της αλήθειας και να τους λέει «άδεια -εργασίας αν είναι αλλοδαποί-, δίπλωμα προπονητικής και φυσήξτε εδώ παρακαλώ». Όσο για την ασφάλεια, θα αναλαμβάνει στη συνέχεια να τους οδηγεί στο τμήμα, για προσβολή της νοημοσύνης του φίλαθλου κοινού.

Να τα δήλωνε αυτά ο Μανόλο το 2027 σε κάποιο ΜΜΕ της χώρας του, ή σε εκδήλωση της Ορίτζιναλ όπου μεταξύ τους μπορούν να λένε κάνα παραμυθάκι για να χαζοχαίρονται χωρίς να παρεξηγεί ο ένας τον άλλον, να το πάρει το ποτάμι.

Ο άνθρωπος τα είπε στην κάμερα της NOVA και το γεγονός πως δε σηκώθηκε από μόνο του το μαρκούτσι του ρεπόρτερ να τον κοπανήσει στο κεφάλι, συνιστά θαύμα που απλώς συνέβη με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Ελάχιστες ημέρες πριν απολαμβάναμε εικόνες των χαζοχαρούμενων τρομοκρατημένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα αποδυτήρια της Τούμπας και την εμμονή τους πως ο Κομίνης ουδέποτε σφύριξε, ώστε να επιστρέψουν οι ομάδες στο αγωνιστικό χώρο.

Πριν ακόμα ο Σεφερλής γράψει τον πρόλογο της καινούργιας θεατρικής παράστασης, ο Μανόλο ισχυρίστηκε πως δεν τους έχει χαριστεί τίποτα και πως η ομάδα του νικάει μέσα στο γήπεδο.

Το ότι «όταν δε μπορούμε να νικήσουμε, επιστρέφουμε στα αποδυτήρια περιμένοντας οδηγίες από τον πρόεδρο κι ενημέρωση από τον διαιτητή αν μέτρησε το γκολ ώστε να αποφασίσουμε αν είμαστε τρομοκρατημένοι»,, δεν ήθελε να το ομολογήσει στο ίδιο κανάλι, περιμένει να του ζητήσουν συνέντευξη από το Alter ή το Mega, για να υπάρχει ισονομία στην κατανομή κοτσάνας.

Ψάχνοντας πρόσφατα στο αρχείο μου, βρήκα τους αποχαιρετισμούς που απηύθυναν στο Μανόλο οι εφημερίδες μετά την πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ, με πιο χαρακτηριστική το «Καληνύχτα Παπατζή» του Goal. Άριστος παπατζής είναι η αλήθεια, στην πλατεία Ομόνοιας τη δεκαετία του 70 θα τον είχαν ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του συνδικάτου.

Παραδοσιακοί παπατζήδες δεν υπάρχουν πλέον, δεδομένου όμως πως μέχρι να επιστρέψει στην ΑΕΚ ο Παπατζής της προπονητικής βαρούσε κάρτα στον ΟΑΕΔ της Ισπανίας για μια διετία, έχει όλα τα φόντα να κάνει καριέρα πολιτικού στην Ελλάδα.

Αν σκεφτείς πως ακόμα και οι ικανότεροι παπατζήδες πολιτικοί τα χάνουν όταν φτάσει η στιγμή που πρέπει να δικαιολογήσουν τα ψέματά τους, το «η ΑΕΚ νικάει μέσα στο γήπεδο, κανείς δε μας χάρισε τίποτα» δείχνει το δρόμο, που ακόμα και για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα αποτελούσε λεκτική υπέρβαση.

Όταν ο Τσίπρας ρωτήθηκε για το σκίσιμο των μνημονίων, υποστήριξε πως ουδέποτε έδωσε τέτοια υπόσχεση, κάνοντας ακόμα και την Περιστέρα να ξεκαρδιστεί.

Αν όμως ο Τσίπρας δεν ήταν Αλέξης αλλά Μανόλο, θα απαντούσε «σοβαρολογείτε; Ακόμα δεν πήρατε χαμπάρι πως σκίσαμε τα μνημόνια, τενοντίτιδα πάθαμε από το σκίσιμο, υπερκόπωση έπαθαν οι αγορές από τον χορό….»

YΓ. Τα προσκείμενα στα ΠΟΚεμον ΜΜΕ, επιμένουν εργολαβικά να λοιδορούν το Γιώργο Σαββίδη και το Λουτσέσκου πως όντας προπονητής, άρα μετρώντας τις επιδόσεις τις ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία πως ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει στο χόρτο 61 βαθμούς κι έχει έναν αγώνα λιγότερο. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει που λέει ψέματα;

Για το Χιμένεθ που είδε την ταινία «η ΑΕΚ νικάει μέσα στο γήπεδο, κανείς δε μας χάρισε τίποτα», ουδείς αναρωτήθηκε αν είχε πυρετό, δεδομένου πως ήταν Σαββατόβραδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ