Η προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς

Η προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάλαβε αμέσως από ποια θέση πρέπει να ξεκινήσει το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού. Ο 48χρονος κόουτς έχει αφήσει καλές εντυπώσεις με τις πρώτες αναλύσεις του για το νέο προφίλ των ερυθρόλευκων.

Η φετινή σεζόν βαδίζει στο τέλος της και για τον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν σωστά σε ότι έχει να κάνει με το θέμα προπονητή, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πέδρο Μαρτίνς. Έκαναν αυτό που έπρεπε για να δώσουν στον νέο προπονητή τον απαραίτητο χρόνο για να κάνει τις καλύτερες επιλογές.

Στο μεγάλο λιμάνι κινούνται πλέον σε ρυθμούς ριζικής ανασυγκρότησης προκειμένου να παρουσιάσουν μια νέα ομάδα. Ένα νέο, φρέσκο σύνολο που θα έχει φυσικά στόχο την επιστροφή στην κορυφή. Και είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο έχοντας τον τίτλο του γκράντε φαβορί.

Αυτός είναι ο ρόλος άλλωστε των ερυθρόλευκων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρωταγωνιστικός. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει σημαντικό ρόλο στο «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού και ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη κάνει τις πρώτες κινήσεις. Έχει συγκροτήσει μια βάση δεδομένων για τους παίκτες στο ερυθρόλευκο ρόστερ, αλλά παράλληλα τσεκάρει και δανεικούς παίκτες των πειραιωτών.

Μια πρώτη άποψη που έχει σχηματίσει ο Πορτογάλος τεχνικός, φανερώνει πολλά για τον τρόπο σκέψης του αλλά και για την προτεραιότητα που θα παρουσιάσει στην διοίκηση ο Πορτογάλος, σε ότι αφορά την μεταγραφική δραστηριοποίηση των πειραιωτών.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον 48χρονο τεχνικό σε μια βασική αδυναμία που παρουσίασαν οι ερυθρόλευκοι την φετινή σεζόν. Και ο Μαρτίνς θεωρεί πως η πρώτη του κίνηση πρέπει να είναι η ενίσχυση του κέντρου άμυνας των πειραιωτών. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο Πορτογάλος προπονητής έχει δει πολλά παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Κι αυτό που του έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν για ποιο λόγο δεν είχαν οι ερυθρόλευκοι ένα σταθερό δίδυμο στο κέντρο άμυνας. Ίσως λοιπόν να μην είναι τυχαία και τα όσα γράφονται (και) στην Πορτογαλία για τον Ιβάν Μαρκάνο, καθώς φαίνεται πως προτεραιότητα για τον Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως είναι η θωράκιση του κέντρου άμυνας των πειραιωτών.

Ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει ότι ζητήσει προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πανίσχυρη ομάδα. Και δεν έκρυψε μάλιστα την ικανοποίηση του για τις συνθήκες δουλειάς που έχει συναντήσει στους ερυθρόλευκους. Ξέρει πολύ καλά ότι έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία και καλείται να δημιουργήσει από την αρχή ένα σύνολο βασισμένο στις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές.

Για τον 48χρονο προπονητή των ερυθρόλευκων η λέξη «ισορροπία» πρέπει να χαρακτηρίζει μια ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο εστίασε στα πολλά γκολ που δέχθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι. Γι’ αυτό τον λόγο επίσης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει ν’ αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο Πορτογάλος κόουτς θέλει να βρει ένα σταθερό δίδυμο για το κέντρο άμυνας των ερυθρόλευκων. Αυτό θέλει κι εκεί θα ρίξει αρχικά το βάρος του. Κρίνοντας από τους βαθμούς που έχασε φέτος ο Ολυμπιακός κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει άδικο ο Μαρτίνς. Κι αν παρατηρήσει κάποιος τις πληροφορίες από την Πορτογαλία ένα είναι το σίγουρο. Παίκτες όπως ο Μαρκάνο ή με τα χαρακτηριστικά ενός «Μαρκάνο» (δηλαδή αριστερός στόπερ που θα μπορεί να παίξει και ακραίο μπακ) μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικές επιλογές για το κέντρο άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ