Είναι Ολυμπιακάρα και δεν λυγίζει

Είναι Ολυμπιακάρα και δεν λυγίζει

Ο Ολυμπιακός θα είναι λαβωμένος κόντρα στην Ζαλγκίρις αλλά αυτή η ομαδάρα έχει αποδείξει πως δεν λυγίζει όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι μπασκετική λόγω των play off της Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός καλείται ν’ αποδείξει στο παρκέ ότι είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στο final 4 του Βελιγραδίου. Η Ζαλγκίρις είναι καλή ομάδα αλλά ο καλός και προσεκτικός Ολυμπιακός θα πάρει το εισιτήριο για την σερβική πρωτεύουσα ακόμα και αν δεν παραταχθεί πλήρης απέναντι στους Λιθουανούς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι τελευταίες πληροφορίες δεν είναι θετικές για τους πειραιώτες σε ότι αφορά τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του στα δύο πρώτα παιχνίδια είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο πρόβλημα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, αν αναλογιστεί κάποιος τι προσφέρει ο διεθνής φόργουορντ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αυτή η ομάδα όμως έχει μάθει να προχωρά μπροστά και να αντιμετωπίζει όποιο πρόβλημα και αν παρουσιαστεί. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα που έμαθε να δίνει μάχες απέναντι σε οποιαδήποτε αντίπαλο και υπό συνθήκες που μόνο ιδανικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Είναι μια ομαδάρα που δεν λυγίζει κι έχει μάθει να μένει όρθια ακόμα και στην ήττα. Αυτός ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος να ταξιδέψει στο Βελιγράδι, είναι πανέτοιμος να πάρει το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και όλοι αναγνωρίζουν ότι αξίζει να είναι μια από τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Αυτό που πρέπει να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι είναι η διατήρηση του πλεονεκτήματος έδρας. Γι’ αυτό πάλεψαν σ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς κι αυτό καλούνται να υπερασπιστούν κόντρα στην ομάδα του Κάουνας. Ο Βασίλης Σπανούλης και η «παρέα» του έχουν την δίψα, έχουν την κάψα για να πάνε στο Βελιγράδι και το δείχνουν. Απλά το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Ο Γιασικεβίτσιους είναι προπονητής που έχει κάνει καλή δουλειά στην Ζαλγκίρις. Όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν πως εξελίσσεται σε σπουδαίο προπονητή. Αυτό σημαίνει πως θα προσπαθήσει με όποιο τρόπο μπορεί να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, εστιάζοντας βέβαια στο μαρκάρισμα του Σπανούλη.

Είναι δεδομένο (το κάνουν άλλωστε όλοι οι προπονητές των αντιπάλων του Ολυμπιακού) πως ο Λιθουανός κόουτς θα ρίξει το βάρος του στην αντιμετώπιση του αρχηγού των ερυθρόλευκων. Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει βοήθειες στο σκοράρισμα από τους ψηλούς, ειδικά τώρα που είναι πιθανό ν’ απουσιάσουν δύο παίκτες (Παπανικολάου, Στρέλνιεκς) που μπορούν να σκοράρουν από την περιφέρεια.

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο final 4 της Ευρωλίγκα. Είναι λαβωμένος αλλά παράλληλα είναι και ομαδάρα. Με ηγέτη τον κορυφαίο παίκτη διοργάνωσης είναι σε θέση να πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη γιορτή και αν πάει στο Βελιγράδι θα παίξει εντός έδρας.

Ας παίξει εντός έδρας και ο Ολυμπιακός σε ένα final 4. Γιατί όντως θα είναι πολύ ωραία και πολύ ερυθρόλευκη η ατμόσφαιρα στο Βελιγράδι αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν στο final 4. Μπορούν να το πετύχουν γιατί είναι πολύ καλύτερη ομάδα από την Ζαλγκίρις. Απλά πρέπει να το αποδείξει στο παρκέ και είναι βέβαιο πως οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν ότι έχουν για να πετύχουν τον στόχο τους κόντρα στους Λιθουανούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ