Πόντους προσθέτει όποιος έχει μικρή… ιδέα

Πόντους προσθέτει όποιος έχει μικρή… ιδέα

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, την ατελείωτη κλάψα του ΠΑΟΚ, τον ανεκδιήγητο Φωκά, την ΕΡΤ και το θέμα του Χριστοδουλόπουλου.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από τα Χανιά και έφτασε αισίως τις 18 νίκες στη Super League. Μιλάμε για την ομάδα με τις περισσότερες νίκες και τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα (μόλις 2). Αν τώρα κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη… μέτρια εμφάνιση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξύδι ή μπαλσάμικο. Αν πάλι δεν τους βγήκε και η πεντάδα στο στοίχημα, ακόμα καλύτερα!

Η ουσία είναι μία. Η «Ένωση» θέλει άλλον έναν βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Με αντίπαλο τον Λεβαδειακό που πέρσι κέρδισε και καταδίκασε σε υποβιβασμό (αλλά η «Μποταφόγκο» έμεινε από το παράθυρο). Θα είναι το δεύτερο πιο όμορφο «χτύπημα» όχι στην ομάδα της Βοιωτίας, αλλά σε παράγοντά της, που είχε πολύ μεγάλο στόμα τη χρονιά του υποβιβασμού και όπως είχε δηλώσει θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κάνει… θαύματα. Το ζητούμενο βεβαίως για όλους τους «κιτρινόμαυρους» είναι να κάνουν το απόλυτο μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Πριν από την Κυριακή ωστόσο, τη μέρα της φιέστας δηλαδή, όμως υπάρχει ένα πιο σημαντικό παιχνίδι. Η ρεβάνς με την ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» οφείλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό με οποιοδήποτε τρόπο. Ακόμα και με νίκη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ – καραμπόλα. Όλοι θέλουν ένα εντυπωσιακό 5-0, αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία.

Αφού ξεπετάξαμε ένα αδιάφορο ματς, πάμε να μιλήσουμε για την ατελείωτη κλάψα του ΠΑΟΚ, όπου βρει μικρόφωνο. Μέχρι πριν από λίγες μέρες η Δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο ήταν στιγματισμένοι για τη Θεσσαλονίκη, επειδή μετέδωσαν μία πληροφορία. Χθες ωστόσο που τους επετράπη να κάνουν έναν επικό μονόλογο για τουλάχιστον 20′ είναι όλα μαγικά και υπέροχα.

Όσο για την ΕΡΤ που επέτρεψε να μην υπάρχει αντίλογος και είπε στην ΑΕΚ, παρακολουθήστε την εκπομπή και αν θέλετε κάνετε παρέμβαση (διότι εκείνη τη στιγμή ήταν προγραμματισμένο το ματς με τον Πλατανιά και το ταξίδι της επιστροφής), ότι και να πούμε είναι λίγο. Πολύ λίγο για κάποιους που οφείλουν να μην αφήνουν «σκιές».

Όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν πάρει σβάρνα όλα τα ΜΜΕ και το κλάμα πάει σύννεφο. Μόνο στην Αννίτα Πάνια δεν έχουν βγει. Αλλά ας μην προτρέχω. Υπάρχει χρόνος!

Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα. Εδώ και εβδομάδες, ακούμε από τον ΠΑΟΚ να μας λένε πόσους πόντους έχουν. Προσθέτουν τρεις, πέντε, έξι… Όσους θέλουν για να μεγαλώσουν τη… συγκομιδή τους. Αφαιρούν ματς από αυτά που έχουν δώσει για να δείξουν ότι μπορούν να την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη τη συγκομιδή.

Έτσι είναι. Όταν έχεις ανασφάλεια, φουσκώνεις τα πράγματα. Σαν τον Βουτσά στην ταινία όπου κάνει τον… Ράμογλου και για να ρίξει τη γκόμενα (Ζωή Λάσκαρη) λέει συνεχώς την ατάκα: «Έχω και κότερο πάμε μία βόλτα;». Τελικά στο τέλος πήγε για… ψάρεμα!

Έτσι και στον ΠΑΟΚ. Λένε συνέχεια πόσους πόντους έχουν, αλλά γνωρίζουν ότι για όσους έχασαν η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους. Σήμερα δε, το τροπάριο άλλαξε! Τιμωρήθηκε λέει αυστηρά ο Σαββίδης για την εισβολή; Σοβαρά; Και που είδατε γραμμένο ότι η ποινή είναι μόνο στον ιδιοκτήτη; Εδώ το πρωτάθλημα διακόπηκε εξαιτίας του «ντου» με το όπλο και αυτοί το χαβά τους… Ας ζήσουν λοιπόν στη φούσκα τους και ας συνεχίσουν να βλέπουν φαντάσματα…

Η ΑΕΚ αποκλείεται να τους βοηθήσει να νομιμοποιήσουν τον απόλυτο τραμπουκισμό και το νταβατζιλίκι. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΥΓ: Το θέμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι απλό και σύνθετο ταυτόχρονα. Θέλει η ΑΕΚ να αποφύγει τα σίριαλ; Του δίνει ένα έξτρα ποσό για τη νέα χρονιά και τριετές συμβόλαιο και τελείωνει η υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες.

Θα το κάνει αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης; Τη δεδομένη στιγμή και με όσα έχουν προηγηθεί η απάντηση είναι: «ΌΧΙ»! Γιατί; Διότι δε γουστάρει να νιώθει ότι πάνε να του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό.

Ο Λάζαρος ήταν στα… αζήτητα όταν βρήκε στέγη στην ΑΕΚ. Υπέγραψε με χρήματα στα οποία συμφώνησε και έβαλε και την υπογραφή του. Δεν τον πίεσε κανένας. Δεν υπογράφονται μονομερή συμβόλαια.

Θα μου πει κάποιος δε δικαιούται μία ανταμοιβή για τα όσα πρόσφερε φέτος; Θα απαντήσω «ΝΑΙ». Να ρωτήσω όμως εγώ κάτι άλλο; Για ποιο λόγο αποκτήθηκε ο Λάζαρος; Για να σκοράρει και να παίρνει παιχνίδια επειδή είναι ηγέτης. Δεν συμφώνησε να πάρει φέτος ένα συγκεκριμένο ποσό; Γιατί θα πρέπει να αλλάξει αυτό το deal; Επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του; Στις δικές σας δουλειές όταν κάνετε σωστά τη δουλειά σας, σας φωνάζουν και σας λένε, ελάτε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της συνεργασίας μας; Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν την εξασφάλιση, ένα καλύτερο συμβόλαιο, αναγνώριση ηθική και οικονομική. Το θέμα είναι πως την επιζητάς.

Ποιος έβαλε την υπογραφή του στο +1 πριν από δύο καλοκαίρια (ασχέτως αν το +1 μπορεί να «σπάσει»). Εγώ; Το θέμα για τον Μελισσανίδη είναι να κρατάς το λόγο σου. Όταν θα δει ότι είσαι εντάξει, δε θα το ξεχάσει. Το έκανε με τον Μάνταλο, όταν τραυματίστηκε. Το έκανε και με τον Τσιγκρίνσκι. Αν δει όμως ότι πας να παίξεις παιχνίδια στην πλάτη της ΑΕΚ, τότε θα δεις την πλευρά που βλέπει εδώ και μήνες ο Ανέστης…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει «ενδιαφέρον» του Ολυμπιακού πίσω από αυτή την ιστορία. Τα πράγματα θα μπλέξουν άσχημα…

ΥΓ 2: Δεν είναι κακό να έχεις άποψη. Αναφαίρετο δικαίωμα είναι. Ωστόσο όταν δεν γνωρίζεις την ιστορία του συλλόγου σου και λες ότι η ΑΕΚ ιδρύθηκε από τον… ΠΑΟΚ, τότε καλύτερα να μη μιλάς κύριε Νότη Τσίντογλου, παλαίμαχε ποδοσφαιριστή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με όλο το σεβασμό στην ηλικία σου.

Όπως επίσης κύριε Τουρσουνίδη, όταν λες ότι θέλεις να χωρίσεις την Ελλάδα στα δύο, να μας πεις, τι άλλο θέλεις για να σου ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα. Μη μείνεις παραπονεμένος. Πες μας ποιες άλλες περιοχές θέλεις να… κρατήσεις, μην τυχόν και νιώσεις ότι σε αδικούν ξανά. Αλήθεια, όταν είχες κληθεί 22 φορές στην Εθνική Ελλάδος, είχες τέτοιες απόψεις;

ΥΓ 3: Περνάμε στον ανεκδιήγητο διορισμένο Βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, κ. Φωκά. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ψηφοθηρίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών, είναι αυτός που έλεγε ότι «ο Σαββίδης, δεν είχε όπλο», κάτι που είδε όλη η Ελλάδα.

Είναι αυτός που πληρώνεται από τη Ελληνική Βουλή και φώναζε το σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπουρδ… η Βουλή».

Αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΣΚΑΪ δεν το… εννοούσε έτσι. Δε θα σχολιάσω τις υπόλοιπες ασυναρτησίες που είπε, ούτε τις αστείες δικαιολογίες που επικαλέστηκε.

ΥΓ 4: Έχει τόσο γέλιο η πολιτική και η πρακτική του ΠΑΟΚ που κυριολεκτικά θα κάνουμε καινούριο συκώτι. Όταν κάνουν επίθεση στη δικαστικό Μαρία Σκολαρίκη, είναι Δευτέρα μεσημέρι. Όταν καταθέτει η ΑΕΚ επίσημο αίτημα εξαίρεσης, κάνει bullying στους δικαστές. Όταν βάζει offside γκολ ο Πρίγιοβιτς είναι Σάββατο απόγευμα. Όταν εξέχει το παπούτσι του Λιβάια είναι προκλητική η ΑΕΚ.

ΥΓ 5: Πλατανιάς – ΠΑΟΚ 0-1 με ακυρωμένο «καθαρό» γκολ των γηπεδούχων. Πλατανιάς – ΑΕΚ 0-1 με κανένα ακυρωμένο γκολ των γηπεδούχων. Και όμως η ΑΕΚ στήνεται στο απόσπασμα γιατί δεν κέρδισε 7-0. Λες και έτσι θα έπαιρνε… 4 βαθμούς. Όσα όμως δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ