Με κλειστά τα μάτια…

Με κλειστά τα μάτια…

Περιπτώσεις σαν αυτές των Μαρκάνο και Λάζαρου είναι ιδανικές για τον νέο Ολυμπιακό. Όταν μάλιστα προσφέρονται ως… δώρα δεν πρέπει να τα αφήνεις να πάνε χαμένα.

Το φινάλε της σεζόν… ξεκίνημα της επόμενης. Το πρώτο από τα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος δίνει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κέρκυρα με τον Πέδρο Μαρτίνς να παίρνει μια πρώτη καλή «γεύση» από τους παίκτες που βρίσκονται τώρα (και υπολογίζονται ακόμη) στο ρόστερ του συλλόγου εμπλουτίζοντας έτσι τις σημειώσεις του για το δύσκολο έργο που έχει εν όψει της νέας σεζόν.

Το πρώτο ξεκαθάρισμα στο ρόστερ της ομάδας έγινε λίγο πριν έρθει ο Μαρτίνς, τα πρώτα μηνύματα για αυτούς που θα ακολουθήσουν τους Σεμπά και Οτζίτζα φάνηκαν γρήγορα και πλέον στα ματς που απομένουν ο Μαρτίνς μέσω της «αποκρυπτογράφησης» του Ολυμπιακού θα επιδιώξει να καταλήξει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο πλάνο που επιθυμεί ώστε με αυτόν στον πάγκο ο σύλλογος του Πειραιά να επιστρέψει στην κορυφή.

H επιλογή άλλωστε των ποδοσφαιριστών που θα έρθουν το καλοκαίρι για να βοηθήσουν στην δημιουργία από την αρχή μιας πανίσχυρης ομάδας είναι η πολύ σημαντική.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ποδοσφαιριστές που εκτός από την ποιότητα τους διαθέτουν και προσωπικότητα. Χρειάζεται να μπορέσει να έχει ότι καλύτερο από την εγχώρια αγορά με στόχο να τονώσει το ελληνικό στοιχείο που είναι σε μεγάλο βαθμό απαραίτητο για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Όχι στην λογική Έλληνας να είναι και ότι να ναι, αλλά στη λογική του Έλληνα που κάνει την διαφορά που είναι καλύτερος στη θέση του από κάποιον ξένο.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν πως μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Ο 31χρονος MVP του φετινού πρωταθλήματος οδηγεί την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά βλέπει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να του γυρνάει την πλάτη. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. 320 χιλιάδες ευρώ προσφέρει η ΑΕΚ στον Χριστοδουλόπουλο. Η ΑΕΚ που θα έχει την ευκαιρία ως πρωταθλήτρια να παίξει στο Champions League με ότι αυτό συνεπάγεται στο οικονομικό κομμάτι. Η ΑΕΚ που από την φετινή εξαιρετική της πορεία στο Europa League έχει ήδη «τσεπώσει» 9 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί στην ΑΕΚ δεν επιδιώκουν να επιβραβεύσουν τον καλύτερο τους παίκτη και να τον «δέσουν» για πάντα στη Ν. Φιλαδέλφεια; Δεν είμαι ο αρμόδιος να δώσω απάντηση. Αυτό που ξέρω είναι πως παίκτες σαν τον Λάζαρο, ελεύθερους στην αγορά, τους παίρνεις με κλειστά μάτια!

Σεμπά, Πάρντο, Καρσελά είχε κυρίως για τα άκρα του ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, τυπικά και τον Μάριν που στον κακό Ολυμπιακό ξεχώριζε. Πληρώνοντας τους μάλιστα «χρυσά» με συμβόλαια που τα βλέπει ο Λάζαρος και… ζαλίζεται!

Όπως και να έχει λοιπόν θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί η υπόθεση του Λάζαρου που δείχνει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ πάντα, να μην τα βρίσκει με την ΑΕΚ. Αυτά βεβαίως μπορεί να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη και εννοείται πως αν δεν προκύψει στην πορεία, «ερυθρόλευκος» Λάζαρος, δεν πρόκειται να αλλάξει η γνώμη μου για τον διεθνή άσο.

Περιπτώσεις όμως σαν τον Λάζαρο είναι αυτές που πρέπει να κυνηγά ο Ολυμπιακός. Όπως και όσον αφορά τις επιλογές από την ξένη αγορά στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και ο Ιβάν Μαρκάνο. Ο Ισπανός αμυντικός με δύο θητείες στο μεγάλο λιμάνι και γιατί όχι και τρίτη μια και το όνομα του συζητιέται πλέον έντονα για τον Ολυμπιακό από την στιγμή μάλιστα που φαίνεται πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Πόρτο.

Για τις ικανότητες του Μαρκάνο προφανώς και δεν χρειάζεται να γίνει λόγος. Η εμπειρία του συνάμα είναι ένα από τα μεγάλα του «όπλα», απαραίτητη για την νευραλγική θέση του κεντρικού αμυντικού.

Για να «χτιστεί» βεβαίως ο νέος Ολυμπιακός χρειάζονται προσεγμένες κινήσεις και εφαρμογή ενός σωστού πλάνου που έχει ήδη στηθεί σε γερές βάσεις με το νέο προπονητή να έχει πιάσει δουλειά.

Και είναι επίσης ξεκάθαρο πως επισήμως από τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να μπουν στην διαδικασία της ονοματολογίας που έτσι και αλλιώς παραδοσιακά στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο είναι τεράστια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ