Το σπασμένο γραφικόμετρο και το ιδανικό καμπανάκι

Το σπασμένο γραφικόμετρο και το ιδανικό καμπανάκι

Ο Σταμάτης Βούλγαρης καταλαβαίνει αλλά δεν δικαιολογεί τα 45 άθλια λεπτά στην Κέρκυρα και σχολιάζει την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ενόψει τελικού.

Έχουν περάσει 50 μέρες από το ματς της Τούμπας και ο ΠΑΟΚ έχει 167 βαθμούς, 75 ματς λιγότερα, 5.942 προπονήσεις περισσότερες, μία μπουγάτσα και μία μαλαματίνα περισσότερες… Επίσης το κράτος των Αθηνών είναι αυτό που δεν σφύριξε το φάουλ που κάνει ο Πέλκας πριν το γκολ του Πρίγιοβιτς, αλλά τι σημασία έχει… Έξω είναι Δευτέρα και ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής.

Άλλωστε όπως είπε και ο υιός Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ, πέρασε από την πιο σκληρή έδρα του πρωταθλήματος. Εκεί που η ΑΕΚ με σαφώς πιο ανταγωνιστικό Παναθηναϊκό δεν έχασε… Για την έδρα που στην εξέλιξη του πρωταθλήματος πήραν «Χ» ο Λεβαδειακός, ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης και έκανε «διπλό» ο Πανιώνιος… Αν η έδρα που έχει 10 χαμένους βαθμούς είναι η πιο… καυτή του πρωταθλήματος και χθες κόπηκαν ελάχιστα εισιτήρια, τότε κάποιος θα πρέπει να του κάνει ταχεία μαθήματα ποδοσφαίρου του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ.

Στο μεταξύ το γραφικόμετρο έχει σπάσει πλέον στη Θεσσαλονίκη. Τη δεδομένη στιγμή με το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός να έχει τελεσιδικήσει και αφού ελέω… Σκουτέρη γλίτωσαν ξημερώματα το -3, συνεχίζουν να λένε ότι έχουν ένα ματς λιγότερο. Τι και αν την απόφαση αυτή την έβγαλαν και Αρεοπαγίτες; Λες και τους έφταιξε κανείς που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι επειδή βρέθηκε κάποιος να κάνει ακριβώς ότι έκανε ο Ίβιτς στη Λεωφόρο πέρσι.

Συνεχίζουν να θεωρούν ότι έχουν κερδίσει το ματς με την ΑΕΚ, όταν όλος ο πλανήτης έχει δει ότι μετά την ακύρωση του τέρματος από τον Κομίνη, την τελευταία του πράξη δηλαδή στο γήπεδο, μπούκαραν έξω φρενών Μίχελ και Σαββίδης, ο τελευταίος μάλιστα με όπλο στη ζώνη, για να αλλάξουν την απόφασή του. Η ιστορία δεν αλλάζει ό,τι και αν λέτε, ό,τι και αν γράφετε. Μόνο τους εαυτούς σας κοροϊδεύετε. Εκτός και αν σε αυτή την υπέροχη πόλη, μεγαλώσατε και μάθατε το ποδόσφαιρο με μπούκες και όπλα στη ζώνη… Αν στη Ρουμανία και το Ροστόφ το ποδόσφαιρο παίζεται με κανόνες «θα γίνει αυτό που θέλω εγώ»!

Συγγνώμη αλλά δε θα πάρουμε. Και ας σκούζετε από το πρωί, μέχρι το βράδυ…

Πάμε τώρα στα σοβαρά… Η ΑΕΚ στην Κέρκυρα δεν έκανε τίποτα. Πήγε για να βγάλει απλά την υποχρέωση της 29ης αγωνιστικής. Το μυαλό όλων των «κιτρινόμαυρων» είναι στον τελικό. Σωστό ή λάθος; Λάθος για μένα. Λάθος όπως φαίνεται και για τον προπονητή της. Οι παίκτες της Ένωσης όφειλαν να μη δώσουν δικαιώματα να τους σχολιάσουν. Το έκαναν και χτύπησαν καμπανάκια. Ας φροντίσουν τώρα να δώσουν τις απαντήσεις που εκεί που πρέπει…

Στο «καθαρά» αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης το πρώτο ημίχρονο ήταν επιεικώς άθλιο. Δικαιολογίες υπάρχουν δεκάδες. Η ΑΕΚ έπαιξε με αλλαγή στη θέση του γκολκίπερ, αλλαγή στις τρεις από τις τέσσερις θέσεις της άμυνας, αλλαγή στον άξονα και στα φτερά. Οι Μπάρκας, Μπακάκης και Μπακασέτας ήταν στον πάγκο, οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο στην Αθήνα. Προσθέστε και την αλλαγή της διάταξης.

Δικαιολογίες μπορούν να βρεθούν… Το θέμα είναι ότι όσοι έπαιξαν όφειλαν να κάνουν περισσότερα. Δεν δικαιολογείται στο πρώτο ημίχρονο να μην έχεις τελική στην εστία και η καλύτερη στιγμή να είναι ένα σουτ του Λιβάια έξω από την περιοχή.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ έκανε περισσότερα. Βοήθησαν και οι αλλαγές με την είσοδό τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η «Ένωση» έκανε αυτό που έπρεπε. Ασχέτως αν μπήκε η μπάλα στο πλεκτό. Έτσι έπρεπε να παίζει από το 1′ και όχι από το 80′ και μετά. Ο Μάνταλος έβγαλε και πάλι ποιότητα, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, ότι ενόψει τελικού είναι αδιανόητο να του φορτωθούν πράγματα στα οποία δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Από χιαστούς επέστρεψε ο αρχηγός και όχι από ίωση…

Αυτό που (με) ενόχλησε περισσότερο ήταν η αγωνιστική παρουσία του Μασούντ. Νωθρός, χωρίς όρεξη, παίζει για να βγάλει την υποχρέωση, σαν να κάνει αγγαρεία. Κανένας δεν αντιλέγει ότι έχει ποιότητα. Όμως δε γίνεται να έχεις τέτοια εικόνα στο γήπεδο. Να πηγαίνεις δεύτερος σε κάθε φάση και να μην έχεις περάσει μία κάθετη πάσα.

Ο Ιρανός δεν αντιλαμβάνεται που είναι και τι πρέπει να κάνει. Είδατε τον Μπακασέτα μόλις μπήκε. Και ας πήρε βεβιασμένες ενέργειες με μακρινά σουτ. Ακόμα και σε ένα πλάγιο ζητούσε πράγματα από τους συμπαίκτες του. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά…

Όπως και να έχει επειδή το μόνο που σκέφτονται όλοι είναι ο τελικός, καλό θα είναι να τον ξεχάσουν για λίγο. Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα δεν κρίνει τίποτα παραπάνω από την αξιοπιστία της ΑΕΚ. Η εικόνα της στο γήπεδο θα είναι αυτή που θα καθρεφτίσει πολλά… Όχι στην ουσία. Αυτή κρίθηκε την προηγούμενη Κυριακή. Στις εντυπώσεις μέχρι τον τελικό…

Θα ήθελα να σημειώσω και δύο τρία πράγματα για την Κέρκυρα. Υποτίθεται ότι χθες έπαιζε το τελευταίο χαρτί της παραμονής της. Με νίκη θα είχε μαθηματικές ελπίδες παραμονής. Ωστόσο ο Μαντζουράκης έστησε όχι πούλμαν, αλλά τρένο μπροστά από την εστία του. Το γκολ που θα του έδινε ελπίδες για να μείνει στην κατηγορία δεν το έψαξε ποτέ. Ή μάλλον το… έψαξε. Μετά το 1-0 της Λαμίας. Κανένας δεν κατάλαβε γιατί. Ίσως ήθελε απλά να υποβιβαστεί η ομάδα του με ψηλά το κεφάλι. Παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Δικαίωμά του και μπράβο του που τα κατάφερε…

ΥΓ: Τι κοινό μπορεί να έχουν οι τρεις τελευταίες ομάδες που αντιμετώπισε η ΑΕΚ; Ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός και η Κέρκυρα; Όποιος πει καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ θα του βάλω πιπέρι στο στόμα. Είναι ομάδες χωρίς στόχους, που έπαιξαν ταμπούρι για την ιστορία τους και για να πέσουν ηρωικά (οι δύο εξ αυτών).

ΥΓ 2: Κάποιοι λένε ότι η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Γιατί υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να παίξει όπως ο Πλατανιάς και η Κέρκυρα; Η ΑΕΚ στον τελικό θα βρει χώρους. Δε θα ξεκινήσει δε, με πειραματική ενδεκάδα που δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ, αλλά με όλα της τα «όπλα». 11 και σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ