Να… τρίψει το μυαλό του

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών στα πλέι οφ με τον Κολοσσό Ρόδου και συνέχισε στο δρόμο των καλών εμφανίσεων.

Να… τρίψει το μυαλό του | to10.gr

Οι πράσινοι όντως δείχνουν πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχουν φρεσκάδα, ταχύτητα, αυτοπεποίθηση σε ο, τι επιχειρούν και φαίνεται να βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι».

Θα πρέπει να σημειωθεί και να τονιστεί πως οι Ροδίτες είναι μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς έχει τα αγωνιστικά της προβλήματα εδώ και καιρό, ενώ μόλις το παιχνίδι άρχισε να χάνεται, το παράτησαν χωρίς καν να κάνουν φάουλ.

Αυτό σημαίνει πως οι πράσινοι δεν χρειάστηκε να «τρίψουν» το μυαλό τους σε δύσκολες καταστάσεις, ούτε να πιεστούν με κρίσιμα σουτ. Γι’ αυτό δεν μπορούν φυσικά να κάνουν τίποτε, απλά να διαχειριστούν στο μυαλό τους το γεγονός ότι σαφέστατα και δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια τόσο εύκολα.

Από την πλευρά του ο Τσάβι Πασκουάλ είχε στο μυαλό του να βάλει ξανά στην εξίσωση δυο παίκτες. Τον Ρίβερς και τον Παππά, οι οποίοι διένυαν μια περίοδο αγωνιστικής κάμψης. Τα σημάδια ήταν ενθαρρυντικά, αν και για τον Αμερικανό υπάρχουν πολλά στάδια ακόμα για να αποτελέσει τον παίκτη που ενέπνεε εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά θα κάνει έγκλημα εάν επαναπαυτεί σε αυτή την εικόνα πιστεύοντας πως η πορεία του προς τον τίτλο θα είναι με διαδρομές όπως αυτή κόντρα στον Κολοσσό.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι ανορθογραφίες με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει «τρέλες» λίγο πριν τελειώσει το παιχνίδι. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσο είναι το σκορ και ποιος είναι ο αντίπαλος και πόση είναι η διαφορά. 40 και 50 και 60 πόντους να είναι, ο κάθε παίκτης ΟΦΕΙΛΕΙ να σέβεται τον αντίπαλό του, τον προπονητή του και τους συμπαίκτες του.

Κάθε φάση είναι ευκαιρία για δοκιμή και «πειραματισμούς» ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. Εκτός αν στον Παναθηναϊκό υπάρχει σύστημα να σουτάρει ο Τζέιμς από τα δέκα μέτρα πετώντας τη μπάλα. Διότι δεν το έκανε ούτε μια, ούτε δυο φορές… Την ώρα μάλιστα που ο προπονητής του τον είχε βάλει πλέι μέικερ για να οργανώσει τους συμπαίκτες του.