Επιτέλους προτάσεις, επιτέλους ποδόσφαιρο

Επιτέλους προτάσεις, επιτέλους ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών έκανε την αρχή. Αν υπάρξουν και άλλοι με αντίστοιχες ανησυχίες, επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γυρίσει σελίδα

Προφανώς και είναι ωραίο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μοναδικό στο είδος του. Κάτι σαν «μαύρη κωμωδία» σε real time. Ούτε σενάριο, ούτε τίποτα. Τι καλύτερο άλλωστε για πλοκή, από την ίδια την αυθεντικότητα της καθημερινότητας.

Δεν πα να έγινε το σώσε σε όλα τα επίπεδα, τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε; Είναι προφανές ότι δεν πτοήθηκε κανείς. Από την Κυβέρνηση που προς τη δόξα τραβά αγνοώντας το πολιτικό κόστος, με ενδιαφέρουσες υποθέσεις σαν αυτή του ΟΑΚΑ, μέχρι τον «με λένε Βαγγέλη» πρόεδρο της ΕΠΟ που είδε «γιορτή του ποδοσφαίρου» στον τελικό κυπέλλου που δέρνονταν ένα 48ώρο. Τον τελικό για τον οποίο δεν τιμωρήθηκε κανείς για τα πραγματικά περιστατικά μιας και οι τρεις παρατηρητές που δεν ήταν Ισπανοί σαν τους διαιτητές, έχασαν τα στυλό τους και δεν πρόλαβαν να σημειώσουν μερικές ομηρικές μάχες οπαδών-αστυνομίας στις κερκίδες κλπ.

Θα συνεχιστεί όλο αυτό. Να είστε βέβαιοι πως θα γίνει. Και μάλιστα θα συνεχιστεί με ακόμη καλύτερη μέθοδο. Ποιο είναι το πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Ότι υπάρχουν νόμοι που δεν εφαρμόζονται; Ε, θα το αλλάξουμε και αυτό. Δεν θα έχουμε νόμους γενικώς, άρα δεν θα υπάρχει και παραβατική συμπεριφορά.

Σκεφτείτε για παράδειγμα την σημερινή πρόταση του Παναγιώτη Δημητρίου προς τον (άλλοτε διοικούντα της ΑΕΚ) Αλέξη Δέδε και την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Τι σκέφτηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών; Πως «τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο». Σωστός. Πως λοιπόν σκοπεύει να συνδράμει ο ίδιος σε αυτό; Με την εισήγηση του να μην αποτελεί λόγο μη έναρξης ή συνέχισης ενός αγώνα, ο τυχόν τραυματισμός προπονητή ομάδας ή άλλου φυσικού προσώπου, που έχει δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα, από μεμονωμένη ρίψη αντικειμένου!

Όχι δηλαδή κάποια πρόταση για να μην υπάρχει ρίψη αντικειμένων, πχ ένας αυστηρότερος πειθαρχικός κώδικας ή τέλος πάντων η πραγματική εφαρμογή του. Όχι. Δεν ασχολούμαστε με τους χουλιγκάνους. Η ιδέα του προέδρου Δημητρίου είναι αν το αντικείμενο είναι μεμονωμένο τα ματς είτε να γίνονται κανονικά, είτε να συνεχίζονται κανονικά. Δηλαδή μια μπύρα τον πέτυχε τον Ίβιτς στη Λεωφόρο; Δεν τρέχει τίποτα. Από κούτα και πάνω. Ένα ρολό ταμειακής μηχανής τον Γκαρθία; Ας κάτσει στον πάγκο ο βοηθός του. Απλά πράγματα. Λειτουργικά, από τον κύριο Δημητρίου που κατά την προεδρία του στην ΕΠΣ της Αθήνας, η Ένωση του κάνει τους καλύτερους χορούς τους οποίους μάλιστα τα τελευταία χρόνια τιμούν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Θωμάς Μητρόπουλος.

Δεν πείραξε τον Παναγιώτη Δημητρίου ότι η ΕΠΟ τα λεφτά που πρέπει να δίνει στις τοπικές ΕΠΣ, τα κάνει μηνιάτικα 12,500 ευρώ σε πολύτιμους συνεργάτες όπως ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης, ούτε πως από την ημέρα που ανέλαβε ο πρόεδρος Γραμμένος έχουν γίνει καμία 70αρία προσλήψεις. Μάλλον δεν τον πειράζει που ο… κύκλος Κοντονή έχει στείλει στην Ομοσπονδία τοποτηρητές με μηνιαίο μισθό άνω των 5.000 ευρώ κλπ. Δεν τον πειράζει που όσοι διώκονται για κακούργημα με την Κάρτα Υγείας (μια υπόθεση που αφορά πρωτίστως στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) όχι μόνο «επέστρεψαν» στη βιτρίνα του ποδοσφαίρου αλλά  και είναι απευθείας συνομιλητές του Υφυπουργού Βασιλειάδη. Τον προβλημάτισε η ιδέα ότι δεν γίνεται να σταματούν παιχνίδια επειδή ένας προπονητής δέχτηκε μια μπύρα στο κεφάλι.  Δεν έχει άδικο. Θα μπορούσε άλλωστε να φορέσει κράνος.

Άντε με το καλό να εμφανιστεί και κάποια ΕΠΣ του Βορρά με διάθεση για προτάσεις που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Να εισηγηθεί ας πούμε ότι οι πρόεδροι μπορούν να έχουν τα περίστροφα μαζί τους στο γήπεδο, και ότι τα ματς δεν θα διακόπτονται δίχως πυροβολισμούς. Ή ότι αν είσαι προπονητής και το επώνυμο σου ξεκινά από «Λ» μπορείς να υποστηρίζεις πως μόνο στη Ναζιστική Γερμανία γίνονται αυτά που έγιναν φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ή πως αν ο Νότος επαναφέρει έναν διαιτητή στους πίνακες και ο Βορράς διαφωνεί θα γίνεται… κλήρωση, ως και δύο ώρες μετά την ανάρτηση των ονομάτων στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Να ξεμπλοκάρουν κάποια αδιέξοδα-κλισέ και επιτέλους να δούμε Εξυγίανση.

Αν υπάρχουν (αθλητικοί) Εισαγγελείς; Προφανώς υπάρχουν, άλλα έχουν άλλες δουλειές. Φάνηκε στην περίπτωση του τελικού κυπέλλου και την παρέμβαση του Ολυμπιακού…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ