Κύριε Γαλατσόπουλε, όλα καλά;

Κύριε Γαλατσόπουλε, όλα καλά;

Ο ΕΣΑΚΕ -προφανώς- λειτουργεί (αν λειτουργεί) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, γι’ αυτό και κωφεύει. Βάλτε και τη Δευτέρα που είναι του Αγίου Πνεύματος, άντε και… καλό καλοκαίρι!

Σε οποιαδήποτε μη τριτοκοσμική χώρα, αν αποκαλύπτονταν πως ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, με 18ετή θητεία στο ίδιο πόστο (Στέλιος Συμεωνίδης) έχει άμεση εμπορική σχέση με ιδιοκτήτη ΚΑΕ, θα υπήρχε κινητοποίηση. Από ποιον; Δεν περιμένουμε -αν κι όφειλε- από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να αντιδράσει, καθώς είναι γνωστή η τακτική του, οσάκις κάτι κακό προκύπτει να στρουθοκαμηλίζει, να κρύβεται, να περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος. Να παίζει το αγαπημένο του… κρυφτούλι.

Περιμένουμε, όμως, από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να αντιδράσει. Ο κ. Γαλατσόπουλος ηγείται της διοργανώτριας αρχής του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος. Σε όλο το μπάσκετ συζητιέται η «επαφή» ανάμεσα στον κορυφαίο παράγοντα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και σ’ έναν από τους προέδρους των ΚΑΕ. Το αν είναι νόμιμη αυτή η «επαφή», δεν είμαστε εμείς που θα το κρίνουμε. Το αν είναι «ηθική», καθένας μπορεί να το κρίνει.

Τι σκοπεύει να πράξει ο πρόεδρος της λίγκας; Θα κάνει ότι δεν είδε, δεν άκουσε και θα περιμένει να καταλαγιάσει ο θόρυβος (όπως, δηλαδή, κάνει κι ο κ. Συμεωνίδης). Εμείς, δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί το θέμα, αλλά θα ενοχλούμε διαρκώς μέχρι να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις και απαντήσεις.

Το μόνο που δεν ανεχόμαστε είναι να πέφτει «σκιά» πάνω από το μπάσκετ. Αν και για οποιονδήποτε λόγο συμβεί αυτό, πρέπει οι εμπλεκόμενοι (άμεσα ή έμμεσα, έχοντας ή μη πρόθεση) να απομακρύνονται, ώστε το μπάσκετ να διατηρήσει την καθαρότητά του. Κι ο κ. Γαλατσόπουλος έπρεπε να είναι υπέρμαχος της απόλυτης διαφάνειας.

Η άμεση σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου, η αναζήτηση τυχόν ευθυνών, η διερεύνηση του θέματος, η παροχή εξηγήσεων και από τον κ. Συμεωνίδη, και από τον κ. Λιόλιο, μα πάνω απ’ όλα η ενημέρωση του κόσμου, είναι ΚΑΘΗΚΟΝ του κι αν δεν το κάνει -με τον πλέον πειστικό τρόπο- θα είναι το μεγαλύτερο στίγμα στη θητεία του.

Ο κ. Συμεωνίδης όφειλε ήδη να είχε παραιτηθεί, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Σε αυτόν θα αναφερθούμε αύριο και θα καταλάβετε πόσες προεκτάσεις έχει το θέμα, όμως στην παρούσα φάση είναι ζητούμενο τι κάνει (αν κάνει) ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Είναι υποχρεωμένος να δράσει, είναι υποχρεωμένος να… καθαρίσει το τοπίο, όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ