Ολυμπιακός : Το παραμύθι του «κυνηγητού» της ΑΕΚ και ο… Βράνιες

Ολυμπιακός : Το παραμύθι του «κυνηγητού» της ΑΕΚ και ο… Βράνιες

Ο Ολυμπιακός λένε… κυνηγάει τους στόχους της ΑΕΚ. Τον Λάζαρο που πήρε ως ελεύθερο την ώρα που η ΑΕΚ δεν του έδινε το συμβόλαιο που ήθελε, τον «Φέτφα» που ήθελε για αντικαταστάτη του αλλά υπολόγιζε χωρίς τον παίκτη, τον Κάιπερς που πρωτοτύπησε παγκοσμίως συμφωνώντας για μεταγραφή χωρίς την υπογραφή του παίκτη. Η… απάντηση με τον Βράνιες…

Η περίοδος που λατρεύει όλος ο κόσμος έχει ξεκινήσει για τα καλά. Δώσε στο λαό μεταγραφές και σενάρια συνωμοσίας. Διαχρονικά έχουμε ζήσει δεκάδες υποθέσεις μεταγραφών στην χώρα μας που εμπλέκονται τουλάχιστον δύο ομάδες του Big-5. Στην πρώτη περίοδο των μεταγραφών που διανύουμε Ολυμπιακός και ΑΕΚ… συναντιόνται συχνά-πυκνά για παρόμοιες υποθέσεις.

Με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που έως τώρα υπερισχύει. Αφού ξεκαθαρίσουμε πως το ζητούμενο πάντα δεν είναι αυτός που υπερισχύει στις μεταγραφές αλλά αυτός που «κόβει πρώτος το νήμα» στο πρωτάθλημα ας δούμε μια προς μια τις υποθέσεις που έχουν «αναμετρηθεί» Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Για να αναλύσουμε το… παραμύθι που θέλει τον Ολυμπιακό να «κυνηγάει» όλες τις μεταγραφές της ΑΕΚ από την εγχώρια αγορά.

Πρώτη και καλύτερη η υπόθεση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Με την ΑΕΚ να τον φωνάζει για να υπογράψει συμβόλαιο, να υπογράψει το +1 όπως ανέφεραν σύσσωμα τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ και τον Έλληνα διεθνή να ζητάει όπως είναι λογικό να ανταμειφθεί αναλόγως για την τεράστια του προσφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.

Η ιστορία των… διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός που θέλει να «γεμίσει» με ελληνικό στοιχείο τη νέα του ομάδα έκανε το αυτονόητο. Πήρε τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος που τελείωσε αφού του πρόσφερε, ως ελεύθερος που ήταν, το συμβόλαιο που ήθελε. Ο Λάζαρος που δεν είχε… αποκηρύξει ποτέ (παρότι έπαιξε και στους τρεις παραδοσιακούς αντιπάλους του Ολυμπιακού) τα ερυθρόλευκα αισθήματα του, κατάφερε να κάνει πράξη το παιδικό του όνειρο και να έχει και το συμβόλαιο που επιθυμούσε.

Στην ΑΕΚ χάνοντας τον παίκτη, θυμήθηκαν πως δεν… τον ήθελαν. Θυμήθηκαν πως… έχουν την υπογραφή του και για αυτό θα τον κυνηγήσουν. Ο Ολυμπιακός τον ανακοίνωσε επίσημα και έτσι το θέμα τελείωσε γρήγορα-γρήγορα. Περιμένουμε βεβαίως να δούμε και το συμβόλαιο που έχει η ΑΕΚ με την υπογραφή του όπως λένε οι άνθρωποι της πρωταθλήτριας.

Άσχετα αν το +1 δεν αναγνωρίζεται πλέον πουθενά ή αν η υπογραφή του Δέδε που ήταν τότε (όταν υπέγραφε στην ΑΕΚ το συμβόλαιο του ο Λάζαρος ερχόμενος από την Ιταλία) στην ΑΕΚ δεν μετράει τώρα που είναι στην ΕΠΟ.

Εν πολλοίς στην περίπτωση Λάζαρου η ΑΕΚ έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Ολυμπιακό.
Υπόθεση Φετφατζίδης. Τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ «κατακλύστηκαν» για μια τουλάχιστον εβδομάδα (την περίοδο που ο Λάζαρος ντυνόταν στα ερυθρόλευκα) από την υπόθεση Φετφατζίδης. «Είναι η αδυναμία του Μελισσανίδη» υποστήριζαν σύσσωμα καταγράφοντας την μεγάλη επιθυμία του διοικητικού ηγέτη να πάρει τον Έλληνα άσο που ήταν ελεύθερος.

Όχι μόνο για την αδιαμφισβήτητη αξία του αλλά και για να πετύχει μια… κάποια «ρελάνς» για την απώλεια του Λάζαρου. Έγινε η πρόταση στον «Φέτφα» (που δεν τον κάλυψε) και η απάντηση δεν ήρθε ποτέ.

Τον, ελεύθερο πάντα, Φετφατζίδη προσέγγισε και ο Ολυμπιακός. Προσέξτε, δεύτερη περίπτωση ελεύθερου παίκτη μετά τον Λάζαρο. Του πρόσφερε αυτά που ήθελε έχοντας και ως μεγάλο «χαρτί» στα χέρια του τον ίδιο τον παίκτη! Ο «Φέτφα» μεγάλωσε στο Ρέντη, εκτίναξε την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα και ήθελε επιστρέφοντας στην Ελλάδα να παίξει στον Ολυμπιακό. Από την στιγμή που μπήκε στο «κόλπο» ο Ολυμπιακός η περίπτωση της ΑΕΚ για τον 28χρονο άσο μπήκε στην… άκρη.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης πλέον ετοιμάζεται με κάθε επισημότητα να αποτελέσει μια ακόμη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Υπόθεση Κάιπερς. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποκτήσει τον Μάνο του ΟΦΗ που έκανε εκπληκτικό πρωτάθλημα στην Football League. Παρακολουθούσε στενά και τον Κάιπερς χωρίς να έχει κάνει κάποια κίνηση.

Η ΑΕΚ έκανε πρόταση στον Εργοτέλη, αρχικά στις 200 χιλιάδες ευρώ χωρίς να συμφωνήσουν. Ανέβηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ και έδωσε τα χέρια με την διοίκηση της Κρητικής ομάδας. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνη της έπαιζε επίσημα καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει επίσημη κίνηση για τον νεαρό Βέλγο επιθετικό.

Πότε όμως τελειώνει μια μεταγραφή; Αρκεί να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες; Μήπως οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα που ανήκουν (όπως ο Κάιπερς με τον Εργοτέλη μέχρι το 2019) είναι… σκλάβοι; Μήπως στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης άλλαξαν και σε αυτό οι κανόνες; Μήπως αποφασίζει για την καριέρα του εκάστοτε ποδοσφαιριστή της η ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο;

Από όσο γνωρίζω ακόμη τουλάχιστον για να γίνει μια μεταγραφή χρειάζεται να συμφωνήσουν τρεις πλευρές. Η ομάδα που έχει τον παίκτη (Εργοτέλης), η ομάδα που θέλει να τον αποκτήσει (ΑΕΚ) και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής (Κάιπερς).

Οι δύο τα βρήκανε λοιπόν, η ΑΕΚ έδωσε και τα λεφτά στον Εργοτέλη όπως αναφέρουν όλα τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ αλλά η υπογραφή του Κάιπερς δεν υπάρχει σε κανένα συμβόλαιο. Ή μήπως και αυτή θα… εμφανιστεί ξαφνικά όπως… εμφανίστηκε του Λάζαρου; Όχι βέβαια, γιατί απλά δεν υπάρχει. Ο Κάιπερς λοιπόν που αποφασίζει για το μέλλον του είπε ξεκάθαρα πως στην ΑΕΚ δεν πάει θεωρώντας προσβλητική την πρόταση που του έκανε η πρωταθλήτρια Ελλάδας. Και το εξωφρενικό είναι πως διαβάζουμε κιόλας πως… κινδυνεύει με τιμωρία γιατί οι ομάδες έχουν συμφωνήσει! Μιλάμε τώρα, να φύγουν και οι ελάχιστες τρίχες που έχει στο κεφάλι σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Ούτε στην… Μπουρκίνα Φάσο δεν υπάρχουν αυτά! Δικαίωμα του ποδοσφαιριστή είναι να πει πως «έχω συμβόλαιο μέχρι το 2019 και δεν θα πάω στην ομάδα που μου υποδεικνύει ο σύλλογος μου. Θα μείνω μέχρι το τέλος και μετά θα αποφασίσω εγώ ή θα με δώσει σε ομάδα που επιθυμώ».

Συμβαίνει παντού αυτό άλλωστε. Και αν στον Εργοτέλη «καίγονται» για χρήματα, δεν είναι θέμα του Κάιπερς και του κάθε Κάιπερς. Στην τελική προτάσεις έχουν και θα έχουν για τον νεαρό Βέλγο που έκανε εξαιρετική χρονιά. Αλλιώς τον κρατάνε και τον Γενάρη υπογράφει όπου θέλει.

Από όσο θυμάμαι άλλωστε το ίδιο έκαναν στην ΑΕΚ και με τον Βράνιες τον περασμένο Ιανουάριο. Τα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ άλλωστε ανέφεραν πως ο Βόσνιος θέλει να φύγει, να πάει στην Άντερλεχτ που του έδινε πολύ καλύτερο συμβόλαιο. Η ΑΕΚ όμως το αρνήθηκε και ο παίκτης συνέχισε σε αυτή. Βλέπετε δεν συμφώνησαν και οι τρεις πλευρές. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Κάιπερς.

Και μια που είπα Βράνιες, να… απονείμουμε το βραβείο «μαγκιάς» στον Βόσνιο αμυντικό που αποφάσισε μέσω του λογαριασμού του στο instagram να… απειλήσει τον πρώην συμπαίκτη του, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που επέλεξε να πάει στον Ολυμπιακό. Ο Βράνιες που έχει αλλάξει καμιά… 40αρια ομάδες, που τον έβλεπε ο Χιμένεθ και άλλαζε στενό, τώρα το παίζει… ΑΕΚάρχης. Γνωστή η «τρέλα» (με την καλή έννοια) του Βράνιες αλλά έχει χάσει προ πολλού το μέτρο. Βεβαίως όταν ο Μπορμπαλάν του έριξε την κόκκινη στον τελικό του Κυπέλλου δεν ήταν… Ράμος αλλά… αρνάκι και έφυγε από το γήπεδο με το κεφάλι χαμηλά. Οι δικοί μας… Μπορμπαλάν τον άφηναν να αλωνίζει. Σημεία των καιρών της… εξυγίανσης και αυτά.

Ο Βράνιες λοιπόν έδωσε… απάντηση για την ΑΕΚ (προφανώς με δική του πρωτοβουλία για να μην παρεξηγηθώ) αλλά δεν χρειάζεται να γράψει κανείς παραπάνω από όσα έγραψε νωρίτερα ο Διονύσης Δελλής. Μακράν η καλύτερη «απάντηση» στα «καουμποϊλίκια» του Βόσνιου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ