Όπως κλέψανε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, θα κλέψουνε τη Μακεδονία

Όπως κλέψανε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, θα κλέψουνε τη Μακεδονία

ΔΕΥΤΕΡΟΣ γύρος συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Την άλλη Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και λοιπές επιλεγμένες πόλεις. Και γιατί όχι; Έχει καμιά άλλη δουλειά να κάνει ο κομψευόμενος ιατρός, που ακούει στο όνομα Γεώργιος Πατούλης; Ή θα βγάζει σέλφι μετά της βακέτας ή θα τρέχει δεξιά κι αριστερά για την πατρίδα και το έθνος. […]

ΔΕΥΤΕΡΟΣ γύρος συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Την άλλη Τετάρτη 6 Ιουνίου, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και λοιπές επιλεγμένες πόλεις. Και γιατί όχι; Έχει καμιά άλλη δουλειά να κάνει ο κομψευόμενος ιατρός, που ακούει στο όνομα Γεώργιος Πατούλης; Ή θα βγάζει σέλφι μετά της βακέτας ή θα τρέχει δεξιά κι αριστερά για την πατρίδα και το έθνος. Τα έχουμε ξαναπεί. Ο ήλιος τρέφει τα μοσχάρια και η δημοσιότητα τους πολιτικούς. Δημοψήφισμα για δήθεν «ναι» και δήθεν «όχι», ο Αλεξάκος; Στο κόλπο κι ο Πατούλης. Μέχρι στην Κωνσταντινούπολη έφτασε η χάρη του. Στον Πατριάρχη. Να του ζητήσει να προσευχηθεί να βγει από την κάλπη το «ναι». Γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ θα μας βγάλουν από το ευρώ και η Ελλάς θα καταστρεφόταν. Έτσι πάει. Δύο χρειάζονται στο κατς, για να παριστάνουν ότι τσακώνονται και να κοροϊδεύουν τον κόσμο, δύο χρειάζονται και στη πολιτική. Αν δεν υπάρχει ο ένας δεν υπάρχει ο άλλος. Αν δεν είναι απέναντι, η επάρατος δεξιά, ποιος ο λόγος ύπαρξης του Τσίπρα; Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχανε να πούνε οι Πατούληδες και οι Γεωργιάδηδες; Χαϊβάνια για να μασήσουνε και να φάνε το παραμύθι είναι αμέτρητα.

ΓΙΑ μία ακόμα φορά λοιπόν, ο Αλέξης βρίσκει μπροστά του τον Πατούλη. Ο οποίος Πατούλης, έφτασε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να βροντοφωνάξει «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Στο συλλαλητήριο έμπροσθεν του ΟΗΕ: «Έχουν πάρει πολλά από εμάς, τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία. Την Ιστορία μας και τη Ψυχή μας δεν θα την πάρουν ποτέ». Κι από κάτω ο Πατούλενα, βαμμένη και στολισμένη σαν λατέρνα, σκούπιζε συγκινημένη τα δάκρυά της: «Και πρωθυπουργός το αγόρι μου». Είναι ποτέ δυνατόν ο Δήμος Αμαρουσίου και η παραλία της Ψαρούς να χωρέσουν το ζεύγος Πατούλη; Δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν βάλλει πλώρη για τον Δήμο της Αθήνας. Κι ο Τσίπρας από υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Η Αθήνα είναι το σκαλοπάτι. Σιγά λοιπόν που θα άφηνε την ευκαιρία της Μακεδονίας να πάει χαμένη.

ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει πει ο Χάρρυ Κλυνν, από τον περασμένο αιώνα: «Αυτή η χώρα ρε μάγκα, δεν σώζεται με τίποτις, άμα λάχει να ούμε». Πώς να σωθεί αυτή τα=η χώρα, όταν επιστρέφει στην προηγούμενη εκατονταετηρίδα; Στα συλλαλητήρια του 1992. Στην ανθρωπότητα έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Η χώρα έχει πτωχεύσει, οι μισοί και παραπάνω Ελληνες έχουν καταστραφεί και κάποιοι διοργανώνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Μην τυχόν και τους την κλέψουνε, όπως έκλεψε η ΑΕΚ το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο κλέβουν τους Μακεδόνες οι Αθηναίοι, σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιερά και τα όσια, τους κλέβουνε οι Σκοπιανοί. Το ίδιο ακριβώς τραγούδι λένε άλλωστε οι ΠΑΟΚτζήδες στις εξέδρες με τους Μακεδονομάχους στις πλατείες: «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα». Το 1992 ήτανε μπροστάρης ο σεμνός και ταπεινός Παπαθεμελής. Το 2018 ο εραστής της Μυκόνου, Πατούλης. Ο κόσμος πάει μπροστά, η Ελλάδα γυρίζει πίσω. Ανακαλύπτει αόρατους εχθρούς και σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται την εθνική της κυριαρχία. Οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους, όχι για τα μεροκάματα και τις συντάξεις πείνας, αλλά για να ακούσουν τον κομψευόμενο ιατρό.

Ο ΚΟΣΜΟΣ πάει μπροστά και οι Έλληνες δέρνουν τον ευρισκόμενο μεταξύ ογδόντα και θανάτου Μπουτάρη. Ο οποίος Μπουτάρης παρόντος του πάντα χαρούμενου και χαμογελαστού Αλέξη, αποφάνθηκε: «Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, ο φασισμός είναι ένας». Εσένα μπάρμπα Γιάννη, ακροδεξιοί σε πήρανε στο κυνήγι και σε πλακώσανε στις κλωτσές. Ακροδεξιοί είναι που δέρνουνε και μαχαιρώνουν τους μετανάστες. Ο Ρουβίκωνας ένα χαστούκι δεν έχει ρίξει. Θα πει κάποιος, «ρε Καίσαρη συνέχεια μέσα στην γκρίνια είσαι. Αριστερή κυβέρνηση, έχουμε. Προοδευτικά νομοσχέδια, ψηφίζονται στη Βουλή, ταυτότητα φύλλου, υιοθεσία και ανάδοχη, από ομόφυλα ζευγάρια, τι άλλο θέλεις». Τι θέλω; Θέλω να μη με δουλεύουνε. Να μην με φτύνουνε στα μούτρα. Ο Παπαθεμελής που λέγαμε πιο πάνω ήτανε τίμιος. Δεν ήτανε απατεώνας. Κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία. Δεν ήταν υποκριτής. Δεν ήταν ψεύτης.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, δεν κάνουν το σταυρό τους, αλλά το παραμύθι φούρναρης Άγιο Φως, το φέρνουνε κάθε χρόνο με τιμές αρχηγού κράτους. Ο δε Ιωάννης Αμανατίδης, που το συνόδευσε με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εξωτερικών, έκανε την εξής αριστερή, επαναστατική, μπορείς να πεις δήλωση: «Η Ανάσταση να φέρει στους δύο στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, το πέρασμα στη λύτρωση». Ο Άγγελος Αναστασιάδης να επικαλείται την Παναγιά, για να βάλει κανένα γκολ ο ΠΑΟΚ, το καταλαβαίνεις. Αριστερός υπουργός να περιμένει το θαύμα της Ανάστασης για να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί δεν έχει ματαγίνει. Κατ’ αυτή την έννοια είσαι με χίλια με τον Πατούλη. Ο πλέον κομψός ιατρός των Βαλκανίων δεν κρύβεται. Δεν είναι υποκριτής. Δεν είναι απατεώνας. Αυτό που φαίνεται, το ζεύγος Πατούλη, αυτό είναι. Δεν τα κρύβει τα χρυσαφικά η Πατούλενα. Τουαλέτες και πανάκριβα αξεσουάρ, τα μοστράρει. Στην παραλία πάει με τις δεκάποντες γόβες τίγκα στα χρυσαφικά, βραχιόλια και δαχτυλίδια. Όχι σαν τον Σκουρλέτη που αρνείται να φιλήσει το ιερόν ευαγγέλιο, αλλά σαν Υπουργός Εσωτερικών, υπογράφει για να έρθει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Πατούλης λοιπόν με χίλια.

Στη μουσική επιλογή, Frankie Laine- Do not forsake me, My Darling.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ