Και γιατί να μην φέρουν… Μπορμπαλάν και στο μπάσκετ;

Και γιατί να μην φέρουν… Μπορμπαλάν και στο μπάσκετ;

Τα «βραχιολάκια», τα αυτόφωρα, οι ορισμοί με το έτσι θέλω του… Φάρου και όλες οι «ομορφιές» που συμβαίνουν σε ΕΟΚ και ΚΕΔ αναγκάζουν (ελπίζω) σε παρέμβαση και στο μπάσκετ. Αφού λοιπόν δεν τους… κάνουν οι Έλληνες διαιτητές της Ευρωλίγκας γιατί δεν βάζουν ξένους όπως στο ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης;

Στα χρόνια που προετοιμαζόταν η… εξυγίανση μάθαμε από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, πως η ΕΟΚ είναι ο «Φάρος» του ελληνικού Αθλητισμού! Η ΕΟΚ που 40 χρόνια τώρα έχει τον ίδιο πρόεδρο. Εκλεγμένο πάντα. Η ΕΟΚ που για πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός, μια από τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας μας, φωνάζει για τα όσα συμβαίνουν στην ΚΕΔ και όχι μόνο.

Τότε για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η ΕΠΟ ήταν το… μίασμα του ελληνικού αθλητισμού και η ΕΟΚ ο «Φάρος». Το τι συνέβη στην πορεία με την… εξυγίανση του ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ του Γραμμένου το ζήσαμε έντονα μάλιστα, και το έζησε ολόκληρη η υφήλιος. Ακόμη και κάποιοι από αυτούς που την στήριξαν τώρα την «κράζουν».

Στο μπάσκετ όμως; Τόσα και τόσα χρόνια τίποτα; «Φάρος» είναι όντως τελικά η ΕΟΚ; Και όσα συνέβησαν και δεν μπορούν να «καλυφθούν» με τίποτα; Όσα συνέβησαν στην ΚΕΔ στον ορισμό των διαιτητών για τους δύο πρώτους τελικούς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού;

Συλλήψεις, αυτόφωρο και για τον Βασιλακόπουλο που δεν ενεργοποιήθηκε λόγω ηλικίας. Μέσα από to10.gr μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες και όλες τις παραμέτρους μέσα από το έγκυρο (πάντα) ρεπορτάζ του Γιώργου Κογκαλίδη. Τα έλεγε και τα έγραφε όσα συμβαίνουν γύρω από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ, όσα συμβαίνουν με την απίστευτη απόφαση (παρά την δικαστική νίκη των Ευρωλιγκαίων διαιτητών) να μένουν εκτός ορισμών των σπουδαιότερων αγώνων της σεζόν.

Γιατί; Γιατί έτσι θέλει ο… Φάρος!

Φανταστείτε όλα όσα συνέβησαν χθες (και λόγω της απεργίας γίνονται ευρέως γνωστά σήμερα) να είχαν γίνει στο ποδόσφαιρο. Φανταστείτε τι θα γινόταν τώρα! Ο κακός χαμός, και με το δίκιο του.

Τόσο καιρό η Κυβέρνηση μέσω του Υφυπουργού, κ. Βασιλειάδη «σφύριζε αδιάφορα» σε όλα όσα συνέβαιναν. Τώρα τι θα κάνει;

Ο Ολυμπιακός ήδη με επίσημη ανακοίνωση του ζητάει την παραίτηση Συμεωνίδη και ολόκληρης της ΚΕΔ. Μια ακόμη από τις εκατοντάδες που έχει βγάλει τόσα χρόνια κατά ΚΕΔ και ΕΟΚ αλλά τις βλέπει να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.

Και παρά τα όσα έχουν συμβεί, είδε και στον ορισμό των διαιτητών για τα δύο πρώτα ματς με τους πράσινους να γίνονται «ομορφιές».

Τώρα λοιπόν που φωνάζει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, για σοβαρούς λόγους και όχι απλά για εντυπώσεις, θα γίνει κάτι;

Γιατί λέω εγώ, στο ποδόσφαιρο η ΕΠΟ αποφάσισε να φέρει ξένο διαιτητή μια και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν συμφωνούσαν; Με την σύμφωνη γνώμη και του Υφυπουργού Αθλητισμού. Και εδώ, στο μπάσκετ έχουμε τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές (για αυτό και σφυρίζουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση) αποκλεισμένους με το έτσι θέλω! Και ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο πως δεν συμφωνεί με όσα συμβαίνουν.

Με την ΚΕΔ και την ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου να γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» απόφαση δικαστηρίου. Για αυτό και τα αυτόφωρα που έσκασαν χθες.

Γιατί λοιπόν να μην έρθουν να σφυρίξουν στους τελικούς ξένοι διαιτητές; Αφού πλέον το πράγμα με την ΚΕΔ έχει ξεφύγει για τα καλά όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τις εξελίξεις. Για να μην υπάρχουν «σκιές» για άλλη μια φορά πριν από τους μεγάλους τελικούς που έτσι και αλλιώς, αγωνιστικά και μόνο να το δει ο καθένας, υπάρχει ένα τεράστιο φαβορί. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον Παναθηναϊκό.

Καλύτερος με διαφορά είναι αυτό το διάστημα ο πρωταθλητής Ελλάδας που πάει με φόρα και άγρια διάθεση για «σκούπα» απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Και όντως με την εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός, μετά το σοκ του αποκλεισμού από την Ζαλγκίρις αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του με Κύμη και Προμηθέα είναι αλήθεια πως ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά (αφήνοντας στην άκρη τα οπαδικά τους συναισθήματα) πιστεύουν πως αυτό το πρωτάθλημα, με πλεονέκτημα κιόλας στους πράσινους, θα χαθεί για τον Παναθηναϊκό.

Παρόλαυτα όμως η ΕΟΚ και η ΚΕΔ συνεχίζουν να προκαλούν με τις αποφάσεις τους και να δημιουργούν συνθήκες αδικίας για τον Ολυμπιακό πριν καν ξεκινήσουν τα ματς. Και όλα αυτά επαναλαμβάνω με τον Παναθηναϊκό να είναι το απόλυτο φαβορί με το «σπαθί» του.

Για να δούμε λοιπόν τι θα φέρει η μέρα και βεβαίως ποια θα είναι και η στάση του ίδιου του Ολυμπιακού που οφείλει να λειτουργήσει με τον πιο σωστό τρόπο για να τελειώνει μια και καλή με τον… Φάρο.

Όσα συνέβησαν χθες μπορεί να αποτελέσουν την αρχή του τέλους μιας εποχής την οποία έχει πληρώσει ακριβά χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός. Για να δούμε λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ