Ολυμπιακός : Να προσέξει την άμυνα, αλλά πώς;

Ολυμπιακός : Να προσέξει την άμυνα, αλλά πώς;

Η προσέγγιση των Βαλβέρδε και Ζαρντίμ και η ευθύνη του Μαρτίνς…

Όταν θέλεις να φτιάξεις ομάδα από την αρχή, τότε δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι έχεις πολλή δουλειά μπροστά σου και ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσεις είναι αρκετά μακρύς και δύσκολος…

Θα χρειαστείς και χρόνο, ενώ θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεχτικός στις επιλογές των παικτών, πέρα από το «γενικό κανόνα» σύμφωνα με τον οποίο όλες οι μεταγραφές είναι λαχείο. Βεβαίως ο Μαρτίνς θα έχει στο μυαλό του τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει ο Ολυμπιακός (αν θυμάστε επιφυλάχτηκε να μας απαντήσει στην παρουσίασή του για το σύστημα που θα εφαρμόσει), ενώ όπως είχαμε σημειώσει σε προηγούμενες αναφορές μας το πρώτο «SOS» για τον Πέδρο αποτελεί η άμυνα των ερυθρόλευκων.

Ως εκπρόσωπος της πορτογαλικής σχολής είναι αναμενόμενο να προσέξει τα νώτα του, όμως επί τούτου θα παίξει ρόλο και το πώς θα το πετύχει στην πράξη. Σε ποιο γήπεδο θα «αμυνθεί» ο Ολυμπιακός; Στο δικό του μισό ή σε αυτό του αντιπάλου;

Είναι κι αυτό ένα ερώτημα και μάλιστα σημαντικό, καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι σε κάθε παιχνίδι να «σπάσουν» την κλειστή άμυνα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στην επόμενη προσπάθεια, ούτε στα ματς της Ευρώπης, από τη στιγμή που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Άλλωστε, το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν ανέκαθεν ότι ανέβαζε ψηλά την άμυνά του και για το λόγο αυτό άφηνε πολύ χώρο στους αντιπάλους του και μόνον με την ταχύτητα του Μανωλά μπόρεσε να ανταποκριθεί-για τον Μποτία ούτε λόγος να γίνεται.

Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, δύο κόουτς που πέρασαν από τον κόκκινο πάγκο το είχαν αντιμετωπίσει αυτό με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Ο Βαλβέρδε απαιτούσε να μένει η μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου και εκεί να γίνεται όλη η δουλειά. Να πιέζουν οι παίκτες του για να ανακτήσουν την κατοχή της μπάλας και αν το πετύχαιναν αποκτούσαν το πλεονέκτημα, καθώς θα εκδήλωναν επίθεση απέναντι σε ανοργάνωτη άμυνα. Και στο δεύτερο-και χειρότερο-σενάριο η άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να οργανώσει τη δική της επίθεση χωρίς ενόχληση, όπως το είδαμε να συμβαίνει αρκετές φορές στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Αντιθέτως, ο Ζαρντίμ είχε «μαζέψει» την ενδεκάδα του πιο πολύ στο δικό της τερέν και για το λόγο αυτό δεν ήταν «εντυπωσιακός» ο Ολυμπιακός, παρότι είχε αποδειχθεί αποτελεσματικός. Το πλήρωσε αυτό ο Πορτογάλος, άσχετα αν στη συνέχεια βρέθηκε στα σαλόνια της Μονακό, όπου παραμένει μέχρι τώρα.

Στη θέση τους βρίσκεται πλέον ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι ο Ολυμπιακός θέλει να επιτίθεται περισσότερο και να αμύνεται λιγότερο. Το πώς θα το καταφέρει είναι θέμα του προπονητή και όπως προαναφέραμε θα χρειαστεί και το χρόνο του για να μας το δείξει στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ