Ολυμπιακός : Πειραιάς-εξωτερικό-Πειραιάς!

Ολυμπιακός : Πειραιάς-εξωτερικό-Πειραιάς!

Γιατί το συγκεκριμένο δρομολόγιο αρχίζει να παρουσιάζει… traffic!

Δεν είναι και λίγοι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές που μετά τον Ολυμπιακό ανέβηκαν τα σκαλιά της ευρωπαϊκής καταξίωσης. Προφανώς αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ερυθρόλευκοι επιχειρούν προσεχτικές επιλογές και στις δύο κατηγορίες (παίκτες- κόουτς), πέρα από το γεγονός ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν μπορείς να αποφύγεις τα λάθη και εξαιτίας του νόμου των πιθανοτήτων, ενώ είναι σαφές ότι δημιουργούν υπεραξίες με τους τίτλους και τις παρουσίες τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έχει εξάγει στην ποδοσφαιρική Ευρώπη κυρίως Έλληνες παίκτες όπως συνέβη με τους Μήτρογλου, Μανωλά, Σάμαρη και προσφάτως με τον Ρέτσο. Πιο παλιά υπήρχαν οι περιπτώσεις των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Καστίγιο και στην κατηγορία των ξένων ενδεικτικές ήταν οι περιπτώσεις των Μιραλάς, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε.

Κι όσο για τους προπονητές; Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που άλλαξε όχι μόνον τον Ολυμπιακό, αλλά και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι υπόλοιποι προπονητές της Λίγκας βάδισαν στα δικά του χνάρια βρέθηκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα-αν και είχε απέναντί του την «πανάκριβη» Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μάρκο Σίλβα «καθιερώθηκε» στους αγγλικούς πάγκους και τώρα θα συνεχίσει στην Έβερτον, ενώ ο «πρώτος Πορτογάλος» που ήρθε στον Πειραιά, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, απολαμβάνει τώρα τον πάγκο της Μονακό!

Το δρομολόγιο Πειραιάς-εξωτερικό μας είναι λοιπόν σύνηθες, όμως τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε αρκετές «επιστροφές» στο λιμάνι. Ο Μήτρογλου είχε γυρίσει μία σεζόν για να βρει τον εαυτό του, μετά τη μετακίνησή του στην Φούλαμ και στη συνέχεια πήγε Μπενφίκα και μετά στην Μαρσέιγ και ο Μιραλάς γύρισε τον περασμένο Γενάρη για να πάρει μία «γεύση», όμως όπως αποδείχθηκε ήρθε σε «λάθος εποχή».

Υπάρχει όμως και η κατηγορία των παικτών που ξεκίνησαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, έπαιξαν στην Ευρώπη και τώρα επιστρέφουν. Οι ιστορίες του Φορτούνη και του Φετφατζίδη έχουν αρκετά κοινά σημεία, αφού και οι δύο είχαν ως αφετηρία το Ρέντη, ενώ σε μικρή ηλικία έφυγαν για το εξωτερικό. Ο πρώτος για την Γερμανία και ο δεύτερος για την Ιταλία.

Στη συνέχεια το… βελάκι έδειξε και πάλι Πειραιά. Ο «Φόρτου» έχει επιστρέψει εδώ και αρκετά χρόνια, αγνοώντας το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ και τώρα μαζεύεται ξανά στα παλιά του λημέρια και ο «Φέτφα», χωρίς κι αυτός να λαμβάνει υπόψη του την προσφορά της ΑΕΚ.

Λέτε να υπάρξει συνέχεια; Να μην έχει επί αυτού καμία αμφιβολία. Ο βασικός… υποψήφιος είναι άλλωστε ο Ερνέστο Βαλβλέρδε, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο έχει εκμυστηρευτεί στον φίλο του Κυριάκο Δουρέκα, τον τιμ μάνατζερ του Ολυμπιακού, ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν ξανά μαζί στο Ρέντη.

«Θα γυρίσω, θα έρθω στον Ολυμπιακό και τρίτη φορά» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Βάσκου τεχνικού και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι το πότε θα τα εφαρμόσει στην πράξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ