Ολυμπιακός : Στο γήπεδο δίνονται οι απαντήσεις

Ολυμπιακός : Στο γήπεδο δίνονται οι απαντήσεις

Οι μεταγραφές «κρίνονται» σε δύο στάδια. Με το άκουσμα του «εκλεκτού» και στην πράξη, δηλαδή στο χορτάρι. Ποτέ το πρώτο κριτήριο δεν ξεπέρασε το δεύτερο…

Το βιογραφικό ενός ποδοσφαιριστή παίζει σίγουρα σημαντικό ρόλο για την απόκτηση του. Είτε μιλάμε για ποδοσφαιριστή που έχει να επιδείξει μια καριέρα είτε για νεαρό σε ηλικία που παρατάσσει τα προσόντα που διαθέτει και την προοπτική που έχει για την καριέρα του. Τα «ονόματα» είναι αυτά που κατά γενική ομολογία «ιντριγκάρουν» τον κόσμο, ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης.

Κανόνας που ισχύει για όλες τις ομάδες. Ζήσαμε εποχές άλλωστε, προ μνημονίων και βαθιάς οικονομικής κρίσης, που στην Ελλάδα ήρθαν για να αγωνιστούν πρωτοκλασάτοι παγκοσμίως ποδοσφαιριστές.

Στον Ολυμπιακό αυτές οι εποχές ουσιαστικά δεν τελείωσαν ποτέ. Ακόμη και στα χρόνια της κρίσης ποδοσφαιριστές όπως οι Σαβιόλα, Καμπιάσο και Καρντόσο φόρεσαν την ερυθρόλευκα φανέλα προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.

Το πρώτο «κριτήριο» σε μια μεταγραφή, αυτό στο άκουσμα της, το πέρασαν βεβαίως με επιτυχία. Το δεύτερο, το σημαντικό επί της ουσίας δηλαδή, ήταν αυτό που στο τέλος της ημέρας έκρινε αν η μεταγραφή «έπιασε» ή όχι.

Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο για να δώσουμε απαντήσεις πάνω σε αυτό το ερώτημα για παίκτες πρώτης γραμμής που ήρθαν στην Ελλάδα και έπιασαν ή όχι. Είναι γνωστές άλλωστε.

Η ουσία στο κομμάτι μεταγραφές είναι πως οι απαντήσεις αργούν να έρθουν. Αν δηλαδή ο Καρντόσο ή ο Εμενίκε ως πιο πρόσφατο παράδειγμα που είχαν συμβόλαια της τάξεως τω ν 2 εκατομμυρίων ευρώ αποδείχθηκαν καλές μεταγραφές φάνηκε στο χορτάρι.

Ούτε τα χρήματα που θα διατεθούν για μια μεταγραφή αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία της. Στο παρελθόν έχουμε ζήσει δεκάδες περιπτώσεις «αγνώστων» ή άσημων παικτών που ήρθαν και έκαναν σπουδαία καριέρα και πασίγνωστων που «χάθηκαν». Δεν είναι βεβαίως και αυτό ο κανόνας. Είναι όμως μια πραγματικότητα που την έχουμε ζήσει αρκετές φορές.

Όπως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και η ομάδα που θα ενταχθεί ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής. Οι συνθήκες που θα βρει, πόσο θα «δέσει» και σε τι κατάσταση είναι η ομάδα το διάστημα που έρχεται.

Στο γήπεδο λοιπόν θα κριθούν όλοι. Ακόμη και αυτοί που γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τι μπορούν να προσφέρουν, όπως ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που προέρχεται από μυθική χρονιά.

Στο γήπεδο θα μπορέσουμε να κρίνουμε και τους Γκερέρο, Μακ Κέι που έρχονται στον Ολυμπιακό αποτελώντας δύο ακόμη προσθήκες στο ρόστερ που σιγά-σιγά αλλά με πλάνο και προγραμματισμένες κινήσεις διαμορφώνεται.

Κινήσεις που όσο κυλάνε οι μέρες με την προετοιμασία να ξεκινά στις 15 του μήνα τόσο θα εντατικοποιούνται ώστε ο Μαρτίνς να μπορεί να δουλεύει με όλο και περισσότερο «γεμάτο» ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ