ΜΟΥΝΤΙΑΛ : Αποθέωση για τα «παιδιά» του Πελέ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ : Αποθέωση για τα «παιδιά» του Πελέ

Ξεκινάει το Μουντιάλ και θα μιλήσουμε για την επιθυμία μας. Για την ομάδα που θέλουμε να δούμε στην κορυφή του κόσμου. Για την Βραζιλία που είναι πανέτοιμη να «ξορκίσει» όσα συνέβησαν πριν από τέσσερα χρόνια. Πάμε λοιπόν σε ρυθμούς σάμπα και Νεϊμάρ.

Είναι σίγουρα από τις στιγμές που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία. Κι αυτό γιατί η αναμονή κρατά τέσσερα χρόνια. Το Μουντιάλ λοιπόν ξεκινά και για ένα μήνα θα γίνει το…έλα να δεις. Θ’ αναλυθούν τα πάντα. Όλοι θα γίνουν παίκτες, προπονητές, διαιτητές. Έτσι είναι η μπάλα φίλοι μου. Σε παρασέρνει, σε εξιτάρει, σε «απογειώνει». Ξεκινά λοιπόν στην Ρωσία η γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η «αφεντιά» μας θέλει να…μιλήσει.

Για την ομάδα που θέλουμε να δούμε στην κορυφή του κόσμου. Για την ομάδα που μπορεί να σε οδηγήσει σε ποδοσφαιρική μυσταγωγία που άλλοι δεν μπορούν ούτε να φανταστούν. Είπαμε λοιπόν να «παίξουμε μπάλα» με Βραζιλία αν και το βασικό ζητούμενο είναι να παίξουν πρώτα απ’ όλους οι Βραζιλιάνοι.

Το πρώτο στοιχείο στο οποίο πρέπει να σταθεί κάποιος είναι το ρόστερ με το οποίο θα παραταχθεί η Βραζιλία στα γήπεδα της Ρωσίας. Ένα είναι το σίγουρο. Καμιά (μα καμιά) σχέση με την ομάδα που έχασε την «γη απ’ τα πόδια της» πριν από τέσσερα χρόνια στον ημιτελικό με την Γερμανία. Αν και θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα της Βραζιλίας είχε φανεί και από προηγούμενα ματς. Δεν χρειάζονταν δηλαδή να περιμένει κάποιος τον αγώνα με την Γερμανία για να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάρρευση της Σελεσάο.

Η νέα Βραζιλία όμως είναι εδώ. Και πηγαίνει στην Ρωσία έχοντας ξεκλαθαρη στόχευση. Να «ξορκίσει» τα όσα συνέβησαν πριν από τέσσερα χρόνια. Και η αλήθεια είναι πως οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα. Δούλεψαν σκληρά για τέσσερα χρόνια. Φαίνεται πως έκαναν την σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή και φυσικά θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή του κόσμου.

Για τους φίλους της Βραζιλίας η δημιουργία και η επίθεση θα έχουν πάντα εξέχουσα θέση στο προφίλ της συγκεκριμένης ομάδας. Όσοι μεγάλωσαν με τον Ζίκο, τον Σόκρατες, τον Έντερ, τον Φαλκάο, τον Ζούνιορ και τον Σερέζο μπορούν να καταλάβουν. Τώρα λοιπόν η Βραζιλία έχει μια τετράδα – φωτιά. Η μεσοεπιθετική της γραμμή είναι εντυπωσιακή αν κρίνει κάποιος από τα ονόματα. Μπροστάρης ο Νεϊμάρ και ακολουθούν Κουτίνιο, Φιρμίνο και Ζεσούς.

Η Βραζιλία του Τίτε μπορεί να κάνει την διαφορά γιατί πολύ απλά είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες να παίξει με τις ποδοσφαιρικές αρχές των Βραζιλιάνων. Κι αυτές οι αρχές πρέπει να μένουν σεβαστές στο διάβα των χρόνων. Η Βραζιλία μπαίνει στην διοργάνωση ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει αν θα τα καταφέρει. Εμείς πάντως θέλουμε να την δούμε στην κορυφή.

Και μιας και η αναφορά στην ομαδάρα του 1982, ας θυμηθούμε γιατί γουστάρουμε την Βραζιλία.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ