Μουντιάλ : Από τον καναπέ της «εξυγίανσης»!

Μουντιάλ : Από τον καναπέ της «εξυγίανσης»!

Η ποδοσφαιρική Ελλάδα θα παρακολουθήσει το Μουντιάλ της Ρωσίας από την τηλεόραση…

Αρχίζει η γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά ο πλανήτης συγκεντρώνει το βλέμμα του στα γήπεδα της Ρωσίας, όπου έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού τα μεγαλύτερα αστέρια της μπάλας.

Μπορεί να μην έχουμε πια Πελέ ή Μαραντόνα, ούτε Κρόιφ, Πλατινί και Μπεκενμπάουερ, ωστόσο θα περιμένουμε να δούμε τι μπορούν να πετύχουν ο Μέσι και ο Νεϊμάρ και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα αρκεστεί στον τίτλο της πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε με την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος.

Με τον τελευταίο στον πάγκο της είχε βρεθεί και η Εθνική Ελλάδος στο προηγούμενο παγκόσμιο, αυτό που έγινε στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου έφτασε μέχρι τη φάση των 16, όταν και αποκλείστηκε από την Κόστα Ρίκα στη διαδικασία των πέναλτι, λόγω… Νάβας.

Τότε με την «κακιά» την ΕΠΟ είχαμε φτάσει σε παγκόσμιο κύπελλο, αλλά τώρα με αυτήν της… εξυγίανσης θα το βλέπουμε από τον καναπέ μας. Δεν το λες και πρόοδο, όμως το μέλημα του Γραμμένου ήταν το πώς θα πάρει την Εθνική ομάδα από το Καραϊσκάκη για να την πάει στην.. Τούμπα, άσχετα αν δεν του επέτρεψαν οι «συνθήκες» (λόγω χαρτοταινίας και… περίστροφου) να πραγματοποιήσει το … όνειρό του.

Άλλη μία απόδειξη για το αν πήγε μπροστά ή πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη νέα τάξη πραγμάτων, αν και από τη στιγμή που έχει φτάσει στα όρια του grexit, τότε δεν χρειάζεται και τίποτα παραπάνω για να καταλάβει ο καθένας από εμάς αν το… βελάκι δείχνει προς πάνω ή προς τα κάτω.

Σε κάθε περίπτωση, η γιορτή της μπάλας θα αποτελέσει μία διέξοδο από τα καθημερινά μας προβλήματα, αν και το θέαμα σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις δεν είναι πάντα εξασφαλισμένο, πόσο μάλλον από τη στιγμή που λείπουν οι άσοι του παρελθόντος.

Τώρα το ποδόσφαιρο έχει γίνει «βιομηχανία» που βασίζεται στο τρέξιμο και τις αντοχές, πόσο μάλλον σε αυτήν τη φάση, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και οι περισσότεροι από τους παίκτες δεν βλέπουν την ώρα να πάνε… διακοπές.

Το ταλέντο έχει υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και δεν υπάρχουν πλέον οι ποδοσφαιριστές που θα καθορίσουν από μόνοι τους το αποτέλεσμα και θα βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις οδηγίες του προπονητή.

Κι από τη στιγμή που όλα κρίνονται στην τακτική, το μέλημα των περισσοτέρων είναι να διαφυλάξουν πρωτίστως τη δική τους εστία και ακολούθως να παραβιάσουν αυτή του αντιπάλου. Σε κάθε περίπτωση όμως το Μουντιάλ αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός του ποδοσφαίρου, συνεπώς ας αφήσουμε την γκρίνια και ας το απολαύσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ